شورای همآهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهیی سرکوب معلمان از سوی نهادهای اطلاعاتی رژیم آخوندی را محکوم کرد.
در قسمتی از این بیانیه آمده است: برخورد امنیتی با معلمان معترض در استانهای مختلف حاکی از ادامه سرکوب معلمان به شیوهها و ترفندهای مختلف است.
چگونه است که توان جلوگیری از فرار غارتگران بیت المال و دزدان صندوقهای بازنشستگی و صندوق ذخیره فرهنگیان را ندارید، اما نسبت به خواستههای مدنی مردم و معلمان این مرز و بوم، دست به سرکوب میزنید؟ به شیوههای غیرقانونی آنها را دستگیر و برخلاف قانون بازداشت، زندانی، تبعید و با اعمال نفوذ اخراج میکنید.
متن این بیانیه به قرار زیر است:
بیانیه شورای همآهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت برخوردهای سرکوبگرانه نیروهای امنیتی و نهادهای قدرت
به نام خداوند جان و خرد
«ما شقایق های باران خوردهایم
سیلی ناحق فراوان خوردهایم»
بسیاری از مسئولان، تعابیر گوناگونی از جایگاه و منزلت معلمی ارائه کرده و میکنند؛ از جمله:
«معلمی شغل انبیاست!،
معلم چراغ هدایت است!، و...،
اما تضاد حرف تا عمل و اختلاف عمیق این دو مقوله در نزد مسئولان بهگونهیی آشکار است که شنونده را مطمئن میسازد این لفاظیها و دوگانگیهای گفتاری و رفتاری چیزی جز بازی با افکار عمومی نیست.
فرهنگیان به واسطه رسالت خود با تمام اقشار جامعه، مستقیم و غیرمستقیم در ارتباط هستند و در اغلب زمینههای فرهنگی، اجتماعی، مدنی و کنشگری صنفی، نقش آفرینی مؤثر و انکارناپذیری دارند. آنها با تحمل رنجها و کاستیهای ناشی از تبعیض و بیعدالتی تحمیلی، برای اعتلای آموزش و پرورش و سعادت جامعه از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و نمیکنند اما بهرغم این ویژگی، همواره با برخوردهای غیرقانونی، غیرعرفی و غیراخلاقی بدنه قدرت مواجه بودهاند.
تشکلهای صنفی فرهنگیان با استفاده از هر فرصتی: بارها با نامهنگاری، صدور بیانیه، کمپین، کنشهای میدانی، گفتگوهای رو در رو با مسئولان ردههای مختلف و حتی اعتراضهای صنفی، معضلات آموزش و پرورش و مطالبات فرهنگیان را با مصادر تصمیمسازی در میان گذاشتهاند، ولی عدم توجه کار به دستان نه تنها سرنوشت آموزش و پرورش را به ناکجا آباد کشانده بلکه برخوردهای قهری و تهدیدآمیز برخی از نهادها از جمله: حراست و دایره رسیدگی به تخلفات در آموزش و پرورش، دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و بخشهای قضایی، هزینههایی گزاف و دور از عدل و انصاف را بر دلسوزان و کنشگران این حوزه تحمیل کرده است. اوج این ناملایمات در احکام سنگین و ناعادلانه دستگاه قضایی کشور برای تعدادی از بهترین معلمان این سرزمین در گذشته و حال کاملا نمایان است. از جمله این برخوردهای ناعادلانه و ضددموکراسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد. مواردی که با تشدید گرانی و تورم لجام گسیخته و افزایش فشارهای غیرقابل تحمل، سبب اعتراضات مدنی فرهنگیان شده و متقابلاًً فشار نیروهای امنیتی را بر فعالان صنفی فرهنگی مضاعف نموده است. فشارهایی که نشان میدهد تصمیمسازان به جای حل مسأله برآنند تا با اعمال سرکوب، صورت مسأله را پاک کنند:
۱. حبس طولانیمدت آقایان بهشتی، عبدی و حبیبی که کماکان ادامه دارد و تعدادی از کنشگران صنفی که دوران حبس و تبعید خود را تمام کرده و بعضاً اخراج شدهاند.
۲. تحمیل دو سال حبس تعزیری به همراه یک سال تبعید از محل سکونت در دادگاه بدوی بر محمدعلی زحمتکش، فرهنگی بازنشسته در استان فارس.
۳. دستگیری حسین رضایی، دبیرکل کانون صنفی معلمان بوشهر در مقابل دیدگان خانوادهاش، پس از بارها بازجویی توسط اطلاعات سپاه و دقیقاً دو روز قبل از فرا رسیدن زمان جلسهیی که دادستانی مقرر کرده بود که طی آن به اتهامات ایشان رسیدگی شود. انتقال ایشان با غل و زنجیر به دادسرا نیز مزید این رفتار غیرمدنی و ظالمانه است.
۴. ورود به منزل جعفر ابراهیمی، بازرس شورای همآهنگی توسط ضابطان معاونت فرهنگی سازمان اطلاعات سپاه با حکم بازپرس شعبه نهم دادسرای فرهنگ تهران به اتهام تحریک به اعتصاب معلمان و ثبت و ضبط اوراق هویتی، گوشی همراه، لپ تاپ و کتاب و پژوهشهای وی و همسرش و نیز احضار و بازجویی ایشان.
۵. بازداشت هفت نفر از اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی.
۶. بازداشت دو نفر از اعضای هیأت مدیره کانون صنفی معلمان خوزستان.
۷. بازداشت معلمانی درخطه کردستان.
۸. برخورد قهری با تجمعات صنفی فرهنگیان در استانهای اصفهان و زنجان و...
۹. ادامه توقیف موبایل، کامپیوتر و لوازم دیگر تمام بازداشت شدگان اخیر پس از آزادی آنها با وثیقههای سنگین و نامتعارف (علی رغم دستور رفع توقیف قضایی)
این موارد در کنار تهدید معلمان توسط برخی از حراستهای آموزش و پرورش، دلالت بر آن دارد که مسئولان به جای رسیدگی و توجه به خواستههای برحق فرهنگیان، بر سرکوب، ارعاب و تهدید مطالب گران صنفی فرهنگی اراده و تمرکز کردهاند.
شورای همآهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با محکوم و مردود دانستن این روشهای خشونتبار، حق اعتراض مدنی مطابق با قانون اساسی کشور را برای خود محفوظ میداند و ضمن اعلام حمایت قاطع از همه کنشگران صنفی باز خواست شده و اراده جدی در پیگیری مطالبات صنفی، از تمام مسئولان و نهادهای قدرت میخواهد که ضمن تغییر نگرش قهری، مسئولانه پاسخگوی مشکلات موجود باشند و با احترام به حقوق حرفهیی و شهروندی فرهنگیان، در جهت رفع تنگناهای موجود در معیشت آنها و ایجاد تغییر همهجانبه در وضعیت بحرانی آموزش و پرورش اقدام جدی و اساسی بهعمل آورند.
شورای همآهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
دوازدهم بهمن ۹۷