728 x 90

بیانیه آلمان، فرانسه و انگلستان درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

سه کشور اروپایی
سه کشور اروپایی

وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلستان در بیانیه‌یی مشترک از رژیم ایران خواسته‌اند که از هر گونه اقدام "تنش‌زا"خودداری کرده و به"تعهدات الزام‌آور" خود بازگردد. آنها از کشورهای جهان خواسته‌اند که این تحریم‌ها را رعایت کنند.

سه کشور اروپایی به ایران هشدار داده‌اند که با اجرایی شدن مکانیسم ماشه از تشدید تنشها خودداری کندعکس:

نزدیک به ده سال پس از توافق تاریخی هسته‌یی غرب با تهران معروف به برجام که به تعلیق تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران منجر شده بود، تحریم‌های گسترده سازمان ملل متحد در خصوص برنامه هسته‌یی ایران بار دیگر برقرار شد. مهلت مکانیسم ماشه که توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا فعال شده بود، در ساعت ۲ بامداد یکشنبه ۲۸ سپتامبر، ششم مهر (به وقت اروپای مرکزی) به پایان رسید و به این ترتیب تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران به شکل خودکار فعال شد.

پس از اجرایی شدن مکانیسم ماشه، وزرای امور خارجه کشورهای آلمان، فرانسه و بریتانیا از ایران خواستند از تشدید تنشها خودداری کند. یوهان واده‌فول وزیر خارجه آلمان، ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه و ایوت کوپر وزیر خارجه بریتانیا، در بیانیه‌یی مشترک اعلام کردند: «ما، وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا، هم‌چنان در هدف بنیادین مشترک هستیم که ایران هرگز نباید به‌دنبال دستیابی، تولید یا توسعه سلاح هسته‌یی باشد. با در نظر گرفتن این هدف، کشورهای ما نخست "برنامه اقدام مشترک"را در سال ۲۰۱۳ و سپس برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) را در سال ۲۰۱۵، به همراه ایالات متحده، روسیه و چین به تصویب رساندند. به‌دلیل عدم پایبندی مداوم و جدی ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام، ما در تاریخ ۲۸ اوت ۲۰۲۵ مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) را فعال کردیم».

سه کشور اروپایی با تشریح روند مذاکرات هسته‌یی با ایران در سال‌های گذشته و با اشاره به تخلفات جمهوری اسلامی گفته‌اند: «متأسفانه ایران اقدامات لازم برای رفع نگرانی‌های ما را انجام نداد و به خواسته‌های ما برای تمدید نیز پاسخ مثبت نداد. با وجود گفتگوهای گسترده، از جمله در جریان هفته‌های گذشته، ایران به بازرسان آژانس اجازه دسترسی دوباره به سایت‌های هسته‌یی را نداده و گزارشی از وضعیت ذخایر اورانیوم با غنای بالا را به آژانس ارائه نکرده است».

تروئیکای اروپایی در رابطه با قطعنامه بازگشت تحریم‌ها علیه رژیم ایران تأکید می‌کند که همه کشورها باید به تعهدات و الزامات بین‌المللی خود در زمینه عدم اشاعه سلاحهای هسته‌یی پایبند باشند.

تمرکز فرانسه، آلمان و بریتانیا بر اجرای سریع تحریم‌هایی است که طبق این قطعنامه‌ها برقرار شده‌اند. کشورهای اروپایی از همه اعضای سازمان ملل خواسته‌اند که این تحریم‌ها را اجرا کنند.

وزرای خارجه سه کشور اروپایی در پایان بیانیه خود تأکید کرده‌اند: «کشورهای ما به پیگیری مسیرهای دیپلماتیک و مذاکرات ادامه خواهند داد. بازگشت تحریم‌های سازمان ملل به‌معنای پایان دیپلماسی نیست. ما از ایران می‌خواهیم از هر گونه اقدام تنش‌زا خودداری کرده و به تعهدات الزام‌آور خود در زمینه پادمانهای هسته‌یی بازگردد. سه کشور اروپایی به همکاری با تمامی طرف‌ها برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک جدید ادامه خواهند داد تا اطمینان حاصل شود که ایران هرگز به سلاح هسته‌یی دست پیدا نکند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5f5504c1-ec4c-44be-a169-aa752093af91"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات