دادستانهای آلمان حکم دستگیری بینالمللی علیه یک افسر ارشد اطلاعات رژیم اسد را صادر کردند.
وی که جمیل حسن Jamil Hassan نام دارد متهم به نظارت بر شکنجه و قتل صدها زندانی سوریه است.
فرانس۲۴ بهنقل از اشپیگل نوشت: آلمان، جمیل حسن رئیس مدیریت بدنام اطلاعات نیروی هوایی سوریه و یک متحد نزدیک بشار اسد را برای اتهامات جنایت علیه بشریت تحت تعقیب قرار دارد. اشپیگل این حکم را جدیدترین حسابرسی از رژیم اسد در رابطه با جنایاتش علیه مردم سوریه از ابتدای جنگ تا کنون توصیف کرد...
شکنجههای وحشیانه و تجاوز و قتل در زندانهای اسد
اشپیگل افزود: دادستانها جمیل حسن ۶۴ساله را متهم کردند که به افسران خود اجازه داده است تا صدها زندانی را در بازداشتگاههای رژیم سوریه بین سالهای ۲۰۱۱تا ۲۰۱۳مورد «ضرب وشتم، تجاوز، شکنجه و قتل» قرار دهند.
فرانس ۲۴افزود: اتهامات علیه جمیل حسن بر اساس بخشی از گزارشات شاهدان و شواهد تصویری که توسط عکاسی که برای پلیس ارتش سوریه کار میکرده و به خارج قاچاق شده، استوار است...
این عکاس در سال ۲۰۱۳ به همراه تعداد ۵۵۰۰۰عکس که اجساد قربانیان شکنجه را نشان میدهد از سوریه فرار کرد و به اسم «سزار Caesar » شناخته میشود...
مرکز اروپایی برای حقوق قانون اساسی و حقوقبشر European Center for Constitutional and Human Rights (ECCHR) که یک گروه مستقر در برلین است گفت حکم دستگیری جمیل حسن بعد از اینکه این مرکز اقدام به شکایت جنایی علیه ده مقام ارشد رژیم سوریه در سال گذشته کرده بود صادر شده است...سازمان عفو بینالملل از این حکم دستگیری استقبال کرد.
جنایات رژیم اسد علیه زنان در زندان
بر اساس گزارش شبکه حقوقبشر سوریه بیش از هفت هزار زن سوری بدون محاکمه در زندانهای رژیم اسد زندانی هستند.
بر اساس همین گزارش، در زندانهای رژیم اسد ۷۶۹۹مورد تعرض به ۸۶۶زن و ۴۳۲دختر زیر ۱۸سال صورت گرفته است.
خبرگزاری آناتولی روز سهشنبه ۱۵اسفند ۹۶گزارش داد از زندانهای سوریه و از زبان تعدادی از این زندانیان به بازگو کردن گوشهیی از جنایات رژیم اسد در حق مردم سوریه پرداخته است.
ام محمد یکی از زنانی که در زندانهای رژیم اسد در غوطه شرقی در بازداشت بوده در این گزارش شهادت میدهد که سال ۲۰۱۲هنگامی که یک روز صبح بهسر کار میرفت از طرف مأموران رژیم اسد بهزور به بازداشتگاهی برده شده است.بعد از ۳بار بازجویی به اتاقی که ۷زن دیگر در آنجا بودند منتقل شدم و بهزور مجبور کردند تا حجابم را در بیاورم، چهرهها همه نشان میداد که چگونه مورد شکنجه و تعرض قرار گرفتهاند.
یک دختر کلاس نهم در آنجا بود؛ او جلوی همه در اتاق مورد تعرض ۶نفر قرار گرفت. او فرزند خانوادهای دیندار بود. بعدها او را به جای دیگری منتقل کردند اما هیچگاه دوباره بازنگشت. اگر زنده بود حتماً باز میگشت. بهخاطر اینکه حاضر نبودم حجابم را در بیاورم بارها مورد شکنجه قرار گرفتم. جلوی چشم همه مورد تعرض قرار گرفتم. حتی در آنجا به یک خانم ۵۵ساله نیز تعرض شد.
روز پنجم یا ششم بازداشت به یک سلول انفرادی منتقل شدم. حدود دو ماه و نیم هر ده روز یک بار تنها کمی نان و پنیر میخوردم. بیمار شدم و سیستم عصبی بدنم دچار آسیب شدید شد. یک فرد تنومند مرا تا مرز بیهوش کتک میزد، یک نفر دیگر هم شرایط مشابه من را داشت. یک معلم حدود سی ساله بود، رفتاری که با او میشد خشنتر از من بود.
سایحه البارودایی یکی دیگر از زنانی که مدتی را در زندانهای رژیم اسد بهسر برده میگوید: در یک ایست بازرسی در سفر به بیروت به همراه همسرش بازداشت و در زندانهای رژیم اسد شکنجه شده است. علت بازداشتم حمل مجوز شکار در کیفم بود. به اتهام کمک و مشارکت در تروریسم چهار ساعت بازجویی و شکنجه شدم. با هر ضربه نقش زمین میشدم اما مرا بلند کرده و ضربه دیگری میزدند. سپس در بازداشتگاه نظامی مجدداً بازجویی شدم، دستها و چشمهایم را بسته و به زندان انداختند. پس از ۴۸ساعت یک تکه نان و سه عدد زیتون دادند.
به من گفتند یا باید تمامی اتهامات وارده را بپذیری یا مقاومت کنی. من مقاومت را انتخاب کردم، من به همراه سه زن دیگر زندانی بودم، آنها نیز به این اتهام دستگیر شده بودند. من هشت ساعت با چشم بسته و دست و پای زنجیر شده بازجویی شدم، بازجو همسن پسر من بود. در حین بازجویی روسریام را از سرم درآورده و... مورد ضرب و شتم قرار دادند. پس از رد اتهامات نیز با دست و پای بسته من را از سقف اتاقی آویزان کردند.
مطالب مرتبط