امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در یک موضعگیری جدید پذیرش ریسک تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران را به عهده شرکتهای فرانسوی دانست.
وی روز ۴خرداد۹۷در یک اجلاس اقتصادی در سن پترزبورگ درباره تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران گفت تصمیمگیری درباره ادامه فعالیت در ایران و ارزیابی ریسکهای ناشی از تحریمهای آمریکا برعهده خود شرکتهای فرانسوی است. من نمیتوانم از توتال بخواهم از بازار آمریکا بیرون بیاید.
توتال گفته است بدون معافیت از تحریمها نمیتواند به کار در ایران ادامه دهد.
مقالات مرتبط
- شرکت توتال فرانسه: قادر به ادامه پروژه پارس جنوبی در ایران نیست
- برجام و خروج کمپانیهای غربی
- قرارداد توتال _ از هیاهو تا واقعیت
شروط فرانسه برای رژیم ایران
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در سنتپترزبورگ، با تأکید بر موضع فرانسه و کشورهای اروپایی مبنی بر حفظ معامله اتمی با رژیم، سه «ستون» مطرحشده توسط فرانسه یعنی مقابله با برنامهٔ موشکی و دخالتهای منطقهیی و مسئلهٔ فعالیتهای اتمی رژیم بعد از سال ۲۰۲۵ را خاطرنشان کرد.
امانوئل ماکرون گفت: «من به رئیسجمهور پوتین سایر نگرانیهایمان را گفتم و فکر میکنم بتوانم بگویم که بر سر فعالیت اتمی بعد از سال ۲۰۲۵، فعالیت بالستیک و فعالیت منطقهیی (رژیم) ایران اشتراک نظر داریم.»
همراهی فرانسه و روسیه برای اصلاح توافق اتمی
تایمز مالی در انگلستان۴خرداد ۹۷ درباره دیدار سران فرانسه و روسیه نوشت: «ولادیمیر پوتین بهطور محتاطانه حمایت روسیه را از ابتکارعمل فرانسه برای تلاش به کسب توافقات جدید (با رژیم) ایران بهمنظور متقاعد کردن آمریکا به بازگشت به توافق اتمی... اعلام کرد.
پوتین بعد از دیدار سه ساعته با رئیسجمهور فرانسه، گفت: «من موافقم که ما میتوانیم درباره برنامهٔ موشکی (رژیم) ایران و درباره وضعیت منطقه و فعالیتهای اتمی آن بعد از سال ۲۰۲۵، گفتگو کنیم».
تایمز مالی در این گزارش میافزاید: «یک مقام کاخ الیزه «اشتراک مواضع» (فرانسه و روسیه) را در قبال (رژیم) ایران ستود؛ از جمله قبول این امر که «ضروری است توافق (با رژیم ایران) با سه ستون دیگر تکمیل شود»؛ یعنی مهار جاهطلبیهای اتمی (رژیم) ایران فراتر از سال ۲۰۲۵و برنامهٔ موشک بالستیک و دخالتهای منطقهیی (این رژیم)».