728 x 90

فساد اقتصادى,

«بانکها همه چیز را تخریب می‌کنند!»

-

ربا خواری بانکها
ربا خواری بانکها
در آخرین روزهای عمر دورهٴ اخیر مجلس ارتجاع، جنگ دو باند در مجلس اوج گرفته است. صرف‌نظر از حملاتی که نمایندگان باند علی خامنه‌ای به حسن روحانی می‌کنند و شکستهای او به‌خصوص در زمینه اقتصادی را برملا می‌کنند، یکی از دعواهای مهم و بزرگ دعوا، بر سر طرح اصلاح نظام بانکی است. دعوایی که بر سر تصویب یا عدم تصویب این طرح جریان دارد، از آن جهت دعوای مهم و بزرگی است که پای منافعی به بزرگی چند هزار میلیارد تومان در میان است؛ به همین خاطر هم هر باند سعی می‌کند آن را به‌طرف خودش بکشد. حسن روحانی در سخنرانی خودش در کرمان در این رابطه گفت: «یک عده نماینده می‌بینند روزهای آخر نمایندگی‌شان است، می‌خواهند برخلاف قانون اساسی، مسائل مهمی مثل مسائل بانکی و پولی را مشمول اصل 85 (اجرای آزمایشی) بکنند و آزمایش کنند. این کار به مصلحت مجلس نیست» (تلویزیون رژیم 27اردیبهشت 95).

نمایندگان باند علی خامنه‌ای می‌کوشند تا در آخرین روزهای حضورشان در مجلس این طرح را چنان که منافعشان اقتضا می‌کند از تصویب بگذرانند و آن را به دولت روحانی تحمیل کنند، دولت روحانی هم تلاش می‌کند زیر بار نرود و لایحه دلخواه خودش را به کرسی بنشاند. دامنهٴ این این دعوا به رسانه‌ها و تلویزیون رژیم هم کشیده شده است. نگاهی به گوشه‌ها‌یی از این دعوا، از این جهت که روشن می‌کند شبکهٴ بانکی، چه به روز اقتصاد کشور و مردم آورده، مفید و روشنگر است.

یک خبر از خبرگزاری فارس، دامنه و گسترهٴ این دعوا را نشان می‌دهد. این رسانهٴ حکومتی در تاریخ 24اردیبهشت گزارش داد: «یک مقام آگاه از لابی گسترده مخالفان طرح بانکداری… در مجلس خبر داد و گفت در پی این فشارها یکی از مراجع عظام تقلید در تماس با لاریجانی خواستار تسریع در تصویب طرح و رفع شبهات نگران‌کننده سیستم بانکی شده است» .

چنان که ملاحظه می‌کنید برخاستن بوی پول کلان از بانکها، یک مرجع حکومتی را هم به این ماجرا کشانده است. دست‌اندرکار اصلی این طرح که آخوند مصباحی مقدم رئیس کمیسیون تلفیق مجلس ارتجاع است در این باره گفت: «از زمان مطرح شدن این طرح، بیش از یک سال می‌گذرد. یعنی این ظرفیت و توان کارشناسی در دولت نبود که آن را اجرا کند؟ قطعاً بوده است. من نمی‌فهمم این تعلل چرا صورت گرفته است. اتفاقی که دارد می‌افتد، کارخانجات ما را خوابانده است. بانکها مالک بسیاری از کارخانجات تعطیل شده هستند و بسیاری از خانه‌ها را مالک شده‌اند. یعنی سیستم به‌گونه‌یی است که دارد اقتصاد را تخریب می‌کند. الآن سیستم بانکی ما به‌گونه‌یی است که به قیمت سود بردن خودش، دارد همه چیز را تخریب می‌کند» (تلویزیون رژیم 20اردیبهشت 95).

اعتراف از این ‌روشنتر؟ سیستم غارتگر بانکی که البته اسمش هم اسلامی است و ادعایش هم این است که بدون رباست! با نرخ بهره‌یی که در تمام دنیا بی‌مانند است، همه چیز را تخریب کرده و هم‌چنان تخریب می‌کند، کارخانه‌ها را خوابانده و خانه‌های مردم را از دستشان گرفته است. البته اگر کسی این آخوند مصباحی مقدم را نشناسد، خیال می‌کند که او دلسوختهٴ مردم و تولیدگران است، اما او عضو هیأت مدیرهٴ چند بانک و در واقع یکی از بانکداران بزرگ است. بنابراین در واقع دعوا به قول معروف بر سر لحاف ملا یعنی بر سر سهم بیشتر از غارت است. همان واقعیتی که مردم غارت شده با زبان ساده درباره این نظام فاسد و تبهکار بانکی می‌گویند. اظهارات چند تولیدکننده کارگاهی کوچک را که از تلویزیون رژیم پخش شده، ببینید:
«اگر از بانک وام بگیریم… هر کارکردی و هر سودی داشته باشیم، همان را باید به‌عنوان بهره به بانک بدهیم و چیزی برای خودمان نمی‌ماند» .

«تولید کننده، بیچاره می‌شود. چون وقتی با دوندگی زیاد وام گرفت، نمی‌تواند اقساط سنگینش را بازپرداخت کند؛ مجبور است چرخ، دستگاه زیگزال و آنچه را که دارد بفروشد، خانه‌اش را که در رهن بانک گذاشته، مجبور است آن را هم بفروشد تا بتواند بدهی‌اش را بدهد» . «خیلی از همکاران ما تولیدی‌هایشان را جمع کردند و رفتند» .
«این قدر آدم هست توی بازار که از بانک وام برداشتند، کم آورده‌اند، نمی‌توانند کار کنند. دستگاههایشان را فروخته‌اند، بچه‌هایشان می‌روند یک جای دیگر کارگری می‌کنند.
«این شرایط فقط به نفع بانکهاست که از ما استفاده می‌کنند» (تلویزیون رژیم 20اردیبهشت 95).
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a94e7dc2-b5eb-4b14-a548-259378bbfe01"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات