بر اساس پژوهشی در انگلستان، احتمال ابتلای دوباره به کووید۱۹ تا ۵ماه پس از بهبودی بسیار کم است. با وجود این توصیه میشود بهبودیافتگان برای پیروزی کامل بر ویروس کرونا تمامی توصیههای بهداشتی را انجام دهند.
بر اساس تحقیقات جدیدی که وزارت بهداشت انگلستان انجام داده و نتایج آن بهتازگی منتشر شده است، خطر ابتلای دوباره پس از بهبودی، دستکم تا ۵ماه به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
در این پژوهش که از ژوئن تا نوامبر سال گذشته انجام شد، حدود ۲۱هزار تن از کادر درمانی انگلستان بهطور منظم مورد آزمایش قرار گرفتند.
در آغاز پژوهش ۶هزار و ۶۰۰تن از این افراد به کووید۱۹ مبتلا شده بودند. در دوران پژوهش ۵ماهه تنها ۴۴تن از آنها دوباره به این بیماری دچار شدند. نتیجه این که، امکان ابتلای دوباره بیمارانی که بهبود یافتهاند دستکم تا پنج ماه به میزان ۸۳درصد کاهش مییابد.
دویچهوله روز ۲۶دی نوشت: اینکه ابتلا به کووید۱۹، بهمعنای مصون شدن کامل سیستم ایمنی بدن در برابر این بیماری نیست امری شناخته شده است. اما بر سر اینکه ابتلای فرد تا چه اندازه و تا چه مدت او را در برابر ابتلای دوباره ایمن میکند، نظرات گوناگونی وجود دارد.
در واقع میتوان گفت که این میزان از کاهش احتمال ابتلای دوباره بهبودیافتگان به ویروس کرونا تقریباً به همان نسبت میزان مصونیتی است که واکسن بایونتک و فایزر (با ۹۰درصد مصونیت) یا واکسن آسترا-زنکا (۶۲ درصد مصونیت) در برابر بیماری کووید۱۹ ایجاد میکنند.
البته کارشناسان همواره تأکید میکنند که نتایج پژوهشهایی که در رابطه با ابتلای مجدد انجام شدهاند مطلق نیستند و بسته به شرایط جسمی و روحی و محل زندگی افراد میتوانند تغییر کنند. به همین دلیل مقایسه آنها با واکسیناسیون کار درستی نیست.
آدام فین از دانشگاه بریستول و یکی از اعضای کمیسیون واکسیناسیون انگلستان تأکید میکند که هنوز دقیقاً مشخص نشده است، که چه عواملی در ایمنی طولانیمدت نقش دارند.
کارشناسان کشورهای گوناگون هشدار میدهند که در چندوچون واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر کووید۱۹ هنوز نکات ناروشن زیادی وجود دارد و به پژوهشهای بیشتری نیاز است. به همین دلیل آنها همواره توصیه میکنند که بهبودیافتگان هم به اندازه افرادی که مبتلا نشدهاند، توصیههای بهداشتی مانند استفاده از ماسک، فاصله فیزیکی و اقامت در محلهای شلوغ دربسته را رعایت کنند.