728 x 90

اخبار عراق,اخبار امريكا,دخالتهای ایران,

هشدار سناتور جان مک کین: دخالت رژیم ایران در عراق خطری فراتر از داعش است

-

سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته قوای مسلح سنای آمریکا
سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته قوای مسلح سنای آمریکا
سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته قوای مسلح سنای آمریکا نسبت به خطر دخالتهای رژیم آخوندی در عراق و منطقه به‌عنوان تهدیدی فراتر از داعش هشدار داد.
در این مصاحبه‌ها که بعد از تسلط داعش بر شهر رمادی عراق، با تلویزیونهای ”ام.اس.ان.بی.سی.“ و ”فاکس نیوز“، صورت گرفته است، سناتور مک‌کین از بی‌عملی دولت اوباما در قبال دخالتهای رژیم آخوندی در سوریه و عراق به‌ویژه خارج کردن کامل نیروهای آمریکا و میدان دادن به رژیم آخوندی در عراق، به‌شدت انتقاد کرد.
مک کین در مورد شرایط کنونی گفت: همه می‌گویند که آمریکا علاوه بر نیروی هوایی، باید نیروی بیشتری در زمین داشته باشد. من به آموزش ارتش عراق فکر می‌کنم و به این‌که رویکردمان را در زمینه آموزش و رهبری، تغییر بدهیم که این امر، مستلزم حضور مربیان آمریکایی خواهد بود.
سناتور مک‌کین از جمله گفت:
می دانید، شبه‌نظامیان شیعی و سنیها در استان الانبار تماماً با هم دشمنند و شبه‌نظامیان شیعی توسط رژیم ایران کنترل می‌شوند. شبه‌نظامیان شیعی که او وارد می‌کند همانهایی هستند که ما در (دوران) افزایش نیرو با آنها جنگیدیم و به یمن دیوید پترائوس آنها را یک بار شکست دادیم. من از تکرار نفرت دارم، ولی واقعیت این است که به یمن افزایش نیرو، ما کنترل را در دست داشتیم و این پیآمد دیگری از شکست این دولت و این رئیس‌جمهور در باقی نگذاشتن نیرو (در عراق) است. حال دیدید که عملاً هر کسی امروز صبح با شما صحبت کرد، همگی گفتند به نیروی بیشتر در زمین نیاز داریم. نه لشکر 82 هوابرد، ولی باید نیروی بیشتری در زمین داشته باشیم..
مجری: چرا نیروهای عراقی آن‌قدر ضعیفند؟ چرا هیچ وقت نمی‌توانند خودشان بایستند و برای خودشان بجنگند؟ این ما را خیلی محدود می‌کند؟ چه کار کنیم؟
مک کین: گزینه‌ها خیلی محدودتر از مدتی قبل است. مشکل این است که وقتی (عراق را) ترک کردیم، یک خلأ به وجود آمد و مالکی تصمیم گرفت نیروهای نظامی را کنترل کند، همهٴ افراد خوب آن را اخراج کرد و ارتش را تخلیه کرد و بعد با پیآمد آن مواجه شدیم و فروپاشی کامل را دیدیم؛ سقوط موصل بهترین نمونهٴ آن بود و حال رمادی، نمی‌دانم چه میزان تجهیزات و توانایی بر جای گذاشته‌ایم، تسلیحات، تانک، حتی هاموی. باید همه چیز را دوباره شروع کنیم، به آموزش ارتش عراق فکر می‌کنم و داشتن نوعی از تغییر رویکرد از طرف عراقیان تا آنها معنای رهبری و آموزش خوب را بفهمند؛ و این مستلزم میزانی از مربیان آمریکایی خواهد بود...
یکی از بزرگترین مشکلات این واقعیت است که ترک ها و بقیه، رژیم ایران را خطری بزرگ‌تر از داعش می‌دانند. و اگر ما نگذاریم مثلاً افرادی را که آموزش می‌دهیم وارد شوند و بشار اسد را کنار بزنند، آنها همکاری نخواهند کرد. اگر فردا به ترکیه بگوییم، شما داعش را کنار بزنید و ما به کنار زدن بشار اسد کمک خواهیم کرد، با منطقهٴ پروازممنوع و با کمکهای دیگر، مثلاً استفاده از پایگاه هوایی ترکیه برای عملیات هوایی‌مان -ضمناً الآن زمان پرواز از یک ناو هواپیمابر تا سوریه 6ساعت است، اما از اینجرلیک 45دقیقه خواهد بود- آنگاه به نظرم همکاری بسیار بیشتری از آنها به دست می‌آورید. ولی متأسفانه به نظر می‌رسد تمرکز ما فقط روی داعش است، در حالی که می‌بینیم رژیم ایران در 4 کشور، یمن، عراق، سوریه و لبنان، اعمال سلطه می‌کند. می‌توانید استدلال کنید که اکنون نفوذ اصلی در بغداد ایالات متحده نیست، بلکه رژیم ایران است».
مک کین: رئیس‌جمهور آمریکا بر خلاف هر منطقی، همهٴ نیروهای ما را از عراق بیرون کشید و آن را به مالکی واگذار کرد.
مک کین: شاید بتوانند رمادی را پس بگیرند. اما می‌دانید با چه کسی این کار را می‌کنند؟ شبه‌نظامیان شیعی که توسط رژیم ایران، هدایت، حمایت، تجهیز و آموزش داده می‌شوند. آنها وارد یک منطقهٴ سنی خواهند شد و آنجا را آزاد نخواهند کرد. سنیها هرگز با شبه‌نظامیان شیعی آشتی نخواهند کرد؛ آنها تحت حمایت رژیم ایران هستند. آمریکاییها رمادی را پس نخواهند گرفت، با اقداماتی که این دولت امور را پیش می‌برد، بلکه این شبه‌نظامیان شیعی هستند که وارد می‌شوند و معنی آن درگیریهای بیشتر است.
در ضمن هم‌چنان هیچ استراتژی و طرح در ارتباط با داعش در سوریه وجود ندارد... ما حاضر نیستیم نفوذ بشار اسد را در هم بشکنیم که به کشتار ادامه می‌دهد؛ (رژیم) ایران اکنون در چهار کشور حضور دارد، عراق، لبنان، سوریه و یمن و آنها در اساس این 4 کشور را تحت سلطه دارند. این یک شکست تحقیرآمیز است. واقعاً یکی از ناگوارترین و به نظرم شرم‌آورترین فصول تاریخ آمریکا است...
آیا رئیس‌جمهور آمریکا باید همهٴ نیروهایمان را از عراق خارج می‌کرد تا زمینه سناریوی امروزی فراهم شود؟ به نظرم این سؤال باید مطرح شود.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/db98325b-c165-439e-aa35-1992feba2cf3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات