728 x 90

آمریکا، سوریه را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد؛

جشن مردم سوریه
جشن مردم سوریه

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه دوم شهریور، سوریه را از فهرست کشورهای «حامی تروریسم» خارج کرد؛ تصمیمی که کمتر از دو ماه پس از اعلام دونالد ترامپ درباره قصد واشینگتن برای حذف سوریه از این فهرست اتخاذ شد و به‌عنوان نشانه‌ای از اعتماد رئیس‌جمهور آمریکا به احمد الشرع، رهبر فعلی سوریه، ارزیابی شده است.

قرار گرفتن یک کشور در فهرست حکومت‌های حامی تروریسم، محدودیت‌های گسترده‌ای از جمله محرومیت از دریافت برخی کمک‌های خارجی آمریکا، خرید تجهیزات دفاعی و انجام برخی مبادلات مالی را به‌دنبال دارد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای درباره این تصمیم گفت: «اقدام امروز، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بیشتر در سوریه با هدف پیشبرد ثبات سیاسی و اقتصادی را افزایش خواهد داد».

در این بیانیه تأکید شده است که تصمیم واشینگتن در راستای عملی‌کردن وعده دونالد ترامپ برای کاهش فشار تحریم‌ها علیه دمشق اتخاذ شده است. با این حال، وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد که لغو این محدودیت‌ها به معنای «تغییر رویکرد این نهاد در ارتباط با مقابله با تروریسم بین‌المللی و تعهد ایالات متحده به پاسخگو کردن بازیگران بد در سوریه نخواهد بود».

صفوت رسلان، رئیس بانک مرکزی سوریه، از تصمیم آمریکا استقبال کرد و آن را «اقدامی تاریخی» خواند. وی در شبکه ایکس نوشت: «پایان دادن به شناسایی سوریه به‌عنوان یک کشور حامی تروریسم، گامی تاریخی است که کشور را به جایگاه طبیعی‌اش در ساختار اقتصاد جهانی باز می‌گرداند».

رئیس بانک مرکزی سوریه همچنین گفت این نهاد در حال کار برای ایجاد «یک سازوکار مالی مدرن و قابل اتکا» است.

همزمان، وزارت‌خارجه آمریکا جبهه النصره، که با نام هیأت تحریر الشام نیز شناخته می‌شود، را از لیست سازمانهای تروریستی جهانی ویژه حذف کرد.

دونالد ترامپ حدود یک ماه و نیم پیش نیز در حاشیه نشست پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در آنکارا با احمد الشرع دیدار کرده بود. احمد الشرع که دو سال پیش در پی تحولات برق‌آسا در سوریه حکومت بشار اسد را سرنگون کرد، از زمان رسیدن به قدرت تلاش کرده است خود را به‌عنوان چهره‌ای متحدکننده معرفی کند که قادر است اقوام و جریان‌های سیاسی مختلف سوریه را گرد هم آورد.

خارج شدن سوریه از فهرست کشورهای حامی تروریسم، در کنار کاهش بخشی از فشارهای تحریمی، می‌تواند مسیر ادغام مجدد اقتصاد سوریه در نظام مالی بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را تسهیل کند.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cb5cec24-01bd-4bac-8f88-18104caaf128"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات