728 x 90

دانش آموزان و دانشجويان,

گزارش ـ تفکیک جنسیتی در دانشگاهها

-

طرح ارتجاعی تفکیک جنسیتی - آرشیو
طرح ارتجاعی تفکیک جنسیتی - آرشیو
فشار بر دانشگاهها و دانشجویان، از روز نخست، سیاست رژیم ولایت‌فقیه بوده است. این سیاست به‌خصوص پس از قیام دانشجویان در تیر 78، شدت یافت. از سال ١٣٨٤ فشار بر دانشگاهها با شدت هر چه بیشتر اعمال شد. که موارد آن عبارت است از: انحلال تشکل‌های منتقد دانشجویی، محرومیت از تحصیل، اخراج دانشجویان معترض، افزایش تسلط نهادهای امنیتی بر دانشگاهها، پیشبرد طرح به‌اصطلاح اسلامی‌سازی دانشگاههای کشور با تک‌جنسیتی کردن رشته‌های دانشگاهی و تبعیض در پذیرش دانشجویان،
امسال دانشگاهها در شرایطی باز می‌شود که همه این فشارها افزایش یافته و رژیم بیش از پیش بر سیاست ارتجاعی تفکیک جنسیتی متمرکز شده است.

در اردیبهشت امسال اعلام شد دانشگاه علامه طباطبایی تهران، در سال تحصیلی گذشته بیش از 263 کلاس درس را به دختران اختصاص داد. … دانشگاه علوم انسانی با بیش از ۱۷۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی، اولین دانشگاهی است که به شکل رسمی تفکیک جنسیتی کلاس‌های درسی را اجرا کرده. بر اساس اطلاعات رسمی از این دانشگاه، در سال تحصیلی ۱۳۹۰-۱۳۸۹ بحث تفکیک جنسیتی برای کلاس‌های عمومی را که دارای تراکم جمعیتی هستند، عملیاتی کرده‌اند.
… در اثر سیاست جداسازی، ۹۰‌درصد از ظرفیت آموزشی استادان دانشگاه علامه طباطبایی تنها باید صرف حضور در کلاس‌های درس تفکیک شده شود.
در بیست و سوم اردیبهشت ماه آخوند صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اذعان کرد که: 3هزارو 218 کلاس در این دانشگاه به تفکیک دختر و پسر انجام شده است.
این آخوند با اشاره به معیارهایی که ولی‌فقیه در خصوص وظیفه اساتید بسیجی اعلام کرده گفت: باید محیطهای علمی سیستم اداری غرب زده را پالایش و آن چه را که با اسلام (یعنی ارتجاع ولایت‌فقیه) سازگار است، بپذیریم.
در راستای پیشبرد همین سیاست تفکیک، در نهم مردادماه رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه اعلام کرد: دانشکده‌های جدید (این) دانشگاه، به‌ویژه دانشکده‌هایی که خارج دانشگاه احداث می‌شوند دانشجوی تک‌جنسیتی پذیرش خواهند کرد.
یک بررسی در نتایج اولیه آزمون سراسری سال ٩١ نشان داد که دفترچه انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری حاکی از اعمال گسترده تفکیک جنسیتی و سیاستهای تبعیض‌آمیز در نحوه پذیرش داوطلبان دختر می‌باشد: به‌نحوی که در سال جاری در بیش از ٦٠ دانشگاه کشور در برخی از رشته‌ها داوطلبان به‌صورت تک‌جنسیتی پذیرش خواهند شد که نسبت به سال گذشته (این جداسازی) از رشد قابل توجهی برخوردار است.
روز دهم مرداد اعلام شد در ادامه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه علامه طباطبایی تهران ۹ رشته از ۱۹ رشته تحصیلی خود را به‌طور کامل تفکیک جنسیتی کرده است.

در آخر مرداد ماه، مدیرکل دفتر آموزشهای آزاد غیردولتی ـ غیرانتفاعی اعلام کرد 18 دانشگاه تک‌جنسیتی جدید در حال راه‌اندازی هستند. او اضافه کرد: مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی صدرا که طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تهران مستقر بود تفکیک و به دو دانشگاه دختران و پسران تقسیم شد.
به گفته مدیرکل دفتر آموزشهای آزاد غیردولتی غیرانتفاعی، همچنین مؤسسه شکوه شرق در زاهدان ویژه پسران راه‌اندازی شد.
وی خاطرنشان کرد که 6 مؤسسه دیگر تک‌جنسیتی از جمله یک مؤسسه خواهران در تبریز، یک مؤسسه پسران در کرج، یک مؤسسه دختران در قم و سه مؤسسه خواهران در شهرهای مشهد، ارومیه و زنجان راه‌اندازی خواهند شد.
نادری همچنین به 11 مؤسسه تک‌جنسیتی دیگر اشاره کرد که درخواستشان برای راه‌اندازی در حال بررسی است.

روز چهارم شهریور: رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد در ۳۲۲۰ کلاس درس دانشگاه علامه طباطبایی تفکیک جنسیتی صورت گرفته است. کلاس‌های همه رشته‌ها تفکیک جنسیتی شده‌اند، مگر در مواردی که این کار باعث می‌شده ظرفیت برخی از کلاس‌ها به دو تا سه نفر برسد... .
در ادامه این سیاست ضد علمی و زن‌ستیزانه که نفی حق انتخاب و حق تصمیم آزادانه زنان است، رژیم ولایت‌فقیه، گامهای تکمیلی این سیاست زن‌ستیزانه را برداشت و حق گزینش و تحصیل دختران و زنان را در 77 رشته و مرکز علمی اعلام کرد و به‌دنبال آن، اعلام شد که پذیرش دختران در ۳۶ دانشگاه متوقف خواهد شد. این در حالی است که در سال گذشته یعنی سال ۹۰ تنها دو رشته برای دختران حذف شده بود.
این موضوع زمانی مطرح شد که بر اساس آنچه در دفترچه کنکور سال ۹۱ آمده بود، دختران امکان انتخاب برخی رشته‌ها را در این دانشگاهها نداشتند.
”به این ترتیب روشن شد شمار دانشجویان دختر که در اثر کوششها و بروز استعدادهای خود از سالها قبل بیش از ۶۵ درصد از کل دانشجویان را تشکیل می‌دادند به کمتر از ۵۰ درصد تقلیل خواهد یافت. امری که پیآمد آن، خانه نشینی زنان است.

این سیاست عقب راندن زنان از محیطهای علمی و از صحنه فعالیت اجتماعی، با سیاست ضدخلقی خامنه‌ای که اخیراً اعلام کرد کاملاً همسو می‌باشد. خامنه‌ای اخیراً به ”توقف برنامه کنترل موالید“ و مهار جمعیت اعتراض کرده بود دستور توقف اکثر برنامه‌های کنترل جمعیت را داد. تا همان‌گونه که تمامی سرکردگان این رژیم می‌گویند، زنان تنها به «خانه داری» مشغول شوند.
تفکیک جنسیتی علاوه بر این‌که توهینی به دانشجویان و به ساحت مقدس دانشگاه است، کیفیت علمی دانشگاهها را پایین می‌آورد و در تربیت اجتماعی دانشجویان نیز اخلال ایجاد می‌کند. اما مهمتر از همه اینها، تفکیک جنسیتی مقدمه راندن زنان از صحنه حیات فعال اجتماعی است، چون در گام بعد، محروم شدن دختران از تحصیل در رشته‌های به‌اصطلاح ”مردانه“ است و در گام بعد تفکیک جنسیتی، اگر در دانشگاهها عملی شود، به دانشگاه محدود نمانده و با همان منطق، ادارات و سایر محیطهای کار را هم فرا خواهد گرفت.

آری! امسال دانشگاهها در حالی باز می‌شوند که فشارهای زن‌ستیزانه ناشی از تفکیک جنسیتی، بر دختران و زنان میهن ما اعمال می‌شود. امری که بدون شک خشم و اعتراض دانشجویان و دانشگاهیان را بر خواهد انگیخت و رژیم در انجام آن توفیقی نخواهد یافت.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/965d3b53-c364-4e5b-a9b6-3a14fc15c7f0"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات