حمیدرضا امام قلی تبار کارگزار حکومتی با اشاره به خط فقر در جامعه که برای خانوار ۴نفره، ۱۰میلیون تومان است گفت: «بسیاری از کارگران توان خرید گوشی موبایل برای ادامه تحصیل فرزاندانشان را ندارند».
وی روز ۴مهر در گفتگو با خبرگزاری نیروی تروریستی قدس، درباره مشکلات کارگران در تأمین امرار معاش و هزینههای تحصیل فرزندان خود در شرایط دشوار فعلی گفت: «در چند سال اخیر آحاد جامعه و علی الخصوص کارگران کشورمان تحت تاثیر شدیدترین فشارهای اقتصادی همچون افزایش افسارگسیخته تورم، کاهش درآمد و کاهش قدرت خرید، افزایش فقر روبهرو بودهاند که در این اواخر مهمان ناخواندهای بهنام کرونا به آن اضافه شده است. این معضلات، مدیریت و روال عادی زندگی کارگران را تحتالشعاع قرارداده و آنها را در تأمین هزینههای روزانه به بنبست رسانده است از طرفی در یکی دو ماه اخیر تحمیل هزینههای تحصیل فرزندان کارگران چالش دیگریست که آنها را بهطور فزآیندهای با چالش مواجه نموده است. زیرا درآمد ناچیزشان حتی کفاف تأمین هزینههای مسکنشان را نخواهد داد».
حمیدرضا امام قلی تبار افزود: «در این شرایط توانایی تأمین مخارج دیگری چون تحصیل فرزندان خود را ندارند، زیرا عوامل فوق منجر به سقوط این قشر به پایینتر از خط فقر و فقر مطلق شده است. این موضوع از این حیث مورد تأکید میباشد که بر اساس تعریف سازمانهای جهانی خط فقر را حداقل درآمدی میداند که یک نفر بتواند در یک کشور زندگی نماید با توجه به برآورد حدود ۱۰میلیون تومانی خط فقر کشورمان برای یک خانواده ۴نفره و دریافت خوشبینانه حقوق ماهیانه سه میلیون تومان بهراحتی میتوان اثبات نمود که کارگران (بیش از نیمی از جمعیت کشورمان) در فقر مطلق بهسر میبرند.»
این کارگزار رژیم گفت: «با این حساب پرداختهای توأم با اصرار مدارس همچون شهریه ثبت نام در کنار خرید اجباری لباس فرم و ملزومات و نوشت افزار دانشآموزان آن هم با وجود کرونا از سردرگمی فاحش کارگران حکایت دارد... اگر تهیهٔ گوشی تلفن همراه دانشآموزان را به این ساختار اضافه نماییم بهطور محسوسی بیتدبیری کسانی را میبینیم که بیهیچ پشتوانهای و بدون توجه به وضعیت مالی خانوارها برای والدین نسخه مینویسند.»
وی اظهار داشت: «در این شرایط خرید اقلام مورد نیاز یاد شده بهطور متوسط به ۶ الی ۷میلیون تومان منابع نیاز دارد که تأمین آن در شرایط کنونی از سوی والدین دانشآموزان حتی بهصورت اقساطی امکانپذیر نبوده و نیست. زیرا کسانی که در فقر مطلق بهسر میبرند و حقوق دریافتی آنها در هفتهٔ اول هر ماه صرفاً جهت پرداخت اجاره هزینه میگردد تهیهٔ اقلام فوق ولو بهصورت اقساطی معنایی ندارد.
در صورت عدم ارائه هیچ راهکار عملی برای حل چالش فوق، یقیناً کارگران بهدلیل نبود درآمد کافی از ادامه تحصیل فرزندان خود جلوگیری خواهند کرد، زیرا در سایه تبعیض و نبود هیچگونه حمایتی از قشر کارگر و اقشار آسیبپذیر جامعه، زنده ماندن اولین اولویت آنان خواهد بود و تحصیل فرزندان آنان در اولویت بسیار پایین تری قرار خواهد داشت» (تسنیم ۴مهر۹۹).
یادآوری میشود روز چهارشنبه ۲مهر مجلس ارتجاع صحنه جنگ گرگها و باندهای رژیم بود که به گوشهیی از وضعیت معیشتی و مشکلات مردم اشاره شد.
حسین خسروی، عضو مجلس ارتجاع گفت: «آقای رئیسجمهور این وعدههای اقتصادی یادتان هست… … گفتید ما باید به سیاستهای ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم نه اینکه فقط شعار دهیم!واقعا عمل کردید؟
شعار شما نجات اقتصاد ایران بود، الآن که بازار بورس و ارز و خودرو و رها شدن بازار غرق در هرج و مرج است... بهرغم افزایش درآمد اسمی خانوارها، قدرت خرید هر فرد ایرانی نسبت به سال۹۰ یکسوم کاهش پیدا کرده است.
ما شاهدیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا میکند مشکل کجاست؟… آیا فریاد اقشار مختلف از کارگران و کارمندان مانند نهضت سواد آموزی و پیش دبستانی و حقالتدریسیها و معلولین عزیز و مخابراتیها و فرزندان ایثارگران خیلی از مشکل داران جامعه را در محوطه بیرونی مجلس نمیشنوید؟؟؟… برجامی که قرار بود همه مشکلات کشور را حل کند حالا رئیسجمهور محترم قطع نشدن آب و برق را ارمغان آن میداند تعجب ندارد؟».
قاسمیپور، عضو دیگر مجلس ارتجاع گفت: «لطفاً کم دم از مقاومت مردم بزنید اینطور جلو برود در چند ماه آینده نان خشک هم مانند گوشت و تخممرغ از سفره مردم بیرون میرود... مسئولانی را در برنامههای مختلف صدا و سیما بارها دیدهایم که از قیمت اجناس بیخبرند آیا میتوانند درد ملتی را که سالهاست کارشان به عضو فروشی رسیده درک کنند، چه اصراری هست بر نگهداری آنها در پستهای حساس و تأثیرگذار».