728 x 90

بحران اقتصادى ايران,

ادعای تورم پایین و اعتراف به تعطیلی بیشتر بنگاههای اقتصادی

-

تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی
تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی
بانک مرکزی رژیم نرخ تورم را پایین‌تر از 10درصد اعلام کرده است. نرخی که کارشناسان اقتصادی خود رژیم هم آن را غیرواقعی می‌دانند.
با این همه آنها هم که به آمار بانک مرکزی در پایین آمدن نرخ تورم تکیه می‌کنند، در شرایط بحرانهای حاد اقتصادی رژیم بخصوص، این اقدام را به‌دلیل ساختار فاسد اقتصادی رژیم، مضر و باعث بن‌بست آفرینی بیشتر می‌دانند.
از جمله مستخدمین حسینی معاون اسبق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد رژیم به خبرگزاری حکومتی مهر گفت: ”پیآمد کاهش نرخ تورم در شرایط رکود اقتصادی جز این‌که مردم را فقیرتر کند و بنگاههای اقتصادی را یک به یک به تعطیلی بکشاند، چیز دیگری نمی‌تواند باشد“.

وی درباره تک رقمی شدن نرخ تورم در شرایط رکود اقتصادی، گفت: ”هر چه میزان تورم پایین‌تر باشد، به نفع اقتصاد کشور است اما در شرایطی که اقتصاد در تعادل قرار داشته باشد، در این حالت تورم به ایجاد تعادل با ثبات‌تر در اقتصاد کمک می‌کند.
اما زمانی که رکود بر اقتصاد حاکم است، کاهش نرخ تورم کارساز نیست و مشکلی که به وجود می‌آید، تعطیلی بیشتر بنگاههای اقتصادی خواهد بود“.

اعمال سیاستهای جزیره‌ای

مستخدمین حسینی بلبشو و ملوک الطوایفی بودن حاکمیت آخوندی در حوزه اقتصاد را عنوان ”سیاستهای جزیره‌ای“ نامید و گفت: ”یکی از اشکالات اساسی برنامه‌های اقتصادی، اعمال سیاستهای اقتصادی به‌صورت جزیره‌ای است.
سیاستهای پولی، مالی، تعرفه‌ای و بازرگانی انسجام ندارد و هر سیاستی مستقلاً اجرا و اعمال می‌شود.
حتی برخی سیاستهایی که اتخاذ می‌شود، سیاستهای دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ یعنی یک سیاست خوب ممکن است یک سیاست بد را خنثی کند و یا بالعکس.

در شرایط فعلی که با رکود مواجهیم، مشکل طرف تقاضاست.
در اقتصاد یک طرف، طرف تقاضا و یک طرف، طرف عرضه است.
در حال حاضر برای خروج اقتصاد از رکود باید طرف تقاضا تحریک شود.

بانک مرکزی کاهش سه درصدی نرخ سود سپرده‌های بانکی و رسیدن آن از ۱۸ به ۱۵ درصد را تأیید کرد و این در حالی است که نرخ تورم در حال حاضر به زیر ۱۰ درصد رسیده است، اما حتی کاهش سه درصدی نرخ سود سپرده‌ها هم کارساز نیست و با نرخ تورم فعلی هماهنگی و همخوانی ندارد و اثرات مثبت کاهش تورم را خنثی می‌کند.
 
همان‌گونه که اثر کاهش نرخ سود در بازار سرمایه فقط برای روز اول بود و پس از آن اثر کاهش نرخ سود دیگر در بازار سرمایه دیده نشد و خنثی شد.

وقتی دولت نرخ تورم را زیر ۱۰ درصد اعلام می‌کند و نرخ سود سپرده ۱۵ درصد تعیین می‌شود و در عین‌حال نرخ سود تسهیلات نیز تفاوت فاحشی با این دو نرخ دارد، نه تنها دردی را دوا نمی‌کند بلکه مشکلاتی را هم برای تولیدکنندگان به وجود می‌آورد“.

وی به مشکل تولیدکنندگان در دستیابی به منابع بانکی اشاره و گفت: ”با دستیابی تولیدکنندگان به منابع ارزان قیمت بانکی، می‌توان قیمت کالاهای تولیدی و قابل عرضه را کاهش داد تا مردم به‌راحتی نسبت به تهیه این کالاها اقدام کنند اما عملاً این اتفاق پیش نمی‌آید و قیمت تمام شده بالا برای بخش تولید تثبیت می‌شود“.

خروج از رکود نیاز به برنامه‌ریزی دارد

این کارشناس اقتصادی رژیم بن‌بست رژیم آخوندی در خروج از رکود را به نداشتن برنامه‌ریزی ربط داد و گفت: ”در حال حاضر رکود در بسیاری از بنگاههای تولیدی رخنه کرده و با وجود این‌که انبارها مملو از کالاهای تولیدی است، اما به‌دلیل نبودن تقاضا این کالاها از انبارها خارج نمی‌شود و هم‌چنان ذخیره باقی می‌ماند، بر این اساس خط تولید بنگاههای تولیدی متوقف شده و این نشان می‌دهد که طرف تقاضا و قدرت خرید خانوار در موقعیتی نیست که بتواند کالا خریداری کرده و بازار را تکان دهد.

وجود بیش از ۲۵ میلیون تن سیمان و بیش از ۴۵ میلیون مترمربع کاشی و سرامیک در انبارها و تعطیلی دو کارخانه کاشی و سرامیک در هفته گذشته یا وجود بیش از ۴ میلیون تن فولاد تولید شده در انبارها مو‌ید نبود تقاضاست به واسطه ‌اینکه بخش مسکن در رکود به‌سر می‌برد و فعالیت‌های عمرانی دولت کاهش یافته است“.

مردم کاهش تورم لمس نمی‌کنند

بی پایگی ادعاهای دولت آخوند روحانی در مورد کاهش نرخ تورم نیز مورد اعتراف این کارشناس رژیم قرار گرفت و گفت: پیآمد کاهش نرخ تورم در شرایط فعلی یعنی رکود اقتصادی جز این‌که مردم را فقیرتر کند و بنگاههای اقتصادی را یک به یک به تعطیلی بکشاند، چیز دیگری نمی‌تواند باشد.
 
به عبارت دیگر از نظر علمی و اداره اقتصادی کشور، کاهش تورم را جامعه نه حس می‌کند و نه این‌که مردم لذت این کاهش را می‌برند در صورتی که برعکس است که مردم می‌گویند که حاضریم کار (اشتغال) وجود داشته باشد ولی تورم هم باشد.
اما کار و اشتغال در حال حاضر محدودتر شده است.
در عین‌حال اشتغالزایی جدید صورت نمی‌گیرد و بیشتر کارها به سمت فعالیت‌های سوپرمارکت، دکان، بقالی و بنگاههای تجاری سوق پیدا کرده است و کارهای تولیدی رقم نمی‌خورد بلکه کارهای خدماتی و واسطه‌گری شکل و رونق می‌گیرد و در این چارچوب اقتصاد نمی‌تواند جایگاه مثبتی داشته باشد“. (خبرگزاری حکومتی مهر-۹/۴/۹۵)
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a778b442-44ce-4f2c-a0be-70234cb919e3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات