دویچه وله آلمان گزارش داد: کارشناسان نفت انتظار داشتند که قیمت نفت با آغاز تحریمهای نفتی رژیم ایران توسط آمریکا افزایش پیدا کند اما چنین اتفاقی نیافتاد. یکی از دلایل عمده آن افزایش عرضه ۷۰۰هزار بشکهای روزانه نفت بر تقاضای آن در بازار نفت است و باعث پایین آمدن قیمت نفت شده است.
واردات نفت ژاپن از ایران در مهرماه امسال ۷۱درصد در قیاس با مدت مشابه سال پیش افت داشته است. این کاهش در قیاس با ماه قبل حتی ۶۷درصد بوده است.
دویچ وله در ادامه این گزاش خاطرنشان میکند با وجود اینکه ژاپن یکی از هشت کشوری بوده که بهطور موقت از تحریمهای نفتی آمریکا معاف شده اما با این وجود خرید نفت از ایران را کاهش داده است و همزمان واردات نفت خود از عربستان را در مهرماه ۲۰۱۸بالغ بر ۸درصد، کویت ۲۸درصد و عمان ۶۵درصد افزایش داده است.
دویچه وله در ادامه این گزارس میافزاید: شرکت فورموسا پتروشیمیکال تایوان هم خرید نفت ایران را بهدلیل مشکلات بانکی قطع میکند. بهرغم کاهش فروش نفت ایران قیمت نفت در بازار جهانی افت پیدا کرده است.
این شرکت تایوانی بهرغم برخورداری از معافیت نفتی از خرید نفت ایران انصراف کرده و بخشی از جای خالی نفت ایران را با نفت خام عراق پر خواهد کرد.
لازم به ذکر است که این شرکت یک قرارداد بلندمدت با شرکت ملی نفت ایران دارد که بر اساس آن هر سه ماه ۲میلیون بشکه نفت از ایران وارد میکند. این شرکت آخرین بار در پایان ماه اوت ۲میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کرد که در اواسط ماه سپتامبر تحویل طرف تایوانی گردید.
بیشتر بخوانید
قیمت نفت آمریکا به زیر ۵۰دلار رسید
روز پنجشنبه ۸ آذرماه قیمت نفت به زیر ۵۰دلار در هر بشکه رسید. خبرگزاری فرانسه گزارش داد: یکی از شاخصهای بزرگ نفتی دنیا که [وست تکزاس اینترمدیت] در نیویورک است روز پنجشنبه به زیر ۵۰دلار در هر بشکه رسید که در ۱۴ماه گذشته به پایینترین حد خود رسیده است.
خبرگزاری فرانسه افزود: قیمت هر بشکه نفت وست تکزاس اینترمدیت به هر بشکه ۴۹دلار و ۴۱سنت رسید و نفت خام برنت نیز ۶۳سنت کاهش یافت و به بشکهیی ۵۸دلار و ۱۳سنت در هر بشکه رسید.
سقوط ۷درصدی بهای نفت، نفت برنت به ۶۴و نفت آمریکا به ۵۴دلار کاهش یافت
قیمت نفت در روز سهشنبه اول آذرماه هفت درصد افت کرد. قیمت نفت شاخص برنت در روز چهارشنبه به زیر ۶۴دلار و قیمت شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا به ۵۴دلار رسید.
قیمت نفت تگزاس آمریکا طی چند روز گذشته با سقوط پرشتاب به ۵۴دلار در هر بشکه رسیده است.
رئیسجمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۳۰ آبان از عربستان سعودی بهخاطر پایین آمدن بهای نفت قدردانی کرد.
دونالد ترامپ در حساب توئیتر خود نوشت: «بهای نفت پایینتر آمده. عالی! مثل یک کاهش مالیاتی بزرگ برای آمریکا و برای جهان. لذت ببرید! ۵۴دلار، همین تازگی ۸۲دلار بود. عربستان سعودی متشکرم، اما بگذار قیمت پایینتر بیاید!»
اوایل ماه گذشته قیمت نفت برنت بالای ۸۵دلار و قیمت نفت آمریکا حدود ۸۲دلار بود.
افزایش تولید نفت، در تلاش برای جلوگیری از افزایش قیمت
خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه گزارش داد، عربستان در نیمه اول ماه جاری میلادی، تولید خود را به نسبت ماه گذشته، بیش از ۳۰۰هزار بشکه افزایش داده است. این خبرگزاری نوشت عربستان، برخی روزها حتی بیش از ۱۱میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است.
بنا بر آمارهای آمریکا، طی دو هفته اول نوامبر، تولید نفت ایالات متحده نیز به همین میزان افزایش یافته و در برخی روزها به حدود ۱۱.۷میلیون بشکه رسیده است.
پس از آغاز تحریمهای رژیم ایران، رئیسجمهور آمریکا برای مقابله با افزایش قیمت نفت، بارها اعضای اوپک خصوصاً عربستان را ترغیب و در برخی مواقع حتی تهدید کرده بود که تولید خود را افزایش دهند تا قیمت نفت کاهش یابد.
کارشناسان میگویند، معاف شدن موقت هشت مشتری نفت رژیم ایران از تحریمهای آمریکا، سبب شده تا در روزهای اخیر بازار جهانی نفت از شوک ناگهانی و افزایش قیمت مصون بماند. عربستان سعودی نیز با هدف کنترل بازار نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا تلاش دارد کشورهای عضو اوپک را راضی کند تا تولید خود را به میزان یک میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز کاهش دهند.
رویترز: خریداران ژاپنی ممکن است بعد از آوریل نتوانند نفت رژیم ایران را بارگیری کنند سقوط قیمت نفت به پایین ترین سطح در سال ۲۰۱۸