دادگاهی در داکا، پایتخت بنگلادش، روز دوشنبه ۲۶ آبان «شیخ حسینه» نخست نخستوزیر پیشین بنگلادش و یکی از نزدیکترین همکارانش را به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت به مجازات اعدام محکوم کرد.
حکم دادگاه داکا بر اساس خونین اعتراضات دانشجویی در تابستان سال ۲۰۲۴ است؛ اعتراضاتی که به کشته شدن صدها نفر و در نهایت سقوط حکومت ۱۵ساله خانم حسینه انجامید.
در این پرونده، «اسدالزمان خان» وزیر کشور سابق نیز به اعدام محکوم شد. هر دو متهم پس از سرنگونی دولتشان به هند گریخته و بهصورت غیابی محاکمه شدند. یک متهم دیگر، رئیس پیشین پلیس بنگلادش، که علیه حسینه شهادت داده بود، به پنج سال زندان محکوم شد.
بر اساس حکم دادگاه، حسینه و خان مسئول استفاده از نیروی مرگبار علیه معترضان هستند؛ اقدامی که از سوی قضات بهعنوان «جنایت علیه بشریت» توصیف شد. بر اساس آمار رسمی دولت موقت بنگلادش، در جریان اعتراضات تابستان گذشته بیش از ۸۰۰نفر کشته و حدود ۱۴هزار نفر زخمی شدند. گزارش سازمان ملل در فوریه امسال شمار قربانیان را تا ۱۴۰۰نفر برآورد کرده بود.
حکم دادگاه که به ریاست قاضی «غلام مرتضی مزومدر» و پس از جلسهیی علنی و طولانی اعلام شد با استقبال حاضران در دادگاه و خانوادههای قربانیان و مجروحان که ساعتها در انتظار شنیدن حکم ایستاده بودند مواجه شد.
محکومیت نخستوزیر پیشین بنگلادش به اتهام سرکوب اعتراضات دانشجویی
- سیاست
- 1404/08/27
شیخ حسینه نخستوزیر پیشین بنگلادش
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bbee60ee-3ae3-4c8e-922e-4aec387a6f7e"></iframe>