728 x 90

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های رژیم ۷تیر۱۳۹۴

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها
گفته‌ها و ناگفته‌ها
در روزنامه‌های حکومتی روز یکشنبه 7تیر94 به جز معدودی روزنامه‌های باند ولی‌فقیه، سایر روزنامه‌ها حتی از باندخودش توجهی به دود و دمهای ضداستکباری و آه و ناله‌های خامنه‌ای نکرده‌اند. مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی امروز هم به بیان عبارات ضد و نقیض در مورد مذاکرات هسته‌یی اختصاص دارد.

آرمان: ظریف و کری زنگ مذاکرات نهایی را به صدا درآوردند، سمفونی دیپلماسی، اخم و لبخندهای معنادار دیپلومات ها

خراسان: شرط گذاری فابیوس و کری برای توافق

سیاست روز: ظریف: باید سخت تلاش کرد، کری: مسائل دشواری باقی مانده است

آرمان: توافق هسته‌یی و گشایش اقتصادی

آسیا: دو روز مانده به ضرب‌الاجل طرفها در وین، باز هم «رو» بازی نمی‌کنند

ابرار: معاون وزیر امور خارجه آمریکا: توافق هسته‌یی تاریخ انقضا ندارد

ایران: اولین مذاکره ظریف و کری در ایستگاه پایانی

تعادل: نفسگیرترین روزهای مذاکرات هسته‌ای

جهان اقتصاد: ماراتن هسته‌یی آغاز شد

دنیای اقتصاد: امیدواری همزمان ظریف وکری به توافق

جوان: کری با گزینه نظامی آمد

جوان: عبور غرب از لوزان؛ عراقچی: به‌خاطر تغییر موضع بعضی کشورهای 1+5 برخی مواردی که در لوزان به آنها رسیدیم پاسخگو نیست

روزنامه‌های باند خامنه‌ای و دلواپسان از بن‌بست و تحمیل شرایط به نظام و امکان شکست مذاکرات صحبت می‌کنند:

جوان: آمریکا عامل شکست مذاکرات هسته‌ای
چند روز دیگر باقی نمانده و روند مذاکرات هسته‌یی نشان می‌دهد که احتمال رسیدن به توافق تا تاریخ یادشده، نزدیک به صفر است.
بررسیهای کارشناسانه نشان می‌دهد رفتار دولت آمریکا مبتنی بر نوعی تمامیت‌خواهی و نادیده انگاشتن واقعیتها، عامل اصلی به نتیجه نرسیدن مذاکرات است.

کیهان: در بیانیه لوزان پنج خط قرمز مورد تأکید رهبر معظم انقلاب رعایت نشده است.

کیهان: آسوشیتدپرس از ارائه سند همکاری هسته‌یی مشروط غرب به ایران خبر داد.
پیشنهادهای همکاری و کمک هسته‌یی از این دست در حالی است که فرانسوی‌ها حاضر نشدند سهم 10 درصدی مالکیت ایران از مؤسسه یورودیف را پرداخت کنند. شرکت آلمانی زیمنس نیز با نقض تعهد، اجرای نیروگاه اتمی بوشهر را نیمه کاره گذاشت.
همچنین آمریکا و متحدان غربی آن در ماجرای نیاز ایران به سوخت 20 درصد رآکتور تهران
نیاز ایران را به گروگان گرفته و نه تنها حاضر به فروش سوخت 20 درصد نشدند، بلکه برای این کار در بازارهای جهانی مانع‌تراشی کردند.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی بر ضرورت ادامه مسیرزهر خوران و پذیرش پروتکل الحاقی تأکید شده است

شرق: وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرده است بی‌اعتمادی بین طرفین ایجاب می‌کند پروتکل الحاقی در دوره اعتماد‌سازی ایران به اجرا درآید تا گروه ١+٥ از گرایش‌نداشتن ایران به ساخت سلاح اطمینان یابد. به این ترتیب بن‌بستی که در مذاکرات هسته‌یی می‌تواند باز شود، با پذیرش پروتکل الحاقی می‌تواند تعریف شود. چنان‌چه ایران اجرای پروتکل الحاقی را بپذیرد و در عمل نگرانی‌های خود در مورد بازدید از مراکز نظامی را با روش‌های پیش‌بینی‌شده در همان پروتکل مدیریت کند، توافق هسته‌یی در موعد مقرر می‌تواند عملیاتی شود.

آفتاب یزد: این دوره از مذاکرات به آمانو سپرده شده تا گزارش‌های مثبت تری از ایران را به نشانه حسن نیت ارائه دهد. مطمئن باشید اگر قرار بود حضور آمانو منفی باشد عملاً مذاکرات در این سطح با حضور مقامات بلندپایه کشورها صورت نمی‌گرفت، این مقامات برای رسیدن به یک تفاهم آنجا جمع شدند و ظواهر امر نشان می‌دهد که قرار است تاهمه تلاششان را بکنند تا به یک نتیجه‌مطلوب برسند.

برخی روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی نیز درآستانهٴ مذاکرات و امکان زهر خوران ضمن خط‌ و نشان کشیدن برای باندهای رقیب و حتی کشورهای منطقه رویای آغاز دوران اکبر شاهی را دیده‌اند:

ابتکار: عربستان، قطر، امارات، مصر، بحرین و اردن مشخصاً نه تنها دعا می‌کنند این مذاکرات شکست بخورد و توافق حاصل نشود، بلکه تمام افکار و همتهای نارسا و نامیمون خود را روی هم گذاشته‌اند تا بلکه این توافق به نتیجه نرسد. آنان نمی‌توانند این واقعیت را بپذیرند که در منطقه زیر سایه قدرت ایران زندگی کنند... عده‌یی هم با منطق و مشی و نگاه خاصی در داخل "دلواپس" هستند. البته نیت برخی خالص است اما در این میان هستند کسانی که بر شاخ نشسته‌اند و بن می‌برند. اینها آرزوی شکست مذاکرات را دارند. زیرا نمی‌خواهند این موفقیت نصیب دولت اعتدال گرای کنونی شود. منطق این برادران آن است که "دیگی که برای من نمی‌جوشد، بگذار سر سگ در آن بجوشد".

اوجگیری تخاصمات باندی و تعمیق شقه درونی نظام مطالب متنوعی را در روزنامه‌های دو باند به خود اختصاص است، که برجسته‌ترین آنها به تحرکات باند رفسنجانی – روحانی اختصاص دارد:

اعتماد: دغدغه‌های دو شیخ
تیر دو شعبه احمدی‌نژاد نشانگر آن بود که دو اکبر سیاست ایران در یک مسیرند. .. هاشمی و ناطق احساس خطر کردند، احساس خطری درباره آینده انقلاب و نظام. همین بود که در متن قدرت، به نقد قدرت پرداختند
اما مگر می‌شود درباره تندروی و افراطی‌گری، خرافات و قشری نگری منبر رفت و اتفاقی نیفتاد؟ همین بود که خودسرها یا همان سرخودها شب قدر در حرم رضوی با بطری آب به استقبال شیخ نور رفتند و پس از آن در راهپیمایی روز قدس با شعار مرگ بر ضد ولایت‌فقیه از هاشمی رفسنجانی پذیرایی کردند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8a818ad3-5517-4f81-b039-6b7a9a1e1a79"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات