728 x 90

تظاهرات شبانه عوامل رژیم با شعارهای «قالیباف عراقچی پس خون رهبرم چی؟» و «مرگ بر عراقچی، بی‌شرف نفوذی»

تجمع حکومتی علیه توافق رژ‌یم و آمریکا
تجمع حکومتی علیه توافق رژ‌یم و آمریکا

 

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره نهایی شدن تفاهم‌نامه میان جمهوری اسلامی و آمریکا افزایش یافته است، اختلافات و اعتراضها در میان طیف‌های مختلف حامی حکومت بر سر مفاد این توافق شدت گرفته و به تجمع‌های خیابانی و جدال‌های سیاسی درون حاکمیت کشیده شده است.

برخی رسانه‌های حکومتی شامگاه شنبه از برگزاری تجمع‌های اعتراضی گروهی از طرفداران حکومت در مخالفت با توافق احتمالی با آمریکا خبر دادند. در یکی از این تجمع‌ها که در میدان ابن‌سینا تهران برگزار شد، شرکت‌کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه عباس عراقچی، وزیر امور خارجه رژیم، و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ارتجاع، نسبت به روند مذاکرات اعتراض کردند. از جمله شعارهای مطرح‌شده در این تجمع «عراقچی حیا کن، مملکت را رها کن» و «قالیباف، عراقچی، پس خون رهبرم چی؟»، «مرگ بر عراقچی، بی‌شرف نفوذی»، «قالیباف، عراقچی استعفا استعفا» بود.

به گزارش شبکه‌های اجتماعی عوامل رژیم با ماموران انتظامی در منطقه دروازه شمیران تهران درگیر شدند.

همزمان خبرگزاری دانشجو نیز تصاویری از تجمعی مشابه در مشهد منتشر کرد که در آن پلاکاردهایی در مخالفت با توافق احتمالی با آمریکا و انتقاد از تیم مذاکره‌کننده رژیم دیده می‌شد. برخی رسانه‌های نزدیک به جریان موسوم به اصلاح‌طلبان، شرکت‌کنندگان در این تجمعات را از نزدیکان باند پایداری معرفی کرده‌اند.

این اعتراضها همزمان با انتشار متنی در برخی رسانه‌های حکومتی شدت گرفته است؛ متنی که از آن به‌عنوان پیش‌نویس یا متن تفاهم‌نامه میان تهران و واشنگتن یاد می‌شود. محمود نبویان، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، روز شنبه در برنامه‌یی زنده در خبرگزاری دانشجو بخش‌هایی از این متن را قرائت کرد و به‌شدت مورد انتقاد قرار داد.

نبویان مدعی شد بر اساس مفاد این توافق، «جایی برای اعمال مدیریت ایران بر تنگه هرمز وجود ندارد» و پس از امضای تفاهم‌نامه، سپاه پاسداران باید از این آبراه عقب‌نشینی کند. او هم‌چنین گفت آنچه «خطوط قرمز» اعلام‌شده از سوی مجتبی خامنه‌ای درباره تنگه هرمز خواند، در این توافق رعایت نشده است. به‌گفته او، در متن منتشر شده هم‌چنین درباره خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه نیز ابهام‌هایی وجود دارد.

در همین حال، مخالفان تندرو توافق، از برگزاری نشستی با حضور شماری از نمایندگان مجلس از جمله امیرحسین ثابتی، حمید رسایی، مهدی کوچک‌زاده و بیژن نوباوه خبر داده‌اند تا روند مذاکرات و پیامدهای آن را بررسی کنند. مرتضی محمودی، نماینده مجلس، با انتشار پوستر این نشست در شبکه ایکس نوشت: «نمی‌خواهیم سکوت کنیم تا برجام دیگری بر امام و امتش تحمیل شود».

همزمان برخی فعالان سیاسی و رسانه‌یی نزدیک به حکومت نیز پویشی با عنوان «نمی‌پذیریم» راه‌اندازی کرده و از حامیان حکومت خواسته‌اند به مخالفت با توافق احتمالی بپیوندند.

در مقابل، بخشی دیگر از حامیان توافق این اعتراضها را عامل اختلاف و تفرقه در شرایط کنونی دانسته‌اند. روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، در یادداشتی نوشت که برخی سخنرانان تجمع‌های اخیر با نادیده گرفتن توصیه‌های رهبر جمهوری اسلامی درباره حفظ وحدت، به گسترش شکاف و اختلاف در جامعه دامن می‌زنند.

همزمان رسانه منتسب به مجتبی خامنه‌ای بخشی از پیامی منسوب به او را با عنوان «وحدت ملی از مهم‌ترین عوامل پیروزی در برابر شیطان بزرگ است» بازنشر کرد. در این پیام، نخبگان سیاسی و فکری، از جمله نمایندگان مجلس، به پرهیز از اختلافات سیاسی و حفظ انسجام فراخوانده شده‌اند.

پیش‌تر نیز پزشکیان، رئیس‌جمهور رژیم، نسبت به تشدید اختلافات داخلی هشدار داده و گفته بود برخی اختلاف‌ها در شرایط کنونی نباید به عرصه عمومی کشیده شود.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d93358e7-a277-4402-bd2b-c85d46eb26bb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات