روز جمعه دیمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه با سران این اتحادیه در شهر مانسیسک در سیبری دیدار کرد. رئیس جمهوری روسیه در این اجلاس با اشاره به وجود ضرورت هماهنگی مواضع روسیه با اتحادیه اروپا در بسیاری از مسائل گفت: روسیه مصمم به تشریک مساعی با اتحادیه اروپا برای مقابله با چالش ها و تهدید های جهانی است.
علاوه بر یانسا، خوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اروپا و خاویرسولانا مسئول سیاست خارجی این اتحادیه، به نمایندگی از ۲۷ عضو و مقامات بلند پایه این اتحادیه در دیدار با مدودف رئیس جمهور روسیه حضور داشتند. شایان توجه است که اتحادیه اروپا عمده ترین شریک تجاری روسیه است.
این جلسه، جلسه تقدیر از یانسا هم بود. گفته شد که ریاست دوره ای اسلوونی ثابت کرد، کشوری کوچک که یکی از آخرین کشورهایی است که به عضویت اتحادیه اروپا در آمده نیز، می تواند وظایف خود را در راه اتحاد بیشتر کشورهای اروپایی به خوبی انجام دهد.
از جمله دستاوردهای این دوره شش ماهه، تلاش موفقیتآمیز یانسا برای بهرسمیت شناختن استقلال کوزوو از سوی اتحادیهی اروپا بود. او همزمان کوشید که در این راستا، راه برای عضویت صربستان در این اتحادیه نیز باز گردد. هرچند که نظارت سیاسی در کوزوو، آنچنان که خواست یانش یانسا، رئیس ادواری اسلوونی بود، هنوز به اتحادیهی اروپا محول نشده، ولی درحال حاضر اتحادیهی اروپا در چارچوب سازمان ملل در این کشور فعالیت میکند.
به نظر کارشناسان سیاسی، یکی از رویدادهای مهم در این دوره شش ماهه ، پاسخ منفی ایرلند به پیمان لیسبون بود، که البته نمی توان آن را به گردن ریاست دوره ای اسلوونی انداخت، چرا که پاسخ مثبت گرفتن از 27 کشور، کار کمی نیست و نیاز به زمان برای جا انداختن این قوانین در اذهان مردم اروپا دارد.
اما همزمان با قدر دانی ازیانش یانسا، وی از اینکه او و همتاهای اروپاییاش نتوانستهاند، ’بهاندازهی کافی برای اروپا تبلیغ کنند’، ابراز تأسف کرد و گفت: ’ما باید برداشت منفی نسبت به نهادهای اروپایی را تغییر دهیم. ما به یک هویت اروپایی نیاز داریم. من فکر میکنم، میتوان این را برای شهروندان اروپا توضیح داد. برای اینکار، به زمان و موضعی درست نیاز است.’
طی شش ماه گذشته برخی قوانین مهم که توسط یانسا و تیم کوچکش به تصویب پارلمان اروپا رسیده است. از جمله ، قانون اجرای ساعات کار واحد در کشورهای اتحادیه اروپا که پس از 14 سال بحث، در این پریود زمانی به سرانجام رسید، آنها هم چنین تدوین قانون مشترک پناهندگی برای اروپا را تنظیم کردند و دانشگاهی به نام دریای مدیترانه اتحادیه اروپا را بنا نهادند. هم چنین با تلاش این تیم، گفتگو با کشورهای آمریکای لاتین در رابطه با افزایش دمای زمین، تولید مواد غذایی وامنیت انرژی نیز در یک اجلاس سراسری آغاز شد.
اما آخرین اقدام ریاست دوره ای اسلوونی، برگزاری اجلاسی برای حل موضوعات بین روسیه و اتحادیه اروپا و مذاکرات درباره یک موافقت نامه مشارکت جدید بود. انجام این مذاکرات برای مدتی طولانی به تعویق افتاده بود، و خلاصه با انتخاب مدودف به ریاست جمهوری روسیه، این فرصت برای اتحادیه اروپا فراهم شد تا بحث بر سر این توافق نامه را باز کند.
عملکرد اسلوونی در دوره 6ماهه ریاست دورهبی آن بر اتحادیه اروپا
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/04/11
اتحادیه اروپا
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/edef9d31-5206-4438-8158-f52cb4c880f9"></iframe>