خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی درباره گفتگوها درباره تشکیل کابینه در لبنان نوشت: روز دوشنبه ۲فروردین معترضان پس از شکست گفتگوها درباره تشکیل کابینه جدید لبنان، که خبر از فروپاشی اقتصادی و مالی بیشتری برای این کشور کوچک عربی دارد، برخی از مردم جادههای پایتخت این کشور را با آتش زدن لاستیک مسدود کردند.
نخست وزیر منتخب سعد حریری این خبر را پس از یک دیدار کوتاه با رئیسجمهور میشل عون، بهعنوان آخرین تلاش برای ترمیم شکافی که مانع تشکیل دولت شده است، اعلام کرد. دولتی که وظیفهاش متوقف کردن فروپاشی سریع اقتصادی کشور است. حریری تقصیر را بهدلیل این تأخیر چند ماهه به گردن میشل عون انداخت و او را به اصرار در دستیابی به حق وتو برای متحدانش در دولت جدید متهم کرد...
شرق الاوسط نوشت: هجدهمین جلسه عون و الحریری دربارهٔ تشکیل دولت بینتیجه ماند.
هجدهمین دور مذاکرات میشل عون رئیسجمهور لبنان و سعد الحریری نخستوزیر مأمور تشکیل کابینه دربارهٔ تشکیل دولت باز هم به بنبست رسیده است.
این دیدار نه تنها بار دیگر شکست را تجربه کرد، بلکه باعث افشای برخی از رایزنیهای صورت گرفته و نام اعضای کابینه پیشنهادی و گرایش مذهبی و دینی آنها و سر باز کردن گره قدیمی یکسوم معطل (یکسوم وزارتخانههای مهم تضمین کننده در دولت) در تشکیل کابینه شده است.
در این میان، پاریس پرونده «لبنان» را به «اتحادیه اروپا» برد تا «از فروپاشی کشور جلوگیری کند».
سعد الحریری پس از دیدار با میشل عون گفت: وظیفه من پر کردن برگههای مورد نظر ریاستجمهوری در خصوص جزئیات و گرایشهای وزرا نیست و وظیفه رئیسجمهور نیز تعیین اعضای دولت نیست.
الحریری همچنین عون را به «گوش دادن به درد لبنانیها» فراخواند.
الحریری پیش از ترک کاخ ریاستجمهوری بعبدا، فهرست کابینه پیشنهادی خود را در اختیار روزنامهنگاران گذاشت و گفت ترکیب دولت را از بیش از صد روز پیش ارائه دادم.
الحریری اشاره کرد که او به عون گفته است که «ترکیب پیشنهادی دولت من ۱۰۰روز در دست شماست و من همانطور که قبلاً علناً گفتم، برای هر گونه پیشنهاد و اصلاح نام آمادهام و حتی با اصرار او گزینه وزارت کشور را تغییر دادم. متأسفانه، پاسخ او روشن است: یکسوم معطل».
وی ادامه داد، «هدف من یکی است، پایان دادن به فروپاشی و رنج لبنانیها. من از رئیسجمهور خواستم که درد لبنانیها را بشنود و با یک دولت تکنوکرات برای ایجاد اصلاحات و جلوگیری از فروپاشی، بدون اخلال و ملاحظات جزیی حزبی، آخرین فرصت را به کشور بدهد».
از سوی دیگر، ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه در بروکسل گفت لبنان در حال فروپاشی است و اروپا باید وارد عمل شود. لودریان با ذکر این موضوع در آستانه نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت که قصد دارد توجه این دیپلماتها را به لزوم یافتن راهحلی برای بحران اقتصادی و سیاسی در بیروت جلب کند.