رضا جلیلی خشنود رئیس بیمارستان شهدای تجریش روز یکشنبه ۵مرداد خبر از ابتلای ۲۰۰تن از کادر درمانی این بیمارستان به بیماری کرونا داد.
سایت حکومتی عصر ایران که سخنان وی را منعکس میکرد بهنقل از جلیلی خشنود نوشت: «در حال حاضر بهطور متوسط روزانه ۱۵ الی ۲۰نفر از کادر درمانی ما بستری هستند و متأسفانه در هفتههای گذشته بهدلیل عدم رعایت فاصله اجتماعی در بازگشایی مشاغل پرخطر، ورودی بیمارستانها خیلی زیاد شدهاند بهطوری که میزان بیماران ورودی نسبت به ترخیص پیشی گرفته است».
حریرچی، معاون وزارت بهداشت رژیم گفت: «اوضاع اصلاً خوب نیست... . تقریباً کل کشور وضعیت قرمز دارد... بستریهای تهران در فروردین رو به سقوط نهاد، اما اکنون بستری روزانه جدید روزی ۶۰۰مورد است. همچنین در تهران حدود ۴۵۰۰بستری روی تخت داریم. باید توجه کرد که تا زمانیکه این روندها افزایشی است، مرگ و میر نیز افزایشی خواهد بود. کرونا آینه عمل ماست، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما ۵ الی ۷روز بعد خودش را در حوزه سرپایی نشان میدهد، دو الی سه هفته بعد در بستری و چهار الی شش هفته بعد در مرگ و میر خودش را نشان میدهد. اکنون تهران به منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است و چرخش زیاد است؛ بهویژه در شهرستانهای اطراف تهران مانند البرز و بعد هم شمال و... هر کسی که از تهران به شهرهای اطراف در رفت و آمد است، میتواند افراد دیگر را آلوده کند» (انتخاب ۵مرداد).
در تهران، رئیس بیمارستان امام رضا اسلامشهر گفت: «ظرفیت ۳بخش بیمارستان از بیماران کرونایی پر شده و تعداد زیادی بیمار هم در اورژانس هستند که جا برای بستری آنها نداریم... . بیماران بدحال زیادی داریم، هیچ بیمارستانی در تهران هم این بیماران را پذیرش نمیکند» و رئیس شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر گفت: «از مجموع نمونهگیریهای در فروردین ۷درصد، در اردیبهشت ۱۴درصد و در خرداد ۲۶درصد از پاسخ آزمایشات انجام شده مثبت بوده، در حالی که در تیرماه پاسخ بیش از ۳۰درصد مثبت شده که ادامه این روند بسیار خطرناک خواهد بود» (خبرگزاری سپاه پاسداران ۴مرداد).
در اصفهان، «رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان در جلسهای خصوصی گفت در آی سی یوی بیمارستان خورشید ما مجبور شدیم مثل اسپانیا کار کنیم که بیمار ۵۰ساله برود آی.سی.یو و ۷۰ساله بماند تا بمیرد. گسترش موج دوم در حالی آغاز شد که میزان آمادگی بیمارستانی کشور نسبت به مرحله اول کاهش پیدا کرده بود» (سایت خبر فوری ۴مرداد).