728 x 90

گفته ها و نا گفته ها,گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۵خرداد ۹۶

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
تنها عنوان مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه مربوط به آتش‌سوزی برج گرنفل در لندن است. هر باند تلاش کرده از این آتش تنور جنگ باندی خود را گرم کند. روزنامه‌های باند حسن روحانی ناکارآمدی قالیباف را هدف گرفته‌اند و روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع هم کم و بیش پاسخ باند رقیب را داده‌اند:

آفتاب یزد: به‌دنبال آتش‌سوزی در برج گرنفل لندن بسیاری این حادثه را با پلاسکو مقایسه کردند... که نتایج آن ممکن است برای ایرانیها دلچسب نباشد. تلخیهای یک قیاس

دنیای اقتصاد: تکرار بدون ریزش پلاسکو در لندن

شرق: پلاسکوی انگلیسی سوخت اما فرو نریخت

جهان صنعت: پلاسکو 22کشته و 300مصدوم - گرنفل 6کشته و 50مصدوم

جوان: گرنفل بدون آتش بیاران معرکه سوخت!

برجام و سرنوشت آن موضوع مقالات اصلی روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای است:

حمایت: واشینگتن مدعی فعالیت‌های هسته‌یی اعلام نشده از سوی ایران شد
بهانه تراشی جدید پسابرجامی آمریکایی‌ها
آمریکا در حالی که آژانس هم‌چنان عمل به تعهدات کشورمان در برجام را تأیید می‌کند با بهانه تراشی پسابرجامی خود از اجرای تعهداتش در توافق هسته‌یی خودداری می‌کند.

حمایت: از آغاز مذاکرات هسته‌یی در سال 92و پیش از توافق ژنو، موضوع بدعهدی و فریبکاری کشورهای غربی طرف مذاکره به رهبری آمریکا، یکی از دغدغه‌های مهم دلسوزان نظام از جمله مقام معظم رهبری بود، ... تجربه برجام نشان داد که نتیجه اعتماد به شیطان بزرگ، چیزی جز ضربه خوردن و خسارت و زیان نبوده است. انتظار ملت شریف ایران نیز آن است که وقتی اجرای برجام مشروط شده است، هیچ‌گونه اغماض و اهمالی در شروط مطروحه صورت نگیرد، چرا که تأمین‌کننده حقوق کشور و منافع است. بنابراین، در اجرای تعهدات کشور در برجام، فصل‌الخطاب، شروط 28گانه برجام است و با توجه به خصومت‌ورزی آمریکا در جبهه‌های منطقه‌ای، اقتصادی و امنیتی، همه دستگاهها و مسئولان کشور باید خود را بیش‌ازپیش نسبت به اجرای مفاد آن ملزم و متعهد بدانند.

تحریمهای جدید آمریکا و پیامدهای موضوع مقالات روزنامه‌های باند خامنه‌ای است:

کیهان: با تحریم‌های جدید آمریکا چیزی از برجام باقی نمی‌ماند
یک کارشناس سیاست خارجی گفت: با تحریم‌های جدید آمریکا؛ چیزی از برجام باقی نمی‌ماند.
فواد ایزدی گفت: اگر طرح جدید تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان تصویب شود مشکلاتی را به‌صورت ریشه‌یی در برجام ایجاد خواهد کرد و جز پوسته، چیزی از برجام باقی نمی‌ماند. این تحریم‌ها اگر تصویب شود مادر تحریم‌ها خواهد بود.
ایزدی اضافه کرد: تا زمانی که آمریکایی‌ها احساس کنند در مقابل تحریم‌ آنها ایستادگی نمی‌شود تحریم‌های آنها ادامه خواهد یافت و زمانی این روند متوقف می‌شود که طرف آمریکایی بهایی را در مقابل آن بپردازد.
وی گفت: باید کاری کنیم که هزینه تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را بالا ببریم تا حالت بازدارندگی برای آنها باشد.

جوان: رویکرد همه یا هیچ مخالفان ترامپ، تهران و مسکو را همداستان می‌کند
تحریم‌های روسیه به تحریم‌های ایران ضمیمه شد
سنای آمریکا در اقدامی معنا‌دار، تحریم‌های روسیه را هم به لایحه تحریم‌های ایران ضمیمه کرد. به این ترتیب، سنای آمریکا اواخر این هفته به یک لایحه رأی خواهد داد که در آن هم تحریم‌های ایران وجود دارد و هم تحریم‌های روسیه؛ اقدامی که کار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا را سخت می‌کند.
ظاهراً دموکرات‌های مخالف ترامپ و بخشی از جمهوریخواهان که سیاستهای او در قبال روسیه آنها را نگران کرده، با یک کاسه کردن تحریم‌های روسیه و ایران، می‌خواهند این پیام نوشته نشده را به کاخ سفید بفرستند که ایران و روسیه به یک اندازه دشمن هستند

«آتش به اختیار» موضوع حملات روزنامه‌های باند روحانی به باند رقیب است:

آرمان: فرمان «آتش به اختیار» حرکت در مسیر قانون است
سخنگوی فراکسیون امید گفت: متأسفانه برخی از واژه «آتش به اختیار» معنای قهری آن را استنباط کردند و برخلاف وضوح تعبیر، تصور کردند این مجوزی می‌تواند باشد برای مقابله‌های سخت، در حالی که معنای این جمله و مفهومی که می‌توان از واژه «آتش به اختیار» برداشت کرد، کاملاً مشخص است و به نظر نمی‌رسد این واژه معنای دیگری جز افزایش مطالبه‌گری در میان جوانان و همچنین تلاش برای تعالی کشور داشته باشد.

شرق: نظر فعالان سیاسی درباره «آتش به اختیار»
از نظر منتجب‌نیا، جمله «آتش به اختیار» نمی‌تواند به‌معنای نقض قوانین باشد. علی مطهری هم گفته است فکر می‌کنم مقصود مقام معظم رهبری از تعبیر «آتش به اختیار» این است که اگر مسئولان به وظایف خود عمل نکردند، دانشجویان و سایر اقشار موظف‌اند خود اقدام کنند؛ این امر شامل همه حوزه‌ها می‌شود، اعم از فرهنگی، سیاسی و اقتصادی. محمدکاظم انبارلویی هم معتقد است، آتش به اختیار به‌معنای بی‌هدف به هرسو شلیک‌کردن نیست.

جمهوری اسلامی: علی مطهری: آتش به اختیار دوطرفه است
نایب رئیس مجلس با بیان این‌که عبارت "آتش به اختیار" شامل همه حوزه‌ها اعم از فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می‌شود، تصریح کرد: آتش به اختیار دوطرفه است.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع با چماق «آتش به اختیار» به دولت روحانی حمله کرده‌اند:

کیهان: آتش به اختیار یعنی عدم نظارت بر حوزه نشر و سینما!
طرح تبلیغاتی و سیاسی جریانی خاص در کشور درباره واگذاری نظارت بر محصولات فرهنگی برعهده تولید‌کنندگان به‌ویژه در حوزه کتاب به حدی مبهم و فاقد هر گونه عقبه و پشتوانه کارشناسی بود که با اعتراض گسترده ناشران مواجه شد و بسیاری ناشران از پذیرش نظارت بر تولیدات خود به‌دلیل تبعات مادی و معنوی آن سر باز زدند.
تحریف سخنان آشکار مقام معظم رهبری و القای عدم نظارت مؤثر بر حوزه نشر و سینما به‌عنوان مصداق «آتش به اختیار» هنری است که تنها از روزنامه‌های زنجیره‌یی برمی‌آید!
بدون شک اگر دستگاههای مسئول در این زمینه - به‌خصوص وزارت ارشاد - دچار اختلال و تعطیل نبودند، اوضاع نشر و سینما چنین نبود و از این قبیل تفاسیر مضحک نیز ارائه نمی‌کردند.

وطن امروز: نهاد‌های رسمی را فراموش کنید
به نظر می‌رسد تعبیر «آتش به اختیار» دارای 2وجه سلبی و ایجابی است؛ وجه سلبی به‌معنای عدم اتکا به نهاد‌های رسمی فرهنگی توسط جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و وجه ایجابی آن تکیه بر ظرفیت‌های غیررسمی و خودجوش برای جلو بردن گفتمان انقلاب اسلامی و مولفه‌های آن است، تعبیری که قبل‌تر نیز با ادبیات مردمی کردن فرهنگ از سوی رهبر انقلاب مطرح شده بود.
حال این‌که عده‌یی تبیین این راهبرد را اعطای فرمان هرج و مرج‌ طلبی تحلیل کرده‌اند از 2حال خارج نیستند؛ یا نگاه منظومه‌ای رهبر انقلاب را فهم نکرده‌اند و تذکرات صریح رهبر انقلاب در باب مسائلی چون سفارت انگلیس، عربستان و... را فراموش کرده‌اند یا به تجربیات سابق خود رجوع کرده‌اند و با سابقه هرج و مرج‌طلبی خود در فعالیت‌های خیابانی سال 88و آتش زدن بانکها و مغازه‌ها قیاس می‌کنند.

«2030» در روزنامه‌های باند خامنه‌ای کماکان موضوع حملات باندی است:

رسالت: سرمقاله: چند نکته در مورد لغو سند 2030
شورای عالی انقلاب فرهنگی با هوشمندی سند آموزشی 2030را ابطال کرد و اجرای آن را متوقف نمود. رئیس‌جمهور هم با همراهی شورا، مسئولانه در این نشست گفت: "هر سندی که مغایر با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد، ملغی است."
سند 2030که با عنوان "دستورکار 2030دگرگون ساختن
جهان ماست" حاوی 17هدف اصلی و 169هدف ویژه به تصویب نمایندگان و رؤسای 91کشور جهان در سازمان ملل رسیده بود. نماینده ایران یکی از شرکت کنندگان در اجلاس تصویب سند یاد شده بود.
این سند به‌لحاظ حقوقی یک قرارداد بین‌المللی یا عهدنامه یا موافقت نامه بین‌المللی است که طبق اصل 77قانون اساسی باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسید که این کار انجام نشد. مفاد این سند حتی در هیأت دولت مورد بررسی و رسیدگی قرار نگرفته بود و دولت در این باره مصوبه‌یی نداشت. تنها مصوبه‌یی که از دولت در این مورد باقی است تصویب‌نامه‌ای برای تشکیل کارگروه برای اجرا و انجام آن بود. یعنی در حقیقت دولت داشت یک سند حقوقی بین‌المللی را اجرا می‌کرد که نه در هیأت دولت و نه در مجلس مفاد آن بررسی نشده و به تصویب هم نرسیده بود!
این اولین اشکال به سند و اجرای آن از نظر شکلی بود.

وطن امروز: سند 2030، معاهده پاریس و...
جهانی‌سازی اجباری و خلع ید حاکمیت ملی
باید توجه کنیم که اسناد مشابهی نیز در حوزه‌های دیگر در ذیل برنامه «توسعه پایدار» تهیه و تنظیم شده که هدف آن مطابق تحولات بخش آموزش «خلع ید حاکمیت ملی» از برنامه‌ریزی برای آینده مردمان خود است. به‌عنوان نمونه می‌توان به «معاهده محیط‌زیستی پاریس» اشاره کرد که بنا بر آن ایران به‌عنوان کشوری در حال توسعه، تولیدکننده نفت و گاز و بی‌تاثیر در تغییرات اقلیمی تحمیل شده به جهان توسط کشورهای صنعتی در 100سال اخیر، متعهد به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای شده است! تعهدی الزام‌آور که با اجرای آن ناگزیر از کاهش تولید در حوزه صنعت و انرژی و متعاقب آن افزایش بیکاری و فقر ایرانیان به‌دنبال افت درآمدهای ملی خواهیم بود... تأکید می‌کنیم میزان نفوذ در حوزه «حقوق بین‌الملل» در کشور به مرحله خطرناکی رسیده است. این یعنی دشمن شناسایی بسیار خوبی روی مسیرهای سیاست‌گذاری و قانونگذاری ما داشته و بر مسیر تحمیل تعهدات فراملی با نقض تدریجی اختیارات حاکمیتی به ایران به شکل حرفه‌یی تسلط یافته است. رسم چنین شده که ابتدا بسادگی ذیل اسناد بین‌المللی الزام‌آور از دولت امضا می‌گیرند. سپس روی نظر مجلس به‌عنوان نهادی سیاسی- حزبی و متشکل از افراد «غیرمتخصص» در حوزه حقوق بین‌الملل کار می‌کنند و دست آخر نیز اگر از سد شورای نگهبان رد نشدند، به تخریب رو آورده و بر بستر پروپاگاندای تبلیغاتی، مسئولان کشور را مانع «پیشرفت» و «توسعه» جلوه می‌دهند.
جمهوری اسلامی ایران نیازمند بازسامانی پروسه‌های سیاست‌گذاری و قانونگذاری و نظارت ملی حقوقی از مبدأ ارائه اسناد و تعهدات بین‌المللی است. غیر از این باشد کماکان برای حفظ مرزهای فیزیکی کشور «شهید» خواهیم داد و در داخل مرزها «استقلال» ایران با امضای چند سند به ظاهر ساده، پشت درهای بسته معامله می‌شود!

روزنامه‌های باند خامنه‌ای هم‌چنان از واقعه حمله داعش به پدر خوانده‌اش در مجلس ارتجاع برای حمله به باند روحانی استفاده می‌کنند:

کیهان: بیان یک نکته تأسف‌بار ضروری است و آن این‌که عده‌یی در داخل برای تطهیر چهره خبیث و تروریستی آمریکا، حتی در حادثه جنایت‌بار تروریستی تهران دست به تحلیل‌های عوام‌فریبانه زدند تا جایی که روزنامه دولتی ایران در یکی از مطالب خود در شماره 22خرداد با نادیده گرفتن خون شهدای حادثه تروریستی و تالمات خانواده‌های شهدا و مجروحان، از افشای دستهای نه چندان پنهان آمریکا و عربستان در حادثه تروریستی تهران ابراز نگرانی می‌کند و این اقدام را ناشی از تفکر «توهم توطئه» و «سوءاستفاده سیاسی» می‌خواند! لذا نباید خیلی تعجب کرد که این جماعت پیشنهاد گفتگو با تروریستها را می‌دهند و خواستار اعدام نکردن تروریستها به بهانه مصلحت می‌شوند!. که در این خصوص تنها سخنی که می‌توان گفت این است که «عقل سیاسی هم خوب چیزی است!»

در روزنامه‌های باند باند ولی‌فقیه ارتجاع موضوع فضاحت مؤسسات اعتباری و نقش بانک مرکزی در چپاول مردم که در دعواهای باندی به آن اذعان شده، برای باند خامنه‌ای بهانه کشاندن روحانی به مجلس ارتجاع شده است:

وطن امروز: نامه طرح سؤال از رئیس‌جمهور درباره مشکلات سپرده‌گذاران مؤسسات اعتباری 11تیر تقدیم هیأت‌رئیسه مجلس می‌شود
دولت پاسخگو نبود روحانی احضار شد

گروه اقتصادی: موضوع طرح سؤال از روحانی به علت عدم اجرای درست سیاستهای پولی و بانکی و ایجاد مشکلات فراوان برای سپرده‌گذاران 11تیرماه تقدیم هیات‌رئیسه مجلس می‌شود. به گزارش «وطن‌امروز»، سپرده‌گذاران ثامن‌الحجج، کاسپین و آرمان در دولت یازدهم سرگردان شدند و پول‌های آنان به علت نظارت ضعیف بانک مرکزی بلوکه شده است. سیاستهای غلط بانک مرکزی موجب شده میلیون‌ها سپرده‌گذار دچار مشکل شوند... نظر به مشکلاتی که برای سهامداران برخی مؤسسات اعتباری مانند کاسپین، آرمان، ثامن‌الحجج و... در چند سال اخیر پدید آمده و ریشه اصلی آن نقص در نظارت بانک مرکزی بوده است و از طرفی مجلس نمی‌تواند از رئیس بانک مرکزی سؤال کند و توضیحات و رفتار ایشان نیز قانع‌کننده نبوده است و از طرف دیگر حقوق مردم نیز در حال ضایع شدن است، لذا از رئیس محترم جمهور تقاضا داریم پاسخ قانع‌کننده‌ای به نمایندگان ارائه کنند، اگر ‌چه قبول داریم نقطه آغازین این مشکل قبل از دولت فعلی بوده است... هم‌اکنون در این استانها شاهد تجمع‌های گسترده مردم هستیم و باید بانک مرکزی هر چه سریعتر برای رفع این مشکل ورود کند. کیان‌پور با بیان این‌که ۵۵۰میلیارد تومان سپرده مردم لرستان در این مؤسسه است، افزود: نباید جواب اعتماد مردم اینگونه داده شود و هرچه زودتر باید مشخص شود این سرمایه‌ها دست چه کسی است و در کجا سرمایه‌گذاری شده‌اند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/55529242-4145-4299-9518-3b9cc229fb8c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات