728 x 90

اظهار نگرانی ژاپن درباره حملات به شناورهای غیرنظامی در تماس با عراقچی

توشیمیتسو موتگی، وزیر خارجه ژاپن
توشیمیتسو موتگی، وزیر خارجه ژاپن

توشیمیتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن، روز سه‌شنبه ۱۷ شهریور در گفتگوی تلفنی با عباس عراقچی نگرانی توکیو را نسبت به ادامه حملات این رژیم به شناورهای غیرنظامی اعلام کرد و خواستار «حداکثر خویشتنداری» شد. به‌گفته وزارت‌خارجه ژاپن، موتگی در این تماس پنج خواسته اصلی توکیو را مطرح کرد: کاهش تنش و ازسرگیری مذاکرات، انعطاف حداکثری، توقف حمله به شناورها، بازگرداندن آزادی دریانوردی بدون هزینه‌های اضافی و مهار حوثی‌ها.

وزیر خارجه ژاپن تأکید کرد آینده تنگه هرمز باید بر پایه حقوق بین‌الملل و با مشارکت جامعه بین‌المللی، از جمله کشورهای ساحلی، کشورهای استفاده کننده از تنگه و سازمان بین‌المللی دریانوردی بررسی شود. او هم‌چنین بر اهمیت تضمین ثبات در تنگه باب‌المندب تأکید کرد و گفت ژاپن در این زمینه با دولت یمن همکاری می‌کند. موتگی بار دیگر از جمهوری اسلامی خواست حوثی‌ها را به خویشتنداری فرا بخواند.

در مقابل، عراقچی مسئولیت وضعیت کنونی را متوجه «نقض تأسف‌بار تعهدات آمریکا در تفاهم‌نامه اسلام‌آباد» دانست و گفت بازگشت واشنگتن به تعهدات خود «راه‌حل ساده» برای بازگشت به وضعیت عادی است. او هم‌چنین از «پیشرفت قابل توجه» گفتگوهای ایران و عمان درباره تعیین مسیر موقت تردد در تنگه هرمز خبر داد. با این حال، در بیانیه ژاپن تأکید شده است که آینده تنگه باید در سطح جامعه بین‌المللی بررسی شود، نه به‌صورت دوجانبه.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cef25003-9357-4fee-8d17-b626c596cb8d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات