728 x 90

خبرگزاری فرانسه: معاون نمایندگی فرانسه در تهران هدف ارعاب نیروهای امنیتی ایران قرار گرفت

ژان نوئل بارو
ژان نوئل بارو

خبرگزاری فرانسه به‌نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد معاون رئیس نمایندگی دیپلماتیک فرانسه در تهران هدف «ارعاب» افرادی قرار گرفت که مدعی بودند از نیروهای امنیتی ایران هستند.

این دومین مورد درگیری با دیپلمات‌های فرانسوی در تهران طی کمتر از چهار ماه است و به‌عنوان نشانه‌ای از افزایش تنش در روابط فرانسه و رژیم ایران ارزیابی شده است.

به گفتهٔ این منابع، وزارت‌خارجهٔ فرانسه در واکنش به این رفتار، سفیر ایران در پاریس را احضار کرده و با «صریح‌ترین لحن» به او یادآوری کرده است که پاریس انتظار دارد مقام‌های ایرانی تمام اقدامات لازم برای تضمین امنیت کارکنان و اماکن دیپلماتیک فرانسه را انجام دهند. زمان دقیق احضار اعلام نشده است.

مجلهٔ فرانسوی لوپوئن که نخستین‌بار این حادثه را گزارش کرد نوشت نیروهای امنیتی ایران با نقض مصونیت دیپلماتیک، این دیپلمات را در خیابان متوقف کرده و بازجویی همراه با فشار و زور انجام داده‌اند.

اوایل تابستان نیز دو دیپلمات دیگر سفارت فرانسه در تهران برای چند ساعت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجهٔ فرانسه، در آن زمان مقام‌های ایرانی را متهم کرد که این دو دیپلمات را «بدون هیچ دلیلی چند ساعت بازداشت» و با یکی از آنها «بدرفتاری فیزیکی» کرده‌اند.

در مقابل، وزارت اطلاعات رژیم ایران در اطلاعیه‌یی دولت فرانسه را به «مداخله در امور داخلی و نفوذ» متهم کرد و مدعی شد مأمورانش هنگام رسیدگی به یک پروندهٔ «نفوذ خارجی»، از حضور غیرقانونی دو دیپلمات فرانسوی در محل قرار مخفی مطلع شده‌اند. این دو نفر چند ساعت بعد آزاد شدند و به فرانسه بازگشتند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a62d2f0b-952e-42c7-a18b-0214dcfd0dda"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات