728 x 90

-

سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا

-

باراک اوباما و هو جینتائو
باراک اوباما و هو جینتائو
روز سه‌شنبه گذشته هوجین تائو رئیس‌جمهور چین برای یک سفر چهار روزه وارد آمریکا شد. پس از فرود آمدن هواپیمای رئیس‌جمهور چین در فرودگاه واشنگتن، هوجین تائو از سوی جو بایدن معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا مورد استقبال قرار گرفت. هوجین تائو که برای نخستین بار از سال ۲۰۰۶ به آمریکا سفر می‌کند پس از صرف شام با «باراک اوباما» در کاخ سفید گفتگوهای خود با مقامات این کشور را آغاز کرد. روز چهارشنبه باراک اوباما طی یک مراسم رسمی از هو جینتائو استقبال کرد. در این مراسم سرود ملی چین نواخته شد و چندین گلوله توپ شلیک گردید. باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا، طی سخنانی در خوش‌آمد گویی به همتای چینی خود، ابراز امیدواری کرد که این دیدار سرآغازی برای پایه‌ریزی روابطی مستحکم طی سی سال آینده باشد. در پاسخ به خوش‌آمد گویی باراک اوباما، رئیس‌جمهور چین نیز با ابراز رضایت از همکاریهای دوجانبه گفت: ”این همکاریها به هردو کشورفرصت می‌دهد تا به پیشرفتهای قابل توجهی دست یابند“. در اولین ساعتهای دیدار دو رئیس‌جمهور، قراردادی به‌مبلغ چهل‌و پنج میلیارد دلار برای خرید تولیدات آمریکا از سوی چین، میان دو کشور به امضاء رسید. براساس این قرارداد، چین، خرید دویست هواپیما از نوع بوئینگ را به شرکت سازنده‌این هواپیما، سفارش داده است. این قرارداد عظیم، برای بازارکارآمریکا دویست و سی وپنج هزارفرصت شغلی ایجاد خواهد کرد. سپس آنها در دفتر کار رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید درباره مسلح کردن تایوان به سلاحهای پیشرفته آمریکایی، جنگ ارزی، وضعیت حقوق‌بشر و کره شمالی و پرونده اتمی رژیم ایران گفتگو کردند. هو جینتائو رئیس‌جمهور چین گفت: … من با پرزیدنت اوباما روی مسائل مهم بین‌المللی و منطقه‌یی از جمله، مقوله اتمی رژیم ایران، تبادل نظر کردیم. ما توافق کردیم که به مشورت و هماهنگی ادامه بدهیم.

هو جین تائو، روز پنجشنبه در سومین روز اقامت در واشنگتن، از کنگره آمریکا دیدن کرد و با تعدادی از رهبران کنگره دیدار و گفتگو کرد. جان بینر، رئیس‌جمهوریخواه مجلس نمایندگان ایالات متحده پس از دیدار با هو جینتائو گفت اهمیت حفاظت از حقوق تولیدکنندگان آثار هنری و بهبود وضع حقوق‌بشر را به او خاطرنشان کرده است. هری رید، رئیس دموکرات مجلس سنا نیز به‌طور جداگانه با هو جینتائو دیدار کرد. اعضای کنگره آمریکا به‌شدت از سیاست ارزی چین انتقاد دارند و می‌گویند این کشور ارزش یوان را به‌طور مصنوعی پایین نگه‌داشته تا به صادرکنندگان آن کمک کند. افزایش نرخ یوآن، به افزایش صادرات آمریکا به چین و بهبود موازنه پرداختهای تجارت خارجی دو کشور، که هر سال به سود چین تغییر بیشتری می‌کند، منجر خواهد شد. اقتصاددانان آمریکایی براین باورند که بهای پول چین تا 40 درصد و به‌صورت مصنوعی پایین نگه‌داشته می‌شود و مازاد تجاری 181میلیارد دلاری چین در مقابل آمریکا، حاصل این سیاست است. ارزش روابط تجاری سالانه چین و آمریکا، 400میلیارد دلار است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6cbc4f59-d271-487a-9f8e-09f2e02fc5f7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات