728 x 90

والتز: غنی‌سازی تسلیحاتی ایران هیچ توجیه غیرنظامی ندارد

مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد آمریکا
مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد آمریکا

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با رد ادعای رژیم ایران درباره صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌یی، تأکید کرد پرزیدنت ترامپ به تلاش این رژیم برای دستیابی به سلاح هسته‌یی پایان خواهد داد.

مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز یکشنبه ۱۹ مهر در گفتگو با شبکه فاکس نیوز گفت هیچ کشوری در جهان اورانیوم را تا سطح تسلیحاتی غنی‌سازی نمی‌کند و هم‌زمان ادعا داشته باشد که تنها به‌دنبال انرژی هسته‌یی غیرنظامی است. او افزود: «هیچ کشوری در دنیا تأسیسات خود را زیر صدها فوت سنگ گرانیتِ یکپارچه دفن نمی‌کند» و تأکید کرد کشورهایی مانند امارات متحده عربی که انرژی هسته‌یی غیرنظامی دارند، به پروتکل‌ها و بازرسی‌ها پایبندند، اما رژیم ایران هیچ‌یک از این الزامات را رعایت نمی‌کند.

والتز با اشاره به فشارهای اقتصادی آمریکا گفت: «در همین حال، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا، گلوی اقتصاد ایران را می‌فشارد: صادرات نفت متوقف شده، ارزش پول ملی سقوط کرده، و ذخایر ارزی از بین رفته است. زمان به نفع رئیس‌جمهوری [آمریکا] عمل می‌کند».

او افزود: «آنها پیش‌تر تلاش کردند از طریق مجمع عمومی سازمان ملل بازگردند و پیشنهادی برای توافق ارائه دهند، اما آن پیشنهاد، توافقی بی‌ارزش و نامناسب بود، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، تن به توافق‌های بد نمی‌دهد. او به تلاش این رژیم برای دستیابی به سلاح هسته‌یی پایان خواهد داد؛ تمام».

آمریکا در تیر ۱۴۰۴ در جریان عملیات «چکش نیمه‌شب» به تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران حمله کرد. این حملات برخی از مکانهای کلیدی مرتبط با برنامه هسته‌یی را نابود کرد، اما یک ژنرال ارشد آمریکایی پارسال به قانونگذاران گفت سایت هسته‌یی اصفهان که در اعماق زمین قرار دارد، تنها ورودی‌هایش بسته شده و پنتاگون معتقد است بمبهای سنگرشکن قادر به نابودی کامل آن نیستند.

ارتش آمریکا در تلاش است یک بمب «نفوذگر نسل بعدی» توسعه دهد تا بتواند اهدافی را که در عمق بیشتری دفن شده‌اند، هدف قرار دهد. قرارداد ساخت نمونه اولیه این سلاح در شهریور ۱۴۰۴ منعقد شد و نیروی هوایی آمریکا در تیرماه از صنایع دفاعی برای توسعه این سلاح درخواست کمک کرد.

تصاویر ماهواره‌یی بررسی‌شده توسط سی.ان.ان نشان می‌دهد بین ۲۷ تا ۲۸ بهمن، حفاری در یک سایت دورافتاده متعلق به «دی‌تی‌آر‌اِی» و فرماندهی استراتژیک آمریکا در وایت سندز آغاز شده است؛ سایتی که برای آزمایش اثرات سلاحها بر اهداف زیرزمینی طراحی شده و زمان‌بندی آن با قرارداد اضطراری پنتاگون هم‌سو است.

طبق گزارش سی.ان.ان، ارتش آمریکا برنامه‌های عملیاتی برای حمله به تأسیسات کوه کلنگ را در دست دارد. به‌گفته یک منبع آگاه، این طرح بخشی از بسته هدف‌گیری بود که اوایل تابستان امسال، زمانی که پرزیدنت ترامپ تهدید به تشدید درگیری با رژیم ایران کرد، مورد بررسی قرار گرفت.

طرح حمله به کوه کلنگ شامل استفاده از برخی از بزرگ‌ترین بمبهای زرادخانه آمریکا بود؛ هر چند هنوز مشخص نیست این مهمات قادرند به اندازه کافی در اعماق زمین نفوذ کنند تا هر آنچه رژیم ایران احتمالاً به آنجا منتقل کرده باشد را نابود کنند یا خیر.

تلاش‌ها برای تدوین برنامه‌هایی جهت حملات قاطع علیه تأسیسات زیرزمینی رژیم ایران ادامه دارد. یک منبع آگاه به سی.ان.ان گفت عناصری در وزارت دفاع اخیراً «برنامه‌ریزی سریع» درباره این موضوع انجام داده‌اند.

بر اساس تحلیل مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، تأسیسات واقع در کوه کلنگ «احتمالاً» برای یکی از سه هدف مرتبط با برنامه هسته‌یی رژیم ایران طراحی شده است: تأسیسات مونتاژ سانتریفیوژ، تأسیسات غنی‌سازی، یا پناهگاهی امن برای فعالیت‌های مرتبط با تسلیحات هسته‌یی نظیر تبدیل اورانیوم به فلز.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c380454e-df9a-4dfd-b317-e26661e235a4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات