عنوان مشترک روزنامههای حکومتی در روز یکشنبه 7آذر به «ابراز تأسف» دیر هنگام خامنهای در مورد حادثهٴ تصادف قطار، اختصاص دارد، روزنامههای حکومتی در دیگر عنوانهای مهم خود از این حادثه بهمثابه ابزار برای جنگ باندی استفاده کردهاند:
آرمان: از بغض وزیر تا دستگیری 3عامل حادثه قطار و استعفای مدیرعامل راهآهن؛ جزییاتی جدید از فاجعه هفت خوان
آفتاب یزد: درخواست از عباس آخوندی وزیر موفق کابینه دولت برای ایجاد بدعتی مبارک و سرآغاز روشی نو در نحوه زمامداری در ایران: آقای وزیر! استعفا دهید
آفتاب یزد: رویکرد عجیب برخی رسانههای جناح راست در قبال حادثه قطار سمنان؛ دلالی سیاسی با خون مردم
ابرار: امضاهای طرح استیضاح آخوندی به 50رسید
اعتماد: یخ زدگی در اخبار تلویزیون: چرا صدا و سیما به اخبار رحلت موسوی اردبیلی، انفجار عراق و تصادف قطار بیتوجه بود؟
ابتکار: رفسنجانی: از مسولان مربوطه انتظار بررسی حادثه دو قطار را داریم
خراسان: 3لایه خطا در فاجعه «هفت خوان»، مدیرعامل راهآهن استعفا داد و 2نفر در ارتباط با حادثه قطار بازداشت شدند
مردمسالاری: آیا مسؤلان پاسخگو خواهند بود؟ درخواست عمومی برای بررسی علل فاجعه قطار سمنان
وطن امروز: بیتدبیری مردم را داغدار کرد
وطن امروز: ابعاد گستردهتری از فاجعه تصادف 2قطار مسافری در هفت خوان سمنان مشخص شد؛ خطای سیستمی در چند لایه مدیریتی!
روزنامههای باند علی خامنهای تلاش کرده ناکارآمدی و «بی تدبیری» دولت حسن روحانی را در جریان حادثهٴ قطار برجسته کنند:
رسالت: اولین سؤال که به ذهن همه آمد، این بود که تصادف در مسیری که بهطور هوشمند کنترل میشود، چه معنایی دارد؟!
روسای قوا در دستورالعملهای جداگانهای هیأتهایی را مسئول رسیدگی به این حادثه کردهاند.
دو سال پیش در همین دولت، دو قطار مسافربری در مسیر تهران - مشهد در ایستگاه امروان دامغان تصادف و یک کشته و یک مجروح به جای گذاشتند
عبور از چراغ قرمز و ورود به ایستگاه با سرعت غیرمجاز و تغییر مسیر و اعلام اشتباه مسئول کنترل ایستگاه، علت اصلی وقوع حادثه اعلام شد. حادثه تصادف دو قطار در صبح جمعه گذشته در همین محدوده با همان سیاق حادثه سال 93 ظاهراً رخ داده است. باید دید چرا از تجربه گذشته در این خط عبرت لازم را نگرفتهاند.
حادثه فاجعهآمیزتر از این، در دولت اصلاحات هنگام وزارت و صدارت آقای خرم رخ داد. حادثه انفجار قطار در ایستگاه خیام نیشابور 750 کشته و زخمی بر جای گذاشت. حادثه از آنجا رخ داد که روز 29بهمن سال 1382 تعداد 51 واگن باری محمولههایی شامل گوگرد، پنبه، کود شیمیایی و مواد سوختنی (نفتا) بهخاطر ترافیک در ایستگاه ابومسلم توقف کرد، اما به دلایل نامعلومی بهطور ناگهانی به حرکت درآمد و تعدادی از واگنهای باری در ایستگاه خیام از خط خارج شدند و پس از واژگونی به سایر واگنهای متوقف شده برخورد نمودند و باعث انفجار شدیدی شدند. 300نفر در این حادثه کشته و 450نفر زخمی شدند. تعدادی از روستاهای اطراف بین 30 تا 100 درصد خسارت دیدند. دلایل حادثه از آن زمان تاکنون هنوز مثل رازی سر به مهر باقی مانده است. البته نه کسی استعفا داد و نه کسی عذرخواهی کرد!
رئیسجمهور در سوگ موسوی اردبیلی دو روز عزای عمومی اعلام کرد. شایسته بود آقای رئیسجمهور بهمناسبت حادثه مهم عملیات تروریستی حله و نیز حادثه مؤلمه تصادف قطارها در سمنان، اعلام عزای عمومی میفرمود.
وطن امروز: کارشناسان حوزه حمل و نقل ریلی پیادهسازی نشدن کامل سیستم کنترل اتوماتیک قطار را در خط ریلی تهران- مشهد عامل اصلی این حادثه میدانند. بررسیها حکایت از آن دارد که کارشناسان حمل و نقل ریلی بارها واکنشهایی نسبت به این موضوع نشان داده و هشدارهایی را به مدیران وزارت راهوشهرسازی داده بودند اما این هشدارها نتیجه نداد... افزایش خطاهای این سیستم هم مورد توجه مدیران نبوده و به امری عادی تبدیل شده بود. خطای انسانی در این حادثه تنها از سوی مدیر کنترل ایستگاه رخ نداده، بلکه در چندین لایه ناهماهنگیهایی وجود داشته است.
وطن امروز: یک نماینده مجلس از پرداخت نشدن 3ماه حقوق کارگران راهآهن مشهد خبر داد و با اشاره به کلید خوردن طرح استیضاح وزیر راه، گفت: آخوندی علاوه بر معذرتخواهی باید از سمت خود استعفا کند... عضو هیأترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا اگر چنین اتفاقاتی رخ دهد، مسئول مربوط استعفا میدهد.
کیهان: در حالیکه مدیران وزارت راه در این دولت مدعی بودند اجرای سیستم کنترل اتوماتیک قطار در خط آهن تهران- مشهد موجب حذف خطای انسانی شده است اما مجدداً در حادثه ریلی سمنان، خطای انسانی بهعنوان سادهترین علت وقوع حادثه معرفی شد.
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع با «برجام» و «پسابرجام» به باند رقیب حمله کردهاند و در این حملات وحشت خود از پیامدهای تمدید تحریمها را برملا کردهاند:
حمایت: برخی سادهاندیشان بر این باور بوده و هستند که بعد از برجام، فشارهای آمریکا و همپیمانانش کمتر از گذشته میشود در حالیکه رفتار و عملکرد آنان، عکس این موضوع را ثابت میکند. در حال حاضر برجام برای آمریکا، حکم سندی منفعتطلبانه را پیدا کرده که با تفسیرهای غلط از آن، سعی میکند کشورهای دیگر را نیز با سیاستها و فشارهای خود علیه ایران همراه کند. کاخ سفید درصدد است که با ایجاد فضای فشار، ایران را بهزعم خود دچار سردرگمی کرده، از آب گلآلود ماهی بگیرد و بهزعم خود «رفتار» انقلاب اسلامی را در عرصههای مختلف از حقوقبشر گرفته تا آزمایشهای موشک بالستیک تغییر دهد... با دورویی و تزویر، میان متن و روح برجام تفاوت قائل شدند. باراک اوباما در اوایل سال جاری به ایران توصیه کرده بود در راستای عمل به روح توافق نیز باید گام بردارد تا بتواند به جامعه جهانی ملحق شود که مشخصاً منظور وی از «روح توافق»، تغییر رفتار ایران به شکل موردپسند آمریکاست. این سخن بارها و بارها از زبان مقامات آمریکایی تکرار شد و همزمان تحریمها و فشارهای گوناگونی را به بهانه برنامه موشکی ایران، حمایت از جبهه مقاومت و حقوقبشر بر کشورمان تحمیل کردند.
«جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا یک ماه پیش در دانشگاه شیکاگو بهصراحت از افزایش تحریمها در پسابرجام سخن گفت و پیش از آن نیز رفع تحریمهای بانکی را منوط به تغییر رفتار منطقهیی ایران کرده بود. محدودیتهای ضدایرانی ویزای آمریکا، تحریم نهادهای نظامی و برخی شرکتهای هواپیمایی داخلی که با امضای اوباما به قانون تبدیل شد، ممنوعیت فروش هواپیمای تجاری به ایران و تهدید مستقیم و غیرمستقیم بانکهای بزرگ دنیا به عادیسازی مراودات مالی، از جمله این کارشکنیهاست که دولتمردان آمریکایی پس از برجام در دستور کار قرار دارند.
آخرین نمونه از استفاده ابزاری آمریکا از برجام که نقض آشکار توافق هستهیی بهشمار میآید، تصویب «قانون تحریمهای ایران» یا «آی اس ای» (داماتو) است که بنا بود در اواخر سال 2016 لغو شود اما مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رأی موافق، این قانون را که در سال ۱۹۹۶ برای تنبیه سرمایهگذاران در بخش انرژی ایران تصویبشده بود، به مدت ده سال دیگر تمدید کرد.
نکته مهم دیگر که ناظر به بحث «نفوذ» است، اینکه غرب به رهبری آمریکا بعد از برجام با تمام قدرت تلاش میکند ایران را وارد پروسه «خودکنترلی» کند؛ به این مفهوم که با تغییر محاسبات مسئولان، این ذهنیت را به مراکز تصمیمگیری و تصمیمسازی تزریق کند که برای حفظ برجام باید بهگونهیی رفتار کنند که رفتار و اقدامات آنها در هیچ حوزهای در تعارض با منافع آمریکا نباشد. متأسفانه عدهیی در داخل نیز، مغرضانه و یا از روی ناآگاهی با زمینهسازی، موضوع برجامهای بعدی را مطرح کرده و خواسته یا ناخواسته در پازل دشمن بازی کردند.
وطن امروز: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: بهرغم اجرای برجام کشور همچنان درگیر تحریمهاست و این تحریمها مانع بازگشت پول فروش نفت به کشور شده است. او از تصور دولت نیز گفت و افزود: برداشت مسئولان این بود که از بهمن سال گذشته پول فروش نفت به سهولت به کشور بیاید که اینگونه نشد. وی با اشاره به وضعیت کشور در پسابرجام گفت: کشور گرفتار تحریم و فروش نفت و دریافت پول نفت است و بعد از برجام تحریمهای فروش نفت تا حدودی برداشته شد اما پول فروش نفت به کشور بازنگشت.
کیهان: مگر میشود مدعی پیروی از رسول خدا (ص) بود اما با اشرافیت فاسد مفسد و غارتگر بیتالمال (در هر لباسی که باشد) و زالوصفتان و بزککنندگان مستکبران کنار آمد یا از حلقوم تودهها زد و در شکم سیریناپذیر اشراف ریخت؟
مگر میشود در میان مستکبران، دنبال پلیس خوب و معتدل برای ساخت و پاخت و مذاکره و معامله بود؟. این غلط ترویج شده در سالهای اخیر، دروغ بزرگی است که کسانی بگویند تهدید دشمن و سایه جنگ را باید با انفعال و دعوت به سازش برطرف کرد. اتفاقاً برای تهدید نشدن و امنیت یافتن باید جنگید
جنگ باندی حول حسابهای ویژه سردژخیم قضاییه آخوندی موضوع صفبندی و رو در رویی رسانههای هر دو باند حاکم شده است، روزنامههای باند رفسنجانی، روحانی اقدامات باند رقیب را انعکاس دادهاند:
آرمان: دلیل احضار نماینده تهران، یاشار سلطانی یا شکایت نماینده مجلس؛ محمود صادقی به دادسرا احضار شد
شهروند: دادستان تهران خبر داد: آگاهی مسولان ارشد نظام از حسابهای قوه قضاییه
ابتکار: دادستان تهران: مسئولان ارشد نظام از موضوع حسابها بهخوبی آگاه بودند... جعفری دولتآبادی با ذکر توضیحاتی در خصوص ادعاهای ضدانقلاب در مورد حسابهای قوه قضاییه، گفت: نخستین بار در سال 1373 و در زمان ریاست حجتالاسلام رازینی رئیس کل وقت دادگستری استان تهران در دوران ریاست آیتالله یزدی و آقای شاهرودی روسای سابق و اسبق قوه قضاییه حسابهای مورد نظر با رعایت موازین شرعی و قانونی و اخذ مجوزهای لازم به نام قوه قضاییه افتتاح شد. دادستان تهران با اشاره به بازتاب این موضوع در روزنامهها در زمان محاکمه کرباسچی شهردار وقت تهران اظهار کرد: در آن زمان موضوع این حسابها علیه برخی مسئولان قوه قضاییه مطرح شد و طرح مجدد آن در این دوره نیز قابل تأمل است.
وی با اشاره به پخش این ادعاها از سوی یک شبکه تلویزیونی اینترنتی مورد حمایت برخی گروهکها و افراد مسالهدار اعلام کرد مصاحبه برخی افراد در داخل کشور با این شبکه و حمایت از نشردهندگان اخبار کذب بهویژه پس از مصاحبه وزیر اقتصاد در این زمینه، قابل تعقیب قضایی است.
روزنامههای باند خامنهای با حمله به مهرههای باند رقیب بهخاطر رو کردن حسابهای ویژه سر دژخیم قضاییه، خط و نشانهای مهرههای قضایی علیه رقیب را وسیع انعکاس دادهاند:
جوان: توضیحات دادستان تهران در خصوص حسابهای منتصب به قوه قضاییه؛ ادعاها علیه حسابهای قوه قضاییه 20سال پیش هم بود.
کیهان:
محمود صادقی مدعی شده «پیرو گزارش وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی درباره افتتاح حسابهای سپرده بانکی در قوه قضاییه، شایعات گستردهیی در رسانهها، پرسشها و ابهاماتی را در افوالا و افکار عمومی موجب شد و توضیحات بعدی وزیر نیز نتوانست ابهامات را مرتفع سازد.» و این در حالی است که اولاً اصل این جنجال فریبکارانه، محصول طراحی مشترک افراطیون در دولت و مجلس است و ثانیاً حساب سپرده بانکی قوه قضاییه کاملاً شفاف و روشن است و برخلاف دروغپردازی افراطیون متعلق به دستگاه قضایی است نه آن چنان که القا کردند «متعلق به رئیس قوه قضاییه است».
ادعای دروغین تشکیل فراکسیون برای شفافسازی و انضباط مالی و مبارزه با فساد در حالی است که نماینده مذکور و اغلب اعضای فراکسیون ائتلافی امید در قبال موضوعاتی نظیر حقوق و پاداشهای نجومی سکوت اختیار کردهاند و هیچ سؤالی از مدیران ارشد دولتی مطرح نمیکنند؛ همچنان که آقای صادقی هر چند در ابتدا علیه فساد 8هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان اعتراض میکرد اما بعد از آن که معلوم شد ماجرا زیر سر دولت فعلی و مدیر حزب مشارکتی صندوق است، کاملاً فتیله انتقاد و اعتراض را پایین کشید.
در حقیقت گویا مأموریت عمده برخی گماشتههای افراطیون جنجال و ایجاد حاشیه امنیت برای مفسدان اقتصادی و مدیران اشرافی آلوده است.
روزنامههای هر دو باند حاکم در ادامه موضوع لغو سخنرانی علی مطهری به حملات علیه یکدیگر در روز یکشنبه ادامه دادهاند:
آرمان: موحدی کرمانی با بیان اینکه «سخنرانی مطهری به مصلحت کشور نیست و او باید ابتدا نظراتش را با حضرت آقا تطبیق کند و برود پیش ایشان بگوید که من قصد دارم این حرف را بزنم و در این مورد سخنرانی نیز حرف دادستانی باید پذیرفته شود. البته این به این معنا نیست که دهانها را ببندیم اما باید در برابر مقام معظم رهبری و برای رضای خدا دهانها را ببندیم»، به لغو سخنرانی نایبرئیس مجلس دهم و حواشی پیرامون آن واکنش نشان داد. علی مطهری در پی این اظهارات بحث اطاعت از ولیفقیه را امری خواند که «باید در مقام عمل مورد توجه قرار گیرد و نه نظر» و اینکه «مقام رهبری همچنین خواستهای ندارند و چند بار گفتهاند که ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، او آزاد است که حرفش را بزند.» البته «اگر جایی مصلحت اسلام اقتضا کند سکوت میکنم اما سکوت ما نباید بهخاطر عافیت طلبی باشد»... دادستان کل کشور با اشاره به حواشی ایجاد شده در رابطه با لغو یک سخنرانی در مشهد تصریح کرد: در جریان مشهد هنوز به نتیجه نرسیدیم، ریاست محترم قوه قضاییه دستور بررسی دادهاند و هنوز به نتیجه نرسیدهایم و باید ابعاد قضیه بررسی شود.
منتظری تأکید کرد: یک جریانی اتفاق افتاد و ناگهان برخی مقامات از رئیسجمهور تا رئیس مجلس و برخی بدون انجام تحقیق لازم و بدون اینکه مشخص شود سرمنشا قضیه چه بوده، موضعگیریهایی داشتند و یکی از نمایندگان نامه نوشت. دادستان کل کشور ادامه داد: سؤال ما این است که چطور شد اگر چنانچه جلو سخنرانی طرف مقابل را بگیرند و مانع سخنرانی آن جناح در دانشگاهی شوند، آقایان فریاد نمیزنند که آزادی از بین رفت! چرا صدای این آقای نماینده مجلس که نایبرئیس مجلس است و ادعای آزادی بیان میکند، برای مواردی که سخنرانی طرف مقابل لغو شده بلند نمیشود و نه رئیسجمهور و نه رئیس مجلس و نه نماینده مجلس فریادش بلند نمیشود.
مردمسالاری: بحرانی خود آفریده از نوع برخوردهای غیرقانونی که در مشهد مقدس مکرر میشود و نمونههایی از آن در دیگر مناطق هم بروز میکند، جریانی که میخواهد در مقابل دولت و تفکر اعتدال بایستد و انسداد سیاسی و فرهنگی ایجاد کند.
چرا شورای تأمین استان نمیبیند اما دادستان میبیند و بنا به حدس و احتمال خود عمل میکند. البته باید صبر کرد تا بررسیهای گروه اعزامی سه نفره قوه قانونگذاری و نظارت از مشهد برسد تا مشخص شود که کنه قضایا چیست و در این زمینه چه خوب بود که گروه سه نفره دیگری هم به قزوین اعزام میشد تا موانع و برخوردهای آنجا را هم به مجلس گزارش میکرد.
در روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی، ضمن اذعان به وجود تنگنای تحریمها، همچنان بر ادامه مسیر زهرخوران تأکید شده است:
آرمان: ایران باید برای کسب حقوق خود و رسیدن به منافع ملی راه مذاکره را در پیش گیرد. در واقع آلترناتیو و جایگزینی جز مذاکره با غرب برای ایران وجود نداشت و ندارد... گروهها و هیأتهای اقتصادی مختلفی تاکنون به تهران آمدهاند و حرفهای زیباییها هم میزنند و علاقهمند به همکاری با ایران هستند اما یک نکته مغفول مانده است. اینکه تبادلات سیستمهای بانکی ایران با سیستم جهانی هنوز دچار مشکل است. ما باید منتظر باشیم تحریمها بهطور کامل در این بخش حذف شود. وقتی بتوانیم با سیستم بانکی جهان در ارتباط باشیم در آن صورت اقتصاد ما میتواند از این رفت و آمدها سود ببرد، در غیراین صورت این نوع دیدارها تکرار آرزوهاست.
آرمان: از بغض وزیر تا دستگیری 3عامل حادثه قطار و استعفای مدیرعامل راهآهن؛ جزییاتی جدید از فاجعه هفت خوان
آفتاب یزد: درخواست از عباس آخوندی وزیر موفق کابینه دولت برای ایجاد بدعتی مبارک و سرآغاز روشی نو در نحوه زمامداری در ایران: آقای وزیر! استعفا دهید
آفتاب یزد: رویکرد عجیب برخی رسانههای جناح راست در قبال حادثه قطار سمنان؛ دلالی سیاسی با خون مردم
ابرار: امضاهای طرح استیضاح آخوندی به 50رسید
اعتماد: یخ زدگی در اخبار تلویزیون: چرا صدا و سیما به اخبار رحلت موسوی اردبیلی، انفجار عراق و تصادف قطار بیتوجه بود؟
ابتکار: رفسنجانی: از مسولان مربوطه انتظار بررسی حادثه دو قطار را داریم
خراسان: 3لایه خطا در فاجعه «هفت خوان»، مدیرعامل راهآهن استعفا داد و 2نفر در ارتباط با حادثه قطار بازداشت شدند
مردمسالاری: آیا مسؤلان پاسخگو خواهند بود؟ درخواست عمومی برای بررسی علل فاجعه قطار سمنان
وطن امروز: بیتدبیری مردم را داغدار کرد
وطن امروز: ابعاد گستردهتری از فاجعه تصادف 2قطار مسافری در هفت خوان سمنان مشخص شد؛ خطای سیستمی در چند لایه مدیریتی!
روزنامههای باند علی خامنهای تلاش کرده ناکارآمدی و «بی تدبیری» دولت حسن روحانی را در جریان حادثهٴ قطار برجسته کنند:
رسالت: اولین سؤال که به ذهن همه آمد، این بود که تصادف در مسیری که بهطور هوشمند کنترل میشود، چه معنایی دارد؟!
روسای قوا در دستورالعملهای جداگانهای هیأتهایی را مسئول رسیدگی به این حادثه کردهاند.
دو سال پیش در همین دولت، دو قطار مسافربری در مسیر تهران - مشهد در ایستگاه امروان دامغان تصادف و یک کشته و یک مجروح به جای گذاشتند
عبور از چراغ قرمز و ورود به ایستگاه با سرعت غیرمجاز و تغییر مسیر و اعلام اشتباه مسئول کنترل ایستگاه، علت اصلی وقوع حادثه اعلام شد. حادثه تصادف دو قطار در صبح جمعه گذشته در همین محدوده با همان سیاق حادثه سال 93 ظاهراً رخ داده است. باید دید چرا از تجربه گذشته در این خط عبرت لازم را نگرفتهاند.
حادثه فاجعهآمیزتر از این، در دولت اصلاحات هنگام وزارت و صدارت آقای خرم رخ داد. حادثه انفجار قطار در ایستگاه خیام نیشابور 750 کشته و زخمی بر جای گذاشت. حادثه از آنجا رخ داد که روز 29بهمن سال 1382 تعداد 51 واگن باری محمولههایی شامل گوگرد، پنبه، کود شیمیایی و مواد سوختنی (نفتا) بهخاطر ترافیک در ایستگاه ابومسلم توقف کرد، اما به دلایل نامعلومی بهطور ناگهانی به حرکت درآمد و تعدادی از واگنهای باری در ایستگاه خیام از خط خارج شدند و پس از واژگونی به سایر واگنهای متوقف شده برخورد نمودند و باعث انفجار شدیدی شدند. 300نفر در این حادثه کشته و 450نفر زخمی شدند. تعدادی از روستاهای اطراف بین 30 تا 100 درصد خسارت دیدند. دلایل حادثه از آن زمان تاکنون هنوز مثل رازی سر به مهر باقی مانده است. البته نه کسی استعفا داد و نه کسی عذرخواهی کرد!
رئیسجمهور در سوگ موسوی اردبیلی دو روز عزای عمومی اعلام کرد. شایسته بود آقای رئیسجمهور بهمناسبت حادثه مهم عملیات تروریستی حله و نیز حادثه مؤلمه تصادف قطارها در سمنان، اعلام عزای عمومی میفرمود.
وطن امروز: کارشناسان حوزه حمل و نقل ریلی پیادهسازی نشدن کامل سیستم کنترل اتوماتیک قطار را در خط ریلی تهران- مشهد عامل اصلی این حادثه میدانند. بررسیها حکایت از آن دارد که کارشناسان حمل و نقل ریلی بارها واکنشهایی نسبت به این موضوع نشان داده و هشدارهایی را به مدیران وزارت راهوشهرسازی داده بودند اما این هشدارها نتیجه نداد... افزایش خطاهای این سیستم هم مورد توجه مدیران نبوده و به امری عادی تبدیل شده بود. خطای انسانی در این حادثه تنها از سوی مدیر کنترل ایستگاه رخ نداده، بلکه در چندین لایه ناهماهنگیهایی وجود داشته است.
وطن امروز: یک نماینده مجلس از پرداخت نشدن 3ماه حقوق کارگران راهآهن مشهد خبر داد و با اشاره به کلید خوردن طرح استیضاح وزیر راه، گفت: آخوندی علاوه بر معذرتخواهی باید از سمت خود استعفا کند... عضو هیأترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا اگر چنین اتفاقاتی رخ دهد، مسئول مربوط استعفا میدهد.
کیهان: در حالیکه مدیران وزارت راه در این دولت مدعی بودند اجرای سیستم کنترل اتوماتیک قطار در خط آهن تهران- مشهد موجب حذف خطای انسانی شده است اما مجدداً در حادثه ریلی سمنان، خطای انسانی بهعنوان سادهترین علت وقوع حادثه معرفی شد.
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع با «برجام» و «پسابرجام» به باند رقیب حمله کردهاند و در این حملات وحشت خود از پیامدهای تمدید تحریمها را برملا کردهاند:
حمایت: برخی سادهاندیشان بر این باور بوده و هستند که بعد از برجام، فشارهای آمریکا و همپیمانانش کمتر از گذشته میشود در حالیکه رفتار و عملکرد آنان، عکس این موضوع را ثابت میکند. در حال حاضر برجام برای آمریکا، حکم سندی منفعتطلبانه را پیدا کرده که با تفسیرهای غلط از آن، سعی میکند کشورهای دیگر را نیز با سیاستها و فشارهای خود علیه ایران همراه کند. کاخ سفید درصدد است که با ایجاد فضای فشار، ایران را بهزعم خود دچار سردرگمی کرده، از آب گلآلود ماهی بگیرد و بهزعم خود «رفتار» انقلاب اسلامی را در عرصههای مختلف از حقوقبشر گرفته تا آزمایشهای موشک بالستیک تغییر دهد... با دورویی و تزویر، میان متن و روح برجام تفاوت قائل شدند. باراک اوباما در اوایل سال جاری به ایران توصیه کرده بود در راستای عمل به روح توافق نیز باید گام بردارد تا بتواند به جامعه جهانی ملحق شود که مشخصاً منظور وی از «روح توافق»، تغییر رفتار ایران به شکل موردپسند آمریکاست. این سخن بارها و بارها از زبان مقامات آمریکایی تکرار شد و همزمان تحریمها و فشارهای گوناگونی را به بهانه برنامه موشکی ایران، حمایت از جبهه مقاومت و حقوقبشر بر کشورمان تحمیل کردند.
«جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا یک ماه پیش در دانشگاه شیکاگو بهصراحت از افزایش تحریمها در پسابرجام سخن گفت و پیش از آن نیز رفع تحریمهای بانکی را منوط به تغییر رفتار منطقهیی ایران کرده بود. محدودیتهای ضدایرانی ویزای آمریکا، تحریم نهادهای نظامی و برخی شرکتهای هواپیمایی داخلی که با امضای اوباما به قانون تبدیل شد، ممنوعیت فروش هواپیمای تجاری به ایران و تهدید مستقیم و غیرمستقیم بانکهای بزرگ دنیا به عادیسازی مراودات مالی، از جمله این کارشکنیهاست که دولتمردان آمریکایی پس از برجام در دستور کار قرار دارند.
آخرین نمونه از استفاده ابزاری آمریکا از برجام که نقض آشکار توافق هستهیی بهشمار میآید، تصویب «قانون تحریمهای ایران» یا «آی اس ای» (داماتو) است که بنا بود در اواخر سال 2016 لغو شود اما مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رأی موافق، این قانون را که در سال ۱۹۹۶ برای تنبیه سرمایهگذاران در بخش انرژی ایران تصویبشده بود، به مدت ده سال دیگر تمدید کرد.
نکته مهم دیگر که ناظر به بحث «نفوذ» است، اینکه غرب به رهبری آمریکا بعد از برجام با تمام قدرت تلاش میکند ایران را وارد پروسه «خودکنترلی» کند؛ به این مفهوم که با تغییر محاسبات مسئولان، این ذهنیت را به مراکز تصمیمگیری و تصمیمسازی تزریق کند که برای حفظ برجام باید بهگونهیی رفتار کنند که رفتار و اقدامات آنها در هیچ حوزهای در تعارض با منافع آمریکا نباشد. متأسفانه عدهیی در داخل نیز، مغرضانه و یا از روی ناآگاهی با زمینهسازی، موضوع برجامهای بعدی را مطرح کرده و خواسته یا ناخواسته در پازل دشمن بازی کردند.
وطن امروز: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار داشت: بهرغم اجرای برجام کشور همچنان درگیر تحریمهاست و این تحریمها مانع بازگشت پول فروش نفت به کشور شده است. او از تصور دولت نیز گفت و افزود: برداشت مسئولان این بود که از بهمن سال گذشته پول فروش نفت به سهولت به کشور بیاید که اینگونه نشد. وی با اشاره به وضعیت کشور در پسابرجام گفت: کشور گرفتار تحریم و فروش نفت و دریافت پول نفت است و بعد از برجام تحریمهای فروش نفت تا حدودی برداشته شد اما پول فروش نفت به کشور بازنگشت.
کیهان: مگر میشود مدعی پیروی از رسول خدا (ص) بود اما با اشرافیت فاسد مفسد و غارتگر بیتالمال (در هر لباسی که باشد) و زالوصفتان و بزککنندگان مستکبران کنار آمد یا از حلقوم تودهها زد و در شکم سیریناپذیر اشراف ریخت؟
مگر میشود در میان مستکبران، دنبال پلیس خوب و معتدل برای ساخت و پاخت و مذاکره و معامله بود؟. این غلط ترویج شده در سالهای اخیر، دروغ بزرگی است که کسانی بگویند تهدید دشمن و سایه جنگ را باید با انفعال و دعوت به سازش برطرف کرد. اتفاقاً برای تهدید نشدن و امنیت یافتن باید جنگید
جنگ باندی حول حسابهای ویژه سردژخیم قضاییه آخوندی موضوع صفبندی و رو در رویی رسانههای هر دو باند حاکم شده است، روزنامههای باند رفسنجانی، روحانی اقدامات باند رقیب را انعکاس دادهاند:
آرمان: دلیل احضار نماینده تهران، یاشار سلطانی یا شکایت نماینده مجلس؛ محمود صادقی به دادسرا احضار شد
شهروند: دادستان تهران خبر داد: آگاهی مسولان ارشد نظام از حسابهای قوه قضاییه
ابتکار: دادستان تهران: مسئولان ارشد نظام از موضوع حسابها بهخوبی آگاه بودند... جعفری دولتآبادی با ذکر توضیحاتی در خصوص ادعاهای ضدانقلاب در مورد حسابهای قوه قضاییه، گفت: نخستین بار در سال 1373 و در زمان ریاست حجتالاسلام رازینی رئیس کل وقت دادگستری استان تهران در دوران ریاست آیتالله یزدی و آقای شاهرودی روسای سابق و اسبق قوه قضاییه حسابهای مورد نظر با رعایت موازین شرعی و قانونی و اخذ مجوزهای لازم به نام قوه قضاییه افتتاح شد. دادستان تهران با اشاره به بازتاب این موضوع در روزنامهها در زمان محاکمه کرباسچی شهردار وقت تهران اظهار کرد: در آن زمان موضوع این حسابها علیه برخی مسئولان قوه قضاییه مطرح شد و طرح مجدد آن در این دوره نیز قابل تأمل است.
وی با اشاره به پخش این ادعاها از سوی یک شبکه تلویزیونی اینترنتی مورد حمایت برخی گروهکها و افراد مسالهدار اعلام کرد مصاحبه برخی افراد در داخل کشور با این شبکه و حمایت از نشردهندگان اخبار کذب بهویژه پس از مصاحبه وزیر اقتصاد در این زمینه، قابل تعقیب قضایی است.
روزنامههای باند خامنهای با حمله به مهرههای باند رقیب بهخاطر رو کردن حسابهای ویژه سر دژخیم قضاییه، خط و نشانهای مهرههای قضایی علیه رقیب را وسیع انعکاس دادهاند:
جوان: توضیحات دادستان تهران در خصوص حسابهای منتصب به قوه قضاییه؛ ادعاها علیه حسابهای قوه قضاییه 20سال پیش هم بود.
کیهان:
محمود صادقی مدعی شده «پیرو گزارش وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی درباره افتتاح حسابهای سپرده بانکی در قوه قضاییه، شایعات گستردهیی در رسانهها، پرسشها و ابهاماتی را در افوالا و افکار عمومی موجب شد و توضیحات بعدی وزیر نیز نتوانست ابهامات را مرتفع سازد.» و این در حالی است که اولاً اصل این جنجال فریبکارانه، محصول طراحی مشترک افراطیون در دولت و مجلس است و ثانیاً حساب سپرده بانکی قوه قضاییه کاملاً شفاف و روشن است و برخلاف دروغپردازی افراطیون متعلق به دستگاه قضایی است نه آن چنان که القا کردند «متعلق به رئیس قوه قضاییه است».
ادعای دروغین تشکیل فراکسیون برای شفافسازی و انضباط مالی و مبارزه با فساد در حالی است که نماینده مذکور و اغلب اعضای فراکسیون ائتلافی امید در قبال موضوعاتی نظیر حقوق و پاداشهای نجومی سکوت اختیار کردهاند و هیچ سؤالی از مدیران ارشد دولتی مطرح نمیکنند؛ همچنان که آقای صادقی هر چند در ابتدا علیه فساد 8هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان اعتراض میکرد اما بعد از آن که معلوم شد ماجرا زیر سر دولت فعلی و مدیر حزب مشارکتی صندوق است، کاملاً فتیله انتقاد و اعتراض را پایین کشید.
در حقیقت گویا مأموریت عمده برخی گماشتههای افراطیون جنجال و ایجاد حاشیه امنیت برای مفسدان اقتصادی و مدیران اشرافی آلوده است.
روزنامههای هر دو باند حاکم در ادامه موضوع لغو سخنرانی علی مطهری به حملات علیه یکدیگر در روز یکشنبه ادامه دادهاند:
آرمان: موحدی کرمانی با بیان اینکه «سخنرانی مطهری به مصلحت کشور نیست و او باید ابتدا نظراتش را با حضرت آقا تطبیق کند و برود پیش ایشان بگوید که من قصد دارم این حرف را بزنم و در این مورد سخنرانی نیز حرف دادستانی باید پذیرفته شود. البته این به این معنا نیست که دهانها را ببندیم اما باید در برابر مقام معظم رهبری و برای رضای خدا دهانها را ببندیم»، به لغو سخنرانی نایبرئیس مجلس دهم و حواشی پیرامون آن واکنش نشان داد. علی مطهری در پی این اظهارات بحث اطاعت از ولیفقیه را امری خواند که «باید در مقام عمل مورد توجه قرار گیرد و نه نظر» و اینکه «مقام رهبری همچنین خواستهای ندارند و چند بار گفتهاند که ممکن است کسی نظری مخالف نظر من داشته باشد، او آزاد است که حرفش را بزند.» البته «اگر جایی مصلحت اسلام اقتضا کند سکوت میکنم اما سکوت ما نباید بهخاطر عافیت طلبی باشد»... دادستان کل کشور با اشاره به حواشی ایجاد شده در رابطه با لغو یک سخنرانی در مشهد تصریح کرد: در جریان مشهد هنوز به نتیجه نرسیدیم، ریاست محترم قوه قضاییه دستور بررسی دادهاند و هنوز به نتیجه نرسیدهایم و باید ابعاد قضیه بررسی شود.
منتظری تأکید کرد: یک جریانی اتفاق افتاد و ناگهان برخی مقامات از رئیسجمهور تا رئیس مجلس و برخی بدون انجام تحقیق لازم و بدون اینکه مشخص شود سرمنشا قضیه چه بوده، موضعگیریهایی داشتند و یکی از نمایندگان نامه نوشت. دادستان کل کشور ادامه داد: سؤال ما این است که چطور شد اگر چنانچه جلو سخنرانی طرف مقابل را بگیرند و مانع سخنرانی آن جناح در دانشگاهی شوند، آقایان فریاد نمیزنند که آزادی از بین رفت! چرا صدای این آقای نماینده مجلس که نایبرئیس مجلس است و ادعای آزادی بیان میکند، برای مواردی که سخنرانی طرف مقابل لغو شده بلند نمیشود و نه رئیسجمهور و نه رئیس مجلس و نه نماینده مجلس فریادش بلند نمیشود.
مردمسالاری: بحرانی خود آفریده از نوع برخوردهای غیرقانونی که در مشهد مقدس مکرر میشود و نمونههایی از آن در دیگر مناطق هم بروز میکند، جریانی که میخواهد در مقابل دولت و تفکر اعتدال بایستد و انسداد سیاسی و فرهنگی ایجاد کند.
چرا شورای تأمین استان نمیبیند اما دادستان میبیند و بنا به حدس و احتمال خود عمل میکند. البته باید صبر کرد تا بررسیهای گروه اعزامی سه نفره قوه قانونگذاری و نظارت از مشهد برسد تا مشخص شود که کنه قضایا چیست و در این زمینه چه خوب بود که گروه سه نفره دیگری هم به قزوین اعزام میشد تا موانع و برخوردهای آنجا را هم به مجلس گزارش میکرد.
در روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی، ضمن اذعان به وجود تنگنای تحریمها، همچنان بر ادامه مسیر زهرخوران تأکید شده است:
آرمان: ایران باید برای کسب حقوق خود و رسیدن به منافع ملی راه مذاکره را در پیش گیرد. در واقع آلترناتیو و جایگزینی جز مذاکره با غرب برای ایران وجود نداشت و ندارد... گروهها و هیأتهای اقتصادی مختلفی تاکنون به تهران آمدهاند و حرفهای زیباییها هم میزنند و علاقهمند به همکاری با ایران هستند اما یک نکته مغفول مانده است. اینکه تبادلات سیستمهای بانکی ایران با سیستم جهانی هنوز دچار مشکل است. ما باید منتظر باشیم تحریمها بهطور کامل در این بخش حذف شود. وقتی بتوانیم با سیستم بانکی جهان در ارتباط باشیم در آن صورت اقتصاد ما میتواند از این رفت و آمدها سود ببرد، در غیراین صورت این نوع دیدارها تکرار آرزوهاست.