728 x 90

-

سی.ان.ان: دخالتهای رژیم ایران در افغانستان و ارسال سلاح برای طالبان

-

نقشه افغانستان
نقشه افغانستان
تلویزیون سی.ان.ان گزارش مشروحی از دخالتهای رژیم ایران در افغانستان و ارسال سلاح برای طالبان پخش نمود.
در مرز افغانستان و ایران، هزاران قاچاقچی تسلیحات را از ایران به طالبان می‌رسانند. مرز افغانستان با ایران هزاران کیلومترست، غیرقابل حفاظت است، مسیرهای اصلی قاچاق به افغانستان در 10 کیلومتری مرز قرار دارد و به یک شاهراه برای طالبان تبدیل شده است. جامعه بین‌المللی غالباً می‌گوید که رژیم ایران از طالبان حمایت تسلیحاتی می‌کند، مردم افغان نمی‌توانند به‌راحتی در مورد قاچاق سلاح صحبت کنند، اما از آن فیلم تهیه می‌کنند.

تصاویری که دیده می‌شود بخشی از پرونده پلیس افغانستان است. این سلاحها از مسیری که به سمت طالبان می‌رود گرفته شده است و این اولین باریست که نشان داده می‌شوند، مواد انفجاری پلاستیک، نارنجکهای دستی، کارتهای تلفن و کتابهای تبلیغاتی، و تعداد بیشماری مین برای حملات کنار جاده‌یی علیه نیروهای بین‌المللی. تمامی آنها دارای شماره سریال به زبان فارسی می‌باشند، این تسلیحات به گفته پلیس افغانستان از کارخانه‌ها اسلحه‌سازی رژیم ایران آمده‌اند.

بر اساس گزارشات داخلی دولت افغانستان، درعرض 12ماه گذشته 5/10تن تسلیحات درحالی که از مرز رد می‌شدند گرفته شده‌اند، آنها می‌گویند 60 درصد تسلیحات مستقیماً از ایران می‌آید، در اسلام قلعه در مرز افغانستان و ایران، تنها در عرض ماه گذشته در یکی از بزرگترین محموله‌ها، 5/1تن تسلیحات گرفته‌اند و دقیقاً معلوم نیست چند نفر از قاچاقچیان به شبکه مقامات نفوذ کرده باشند. هر 10روز یکبار سلاحهای گرفته شده به‌عنوان مدرک به وزارت دفاع در کابل ارسال می‌شود، ولی کانتینرهای خالی شده سلاح برای مدت زیادی خالی نمی‌مانند و مجدداً از سلاحهای جدید گرفته شده پر می‌شود.

خبرنگار: این تسلیحات از کجا آمده است؟
نفر پلیس: از ایران
خبرنگار: آیا این سلاح ساخت ایران است؟ نوع آن چیست؟
نفرپلیس: این خمپاره 120 میلیمتری ایرانیست.
خبرنگار: از کجا می‌گویید که ایرانیست، آیا علامتی روی آن هست؟
نفرپلیس: ما می‌دانیم ایرانیست زیرا روی آنها نوشته شده است.
خبرنگار: مقامات افغانی می‌ترسند که به‌طور مستقیم رژیم ایران را متهم کنند، اما برخی از مقامات حاضرند این ناراحتی را ابراز کنند.
یک مقام افغانی: امروز شما خودتان می‌بینید که ما چه چیزی کشف کرده‌ایم، تمامی مانیتورهای بین‌المللی آنرا دیده‌اند، شما خودتان می‌توانید چک کنید ببینید که کدام کشور سازنده آن است، تسلیحات و نوع آنها را چک کنید و به جهان بگویید.
خبرنگار: به ما امکان دسترسی به دوقطعه سلاح ساخت رژیم ایران برای کمک به طالبان داده شد، اولی یک موشک روسی است و دیگری بمب کنار جاده‌ایست که ساخت ایران است، شما می‌توانید شماره سریال راببینید که به فارسی نوشته شده است.
مقامات افغانی به ما گفتند که موشک روسی نشان می‌دهد که رژیم ایران از روسیه نیز سلاح می‌خرد، تا که برای طالبان بفرستد.

… دولت انگلستان اعلام می‌کند رژیم ایران یک دودوزه بازی خطرناک انجام می‌دهد. وزارت‌خارجه آمریکا نیز در یکی از قویترین اظهارات خود گفت: رژیم ایران از طرفی از دولت افغانستان حمایت می‌کند، از طرف دیگر با ارسال تسلیحات و دادن آموزش به طالبان، دولت را متزلزل می‌کند، حمایت رژیم ایران از طالبان مطلقاً غیرقابل قبول است… این رفتار یک همسایه مسئول نیست.
خبرنگار سی.ان.ان که با یکی از رهبران طالبان مصاحبه کرده است، گفت:
ما از مرز غربی به قندوز (candose) در شمال شرقی افغانستان رفتیم، جایی که با یکی از رهبران ارشد طالبان را ملاقات کردیم، وی اصرار داشت که ناشناس بماند، اما گفت که طالبان به‌طور فزاینده‌یی به مرز ایران متکی است.

یکی از رهبران ارشد طالبان: روز به روز مرز ایران برای ما اهمیتش بیشتر می‌شود، همان‌طور که می‌دانید پاکستان مشکلات بسیاری برای طالبان ایجاد می‌کند، پاکستان بسیاری از مارا زندانی می‌کند، مرز پاکستان هرچه بیشتر، مسدود می‌شود.
خبرنگار سی.ان.ان: رژیم ایران هیچ‌گاه برای جنبش سنی طالبان مشکلی ایجاد نکرده است، اما خواهان جایی در میز مذاکره در مورد آینده افغانستان می‌باشد، مقامات غربی متقاعدند که رژیم ایران تلاش می‌کند نقش وزنه تعادل حساسی را بازی کند، از طرف دیگر طالبان را به میزان کافی با تسلیحات تأمین کند تا نیروهای بین‌المللی و دولت افغان را در یک جنگ فرسایشی کلافه کند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ccc5be2a-935c-41f6-81a7-ba16d0bb787c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات