بهدنبال برگزاری اجلاس با حضور مریم رجوی، بیش از 30تن از پارلمانترها و شخصیتهای اروپایی از کشورهای مختلف، با صدور بیانیهٴ مشترکی در همبستگی با قیام مردم ایران، اتحادیه اروپا را به در پیشگرفتن اقدامات مؤثر برای وادار کردن رژیم آخوندی به آزاد کردن زندانیان قیام فراخواندند.
آنها همچنین تأکید کردند که اتحادیه اروپا باید از معامله با شرکتها و افراد وابسته به سپاه پاسداران و ارگانهای سرکوبگر حکومت آخوندی خودداری کند و استمرار و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با رژیم را به آزادی زندانیان و توقف اعدام مشروط کند.
امضاکنندگان این بیانیه عبارتند از:
لرد تونی کلارک، رئیس پیشین حزب کارگر انگلستان، عضو ارشد مجلس اعیان
لرد کارلایل عضو مجلس اعیان انگلستان، داری رتبه مشاورت ملکه،
بارونس هریس، عضو مجلس اعیان انگلستان، معاون پیشین سخنگوی مجلس اعیان
لرد آلتون عضو مجلس اعیان انگلستان
لرد مگینس، عضو مجلس اعیان انگلستان
لرد سینگ عضو مستقل مجلس اعیان انگلستان
لرد کاتر، عضو مجلس اعیان انگلستان
راجر لاینز رئیس پیشین اتحادیههای اصناف کل انگلستان (تی یو سی) متشکل از فدراسیون بیش از 50اتحادیه سراسری و بیش از 6میلیون تن از کارکنان در انگلستان و ولز
مارتین پاتسلت، عضو کمیتهٴ حقوقبشر مجلس فدرال آلمان
پروفسور هورست تلچیک، رئیس پیشین کنفرانس امنیتی مونیخ و مشاور صدراعظم آلمان،
زابینه لویت هویزر اشنارنبرگر، وزیر پیشین دادگستری آلمان
سناتور لوییجی کومپانیا عضو کمیسیون خارجی سنای ایتالیا
سناتور والریا کاردینالی عضو سنای ایتالیا
ماریانو رابینو عضو کمیسیون خارجی پارلمان ایتالیا
نیکولا چیراچی نمایندهٴ پارلمان ایتالیا
آنتونیو ماتارلی عضو کمیسیون اتحادیه اروپا در پارلمان ایتالیا
مارچین شیوینچسکی، شهردار پیشین ورشو، وزیر پیشین تجارت خارجی و نمایندهٴ پارلمان لهستان
دکتر یوآنا موخا، نمایندهٴ پارلمان لهستان، وزیر پیشین ورزش و توریسم
سناتور جری هورکان نایبرئیس کمیتهٴ بودجه سنای ایرلند
دکتر اگیدیوس واریکیس، نایبرئیس کمیسیون خارجی پارلمان لیتوانی، گزارشگر ویژه حقوقبشر در مجمع پارلمانی شورای اروپا
رومئو نیکوآرا نمایندهٴ ارشد پارلمان رومانی، رئیس گروه پارلمانی رومانی برای ایران دموکراتیک
اینگرید بتانکور، کاندیدای پیشین ریاستجمهوری کلمبیا
ماریو گالئا، نمایندهٴ پارلمان مالت، از سخنگویان حزب اصلی اپوزیسیون
دکتر هرمان سکیاوونه، نمایندهٴ پارلمان مالت
مایک هنکاک، معاون پیشین کمیتهٴ سیاسی مجمع پارلمانی شورای اروپا از انگلستان
برایان بینلی، نمایندهٴ پیشین پارلمان انگلستان
اتو برنهارد، عضو هیأترئیسه بنیاد کنراد آدنائر، نمایندهٴ پیشین مجلس فدرال آلمان
لئو داتسنبرگ، نمایندهٴ پیشین مجلس فدرال آلمان
پائولو کازاکا، نمایندهٴ پیشین پارلمان اروپا از پرتغال
الیزابتا زامپاروتی عضو کمیتهٴ منع شکنجه شورای اروپا
سرجو دلیا دبیر انجمن به قابیل دست نزنید-ایتالیا
بیانیه مشترک کنفرانس پارلمانترهای کشورهای اروپا دربارهٴ قیام مردم ایران
در فوریه 1979 انقلاب مردم ایران برای سرنگونی دیکتاتوری شاه، پیروز شد. از آنجایی که شاه رهبران همه جنبشهای دموکراتیک را اعدام و زندانی کرده بود، خمینی و آخوندهای وابسته به او فرصت یافتند، انقلاب را از مسیر خود منحرف کنند و یک حکومت مذهبی را جایگزین آن کنند. قسمت عمدهٴ 120هزار اعدام سیاسی مبارزان انقلاب سال 79بودند. قریب به 4دهه است که رژیم ایران رکورددار اعدام در جهان است و 64بار توسط مللمتحد محکوم شده است.
بهرغم این سرکوب وحشیانه، مقاومت مردم نه تنها از بین نرفت، بلکه همچون آتش زیر خاکستر در انتظار فرصت مناسب بود. جهان در ژانویه 2018 با موجی از قیام و تظاهرات در ایران مواجه شد که به سرعت به 140شهر گسترش یافت. مردم با شعارهایی مانند مرگ بر خامنهای، مرگ بر روحانی، مرگ بر دیکتاتور، سوریه را رها کن فکری بهحال ما کن... خواست خود یعنی سرنگونی تام و تمام رژیم آخوندی را به نمایش گذاشتند.
8000تن از تظاهر کنندگان دستگیر و 50تن کشته شدند که 12تن از آنان زیر شکنجه جان باختند. رئیس سازمان زندانهای رژیم، دستگیری 5000نفر را تأیید کرد. بهرغم این سرکوب وحشیانه، روزهای اول و دوم فوریه بار دیگر بسیاری از شهرهاى ایران صحنهٴ تظاهرات ضدحکومتی و درگیری بین مردم و نیروهای سرکوبگر بود. از سوی دیگر همهروزه اکثر شهرهاى ایران، شاهد اعتصابها و اعتراضات کارگران و زحمتکشان است. وزیر کشور رژیم گفت، گاه این اعتراضات به روزی 150مورد میرسد.
این اعتراضات در کنار وضعیت رو به وخامت اقتصادی رژیم مانند بیکاری و گرانی، رژیم ایران را وارد مرحله پایانی کرده است. ارز رسمی کشور در یک ماه گذشته بیش از 15درصد سقوط کرده است. روز 31ژانویه روحانی رئیسجمهور این رژیم هشدار داد که رژیم با نشنیدن صدای مردم ممکن است به سرنوشت رژیم شاه دچار شود. این اظهارات از سوی کسی که از روز اول جزو خشنترین باندهای حکومتی بوده است، بهخوبی از وضعیت شکنندهٴ این رژیم خبر میدهد.
پس از شروع قیام در مشهد در روز 28دسامبر، نمایندهٴ خامنهای گفت، مردم با «فراخوان مجاهدین که رهبر آن یک زن است به خیابان» آمدهاند و روز 2ژانویه روحانی در تماس تلفنی، از رئیسجمهور فرانسه خواست که علیه سازمان مجاهدین خلق ایران که آنرا به برانگیختن تظاهرات اخیر متهم کرد، دست به اقدام بزند... (خبرگزاری فرانسه).
روز 9ژانویه خامنهای گفت، مجاهدین سازماندهندگان قیام در ایران بودهاند؛ آنها «از ماهها قبل آماده بودند... که سازماندهی کنند، بروند این و آنرا ببینند. کسانی را در داخل نشان کنند...». وی در این سخنرانی دستگیر شدگان را تهدید به اعدام کرد. روز 27ژانویه معاون سپاه پاسداران گفت، در شهرهاى مختلف اکثراً زنان مجاهد فعال بودهاند.
در چنین شرایطی، ما از فراخوانهای خانم مریم رجوی در شورای اروپا در 24ژنویه 2018 حمایت میکنیم آنجا که از شورا و اتحادیه اروپا و دیگر مراجع بینالمللی خواست تا اقدامات مؤثر و تصمیمات لازمالاجرایی را برای وادار کردن دیکتاتوری حاکم بر ایران به آزاد کردن زندانیان قیام، بهرسمیتشناختن حق آزادی بیان و اجتماعات و پایان دادن به سرکوب زنان و حجاب اجباری اتخاذ کنند.
اتحادیه اروپا باید از معامله با شرکتها و کسانی که وابسته به سپاه پاسداران و ارگانهای سرکوب هستند خودداری کند و استمرار و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی را به آزادی زندانیان و توقف اعدام مشروط کند. ما همچنین خواهان تشکیل یک کمیتهٴ بینالمللی مللمتحد برای تحقیق در مورد بازداشتشدگان و مفقودان قیام هستیم.