728 x 90

گزارشهای شورشگران در جریان قیام از رشـت

قیام سراسری در رشت - ۱۳ دی ۱۴۰۴
قیام سراسری در رشت - ۱۳ دی ۱۴۰۴

گزارشهای شورشگران در جریان قیام از شهرهای میهن

رشـت

اعتراضات و تظاهرات رشت از یکشنبه ۷ دی با اعتصاب بازاریان و تجمعات خیابانی در خیابانهای بیستون و معلم با شعارهای اقتصادی شروع شد، اما به‌سرعت به درگیری با مأموران سرکوبگر و لباس‌شخصیها منجر شد.

چهارشنبه ۱۰دی: تظاهرات مردم در مرکز شهر شروع شد که به درگیری با مزدوران یگان ویژه کشیده شد. شورشگران یکی از موتورهای یگان ویژه را مصادره و به آتش کشیدند.

پنجشنبه ۱۱ دی: تظاهرات در سبزه میدان رشت شروع شد و در ادامه به درگیری با مزدوران انتظامی کشیده شد و مزدوران به سمت مردم شلیک می‌کردند.

جمعه ۱۲ دی: بازار سرپوشیده شهر به‌طور کامل اعتصاب کرد و علاوه بر اعتصاب بازار همه مغازه‌های شهر بستند. در سطح شهر تظاهرات با شعارهای ضدحکومتی شکل گرفت و از جمله شعار می‌دادند «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم».

چهارشنبه ۱۷ دی: مردم در تظاهرات با مزدوران درگیر شدند و شورشگران با کوکتل با مزدوران مقابله کردند و در ادامه اقدام به خلع‌سلاح یک پاسدار کردند و شوکر و کلت این مزدور را مصادره کردند. در سبزه‌میدان مردم شعار مرگ بر خامنه‌ای سر دادند. این تظاهرات به سایر خیابانهای شهر نیز گسترش یافت.

پنجشنبه ۱۸ دی: مردم در تظاهرات و تجمع در نقاط مختلف شعار «آزادی آزادی» می‌دادند. شعار «مردم به ما ملحق شوید» هم داده می‌شد. شورشگران خیابان‌ها را با آتش زدن لاستیک بستند و فلکه گاز، اداره برق، کانکس بزرگ راهنمایی و رانندگی، بانک مسکن و پایگاه بسیج خجسته، مینی‌بوس نیروهای سرکوبگر را به آتش کشیدند.

روز پنجشنبه شورشگران بنرها و بیلبوردهای حکومتی را در میدان توشیبا به آتش کشیدند و ساختمان بانک سپه و تجارت، چهارراه پورسینا و ساختمان اداری شرکت نفت در خیابان خمینی ملعون را تخریب کردند. شورشگران به دفتر کوچکی‌نژاد (نماینده مجلس) حمله کردند و سردر و بنر تبلیغاتی‌اش تخریب کردند.

پنجشبه شب مأموران رژیم از پشت بامها با تک تیر شلیک می‌کردند. در مقابل ساختمان استانداری به سمت مردم با گلوله جنگی تیراندازی کردند. با وجود جنایات رژیم، روز جمعه باز هم تظاهرات جوانان با شعار مرگ بر دیکتاتور در سطح شهر انجام شد. تجمع‌ها پراکنده و با جنگ و گریز بود. مزدوران به سمت مردم شلیک می‌کردند و تعدادی از جوانان شهید یا مجروح شدند.

شنبه ۲۰ دی، تجمع مردم در محدوده شهرداری شکل گرفت که مزدوران با شلیک مستمر قصد متفرق کردن آنها را داشتند. روز یکشنبه ۲۱ دی، هم با این‌که رژیم در عمل حکومت نظامی در سطح شهر برقرار کرده بود، ولی جوانان به تظاهرات شبانه اقدام کردند که به جنگ و گریز منجر شد.

یکشنبه ۲۱ دی بازار اصلی رشت و اکثر مغازه‌های شهر هم تعطیل کرده بودند فضا امنیتی بود و مزدوران مانع هر تجمعی می‌شدند. علی‌رغم جنایات وحوش خامنه‌ای، تجمعات و جنگ و گریز درگیری بین شورشگران و مزدوران در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هم در رشت جریان داشت.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fc6b1312-cd81-4249-8e55-83141b71db84"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات