در اجلاس تشکیل «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران» که در پاریس، با حضور رئیسجمهور برگزیده مقاومت و برجستهترین وکلا و حقوقدانان و پارلمانترها و شخصیتهای فرانسوی و اروپایی وهم چنین نخستوزیر سابق الجزایر برگزار شد، خانم رجوی ضمن تقدیر از حقوقدانان و وکلا بهخاطر ابتکارشان برای تشکیل این کمیته، خطاب به قیام کنندگان قهرمان در داخل میهن گفت:
عزم و رزم و شجاعت شما چشم جهانیان را خیره کرده است. هموطنان شما در خارج و حامیان مقاومت ایران پژواک صدا و خواسته شما در جهان خواهند بود… مطمئن باشید دوستداران آزادی و عدالت در کنار ما و شما هستند. رژیم دیگر نمیتواند مانع شما شود. قیام تا پیروزی ادامه خواهد داشت.
عزم و رزم و شجاعت شما چشم جهانیان را خیره کرده است. هموطنان شما در خارج و حامیان مقاومت ایران پژواک صدا و خواسته شما در جهان خواهند بود… مطمئن باشید دوستداران آزادی و عدالت در کنار ما و شما هستند. رژیم دیگر نمیتواند مانع شما شود. قیام تا پیروزی ادامه خواهد داشت.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت خطاب به قیام آفرینان میهن گفت: شما با حضورتان در خیابان در سالگرد 18تیر، نشان داید که قیام برای آزادی و حاکمیت مردم ادامه دارد و از گلوله و گاز اشک آور و باتون و چماق باکی ندار.
ایستادگی شما آن روی سکه پایداری اشرف است که حکومت ملاها را بلرزه در آورده است.
این پایداری باعث تعمیق بحران در درون رژیم شده است که کشاکس فزاینده بر سر نمازجمعه فردا یک نمود آن است و نشان میدهد که خامنهای در مهار یا حتی تخفیف بحران شکست خورده است.
اجلاس «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران» در پاریس با سخنان ژان پیر اسپیتزر وکیل برجسته فرانسوی و متخصص حقوق اروپایی، آغازشد.
وی با تشکر از خقوقدانان و پارلمانترها و خبرنگاران شرکت کنند در جلسه با درود به شهیدان قیام مردم ایران و با تسلیت بهخاطر 168قربانی سقوط هواپیما درایران، به سرخط برنامههاو «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران» اشاره کرد و گفت اقدام ما دراین کمیته بر ضد جنایت علیه بشریت است.
ما قصد داریم با استفاده از همه امکانات و سلاحهای حقوقی که دست داریم مجموعهای از شکایتهای قضایی را در دادگاههای بینالمللی طی روزهای آینده آغاز کنیم.
از کمیسیون حقوقبشر ملل متحد تقاضای تحریم و مجازات علیه رژیم خواهیم کرد و از همه کشورها خواهیم خواست که رابطهشان را با این رژیم قطع کنند.
ما همچنین در دادگاه بینالمللی لاهه شکایت خواهیم کرد.
ژان پیراسپیتزر سپس رشته سخن را به ویلیام بوردون، حقوقدان برجسته فرانسوی و رئیس «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران» سپرد.
ویلیام بوردن درسخنان خودگفت: کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران میخواهد با تشکیل شبکهیی ازحقوقدانان و وکلا دراروپا و در جهان، سکوت در قبال اقدامهای سرکوبگرانه رژیم ایران را درهم بشکنید. سرکوب وحشیانهیی که اکنون یک توافق نظرجهانی را علیه خود ایجاد کرده است.
اطلاعات وگزارشهای مطمئن رسیده از سوی شورای ملی مقاومت ایران از بیش از 300کشته خبرمیدهد و این که هزاران تن از دستگیرشدگان همچنان تحت شکنجه قرار دارند.
ما میخواهیم با برنامههای مرحلهای وکلای دوست را در کشورهای اروپایی و حقوقدانان متخصص جنایت علیه بشریت را گرد آوریم تا اقدامهای حقوقی لازم را علیه شکنجهگرانی که درحاکمیت آخوندی از پیگیرد ومجازات مصون ماندهاند، انجام دهند و آخوندها و مسئولان این شکنجهها چنانچه درمسافرت باشند دستگیر ومحاکمه شوند
اسپانیا وبلژیک قبلا قوانینی برای این گونه اقدامهای ضروری به تصویب رساندهاند و حقوقدانان و وکلای عضو این شبکه تلاش خواهندکرد تا جنایتکاران از مصونیت برخوردار نباشند به ویژه آخوندهای حاکم برایران.
پس ازسخنان ویلیام بوردن، فیلمی از صخنههای قیام مردم ایران برای آزادی و اقدامهای سرکوبگرانه ضدانسانی نیروهای سرکوبگر رژیم برای خاموش کردن صدای آزادیخواهی مردم و جوانان به پاخاسته ایران به نمایش گذاشته شد.
آنگاه رئیسجمهور برگزیده مقاومت خانم مریم رجوی طی سخنانی با تشکر ازحقوقدانان، تشکیل این کمیته را یک ابتکار با ارزش برای مردم ایران و برای همه آنهایی توصیف کرد که هم اکنون در زندان و زیر شکنجه قرار دارند.
خانم رجوی با اشاره به بیش از 300شهید و10000دستگیری در اقدامهای سرکوبگرانه دیکتاتوری آخوندها علیه
مردم به پاخاسته وآزادیخواه ایران گفت:
وکلای دستگیرشدگان را تحت شدیدترین فشارها قرارمیدهند و برخی از آنها را دستگیر کردهاند. رییس قضاییه آخوندها با صدور یک آیین نامه سرکوبگرانه و بیسابقه، در صدد است باقی مانده استقلال وکلا را از بین برده و کانون وکلا را بهصورت زائده قوه قضاییه در بیاورد. از این کمیته میخواهم از این وکلای شرافتمند حمایت کند.
وکلای دستگیرشدگان را تحت شدیدترین فشارها قرارمیدهند و برخی از آنها را دستگیر کردهاند. رییس قضاییه آخوندها با صدور یک آیین نامه سرکوبگرانه و بیسابقه، در صدد است باقی مانده استقلال وکلا را از بین برده و کانون وکلا را بهصورت زائده قوه قضاییه در بیاورد. از این کمیته میخواهم از این وکلای شرافتمند حمایت کند.
خانم رجوی درسخنان خود در اجلاس «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران»، اهمیت قیام سراسری و آثار آن بر جامعه و رژیم حاکم را مورد بحث قرار داد و از جمله گفت: «تحولات در ایران از یک نقطه عطف عبور کرده و شرایط دیگر به گذشته باز نمیگردد. رژیم در سراشیب سقوط قرار گرفته و این آغاز پایان رژیم ولایت فقیه است. تحولات اخیر رفرم ناپذیری رژیم ملایان و بی آیندگی آنرا بنمایش گذاشت.
ولیفقیه حتی متحدین 30سالهاش را که کمترین شکافی با او داشته باشند، نمیتواند تحمل کند. به این ترتیب تنها راهحل تغییر دموکراتیک بهدست مردم و مقاومت مردم ایران است. قیام سراسری مردم نشان داد که این راهحل در دسترس است.
خانم رجوی افزود: «برای ما، معیار و شاخص، نفی دیکتاتوری مذهبی و استقرار دمکراسی و جدایی دین از دولت است. هر کس ولایت فقیه را نفی و حق حاکمیت مردم را برسمیت بشناسد، فارغ از هر اختلاف نظر سیاسی و حتی اعضای جناح مغلوب رژیم، را مورد استقبال قرار میدهیم».
رئیسجمهور برگزیده مقاومت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «همزمان با افزایش سرکوب در ایران، ملاها فشار بر روی شهر اشرف را افزایش دادهاند. امروز آنها حتی مانع ورود مواد غذایی به اشرف هستند. باید تکرار کنم که محاصره اشرف بخشی از اختناق ملایان علیه مردم ایران است.
از جامعه بینالمللی انتظار دارم که دولت عراق را برای پذیرش قطعنامه 24آوریل پارلمان اروپا و رفع محاصره از اشرف، تحت فشار قرار دهد وگرنه ایالات متحده بایستی مسئولیت حفاظت اشرف را برعهده بگیرد».
خانم رجوی همچنین جامعه بینالمللی و بهویژه دولتهای غربی را فراخواند که: به مماشات و معامله با این رژیم، که همکاری در سرکوب مردم ایران است، خاتمه دهند، در کنار مردم و مقاومت ایران برای دمکراسی قرار بگیرند و به فریاد مردم ایران برای آزادی گوش فرا دهند.
رئیسجمهور برگزیده مقاومت گفت:
«همزمان با صدمین سال فتح تهران توسط مجاهدان آزادی انقلاب مشروطه،
به هموطنانم در داخل ایران، به زنان و جوانان دلیر که با پذیرش خطرات در خیابان ها فریاد مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر خامنهای را جهانی کردند، درود میفرستم.
عزم و رزم و شجاعت شما چشم جهانیان را خیره کرده است.
آزادی حق شماست و هیچ قدرتی نمیتواند مانع شما شود.
شما با حضورتان در خیابان در سالگرد 18تیر، نشان داید که قیام برای آزادی و حاکمیت مردم ادامه دارد و از گلوله و گاز اشک آور و باتون و چماق باکی ندارید.
ایستادگی شما آن روی سکه پایداری اشرف است که حکومت ملاها را بلرزه در آورده است.
این پایداری باعث تعمیق بحران در درون رژیم شده است که کشاکس فزاینده بر سرنماز جمعه فردا یک نمود آن است و نشان میدهد که خامنهای در مهار یا حتی تخفیف بحران شکست خورده است.
به جوانان، دختران عزیزم، خانوادههای داغدار و مردم بپاخاسته میهنم میگویم، طی هفتههای اخیر هموطنان شما در خارج کشور در بیش از 80 (هشتاد) نقطه جهان بیش از 350 (سیصدوپنجاه) آکسیون و تظاهرات در حمایت از شما برگزار کردهاند. و دولتها و سازمانهایبینالمللی، را به حمایت از قیام شما و سازمانهای بینالمللی فراخوانده اند.
هموطنان شما در خارج و حامیان مقاومت ایران پژواک صدا و خواسته شما در جهان خواهند بود.
از آقای بوردون و همه وکلای محترم، برای تشکیل یک کمیته بینالمللی و اعلام آمادگی برای کمک به زندانیان و خانوادههای شهدا، تشکر میکنم.
شما هموطنان عزیز میتوانید با این کمیته تماس بگیرید. تردید ندارم که همه اعضا کمیته ماکزیمم تلاششان را برای کمک به شما مبذول خواهند داشت.
و خطاب به همه مردم ایران و جوانان و دختران به پاخاسته میگویم، شما مطمئن باشید دوستداران آزادی و عدالت در کنار ما و شما هستند. رژیم دیگر نمیتواند مانع شما شود. قیام تا پیروزی ادامه خواهد داشت.
درود بر شما و برعزم جزمتان».
در دامه اجلاس «کمیته بینالمللی حقوقدانان در دفاع از قربانیان سرکوب قیام مردم ایران» در پاریس پرفسور اریک داوید، استاد نامدار حقوق بینالملل از بلژیک و رییس انستیتوی حقوق بینالملل در دانشگاه آزاد بروکسل، طی سخنانی گفت:
فکرمی کنم اعمال رژیم آخوندها درسرکوب قیام کنندگان ایران را باید در عداد جنایت علیه بشریت محسوب کرد. فکر میکنم که این اقدامها باید مورد پیگرد بینالمللی قرارگیر د.
به نظر من بیعملی جامعه بینالمللی در قبال این جنایات میتواند زیر سؤال رفته و رسیدگی قرارگیرد.
این امر بهخاطراین است که قوانین بینالمللی ایجاب میکند که این حمله سرکوبگرانه علیه تظاهر کنندگان نمونه مشخصی از حمله علیه جمعیت بزرگ بیدفاعی است که به احمدینژاد اعتراض دارند.
وی به تجارب دادگاههای بینالمللی برای یوگسلاوی سابق یا رواندا و دادگاه توکیو شاره کرد و گفت بهعنوان یک نظریه پردازحقوق فکرمی کنم که حکم دادگاه توکیو در 1948 یک رویه را نشان داد که حتی اگر رهبران ومسؤلان رژیم مستقیما وشخصا این شکنجهها را انجام نداده، باشند باز هم مسؤلند و باید محاکمه و محکوم شوند.
پرفسور اریک داوید، استاد حقوق بینالملل از بلژیک همچنین مسؤلیت سازمان ملل متحد و جامعه بینالمللی در قبال جنایات سرکوبگرانه رژیم آخوندی نیز ازدیدگاه حقوقی مورد بررسی قرارداد و با اشاره به فراخوان خانم مریم رجوی برای ارجاع پرونده جنایات ضدبشری رژیم به شورای امنیت ملل متحد، گفت دراین زمینه هم شورای امنیت ملل متحد وهم کشورهای عضوشورای امنیت، به موجب قوانین بینالمللی مسئولیت برعهدهدارند.
درادامه برنامه ژان پیر برار، نماینده مجلس ملی فرانسه، سناتور ژان پیر میشل عضو مجلس سنای فرانسه بنیانگذار سندیکای قضات، تیری لوی حقوقدان برجسته فرانسوی، ژرژ هانری بوتیه وکیل و حقوقدان فرانسوی، ماریو لانا رئیس اتحادیه وکلا برای دفاع ازحقوقبشر، برند هویزلر نایب رئیس و سخنگوی حقوقبشرکانون وکلای برلین، سید احمد غزالی نخستوزیر سابق الجزایر اسقف ژاک گایو، اسقف مترقی فرانسوی، کریستین لوند نماینده پارلمان از دانمارک، آنتونیو استانگو دبیرکمیته ایتالیایی پارلمانترها و شهروندان برای ایران آزاد، ژیل پارویل رییس سابق کانون وکلای والدواز وهم چنین شماری از اعضا و مسؤلان کمسیونهای شورای ملی مقاومت ایران و پرویز خزایی، نماینده شورای ملی مقاومت ایران درکشورهای نوردیک شرکت داشتند و شماری از آّنان سخنانی ایراد کردند.