مصاحبهٔ اختصاصی سیمای آزادی
با گی فرهوفشتاد نخستوزیر بلژیک (۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸)
گی فرهوفشتاد
سپاه پاسداران ستون فقرات آخوندها است
اگر به ستون فقرات این رژیم حمله نکنید تغییری حاصل نمیشود
گی فرهوفشتاد - نخستوزیر بلژیک (۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸)
مجری: بینندگان عزیز سیمای آزادی یک گفتگویی داریم با آقای گی فرهوفشتاد نخستوزیر پیشین بلژیک و از سیاستمداران برجسته اروپایی در مورد سیاستی که اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید در قبال رژیم ایران اتخاذ کنند؟
خوش آمدید، آقای فرهوفشتاد خوشحالیم که در این مصاحبه با سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران با ما هستید. مواضع شما را درباره سیاست اتحادیه اروپا در قبال رژیم ایران شنیدهایم. این سیاست تاکنون چگونه بوده و باید چگونه باشد؟
گی فرهوفشتاد: سیاست تاکنون سیاست مماشات بوده است. به این معنا که به (رژیم) ایران نگاه کنیم و بگوییم شاید مقاومت زیادی وجود داشته باشد، اما جایگزینی برای رژیم آخوندها وجود ندارد. موضع رسمی اکثر کشورهای اروپایی در اتحادیه اروپا این بود که بگویند: ببینید، ما باید با رژیم آخوندها تجارت کنیم، ما باید به توافقی درباره تولید سلاحهای اتمی یا تهدید سلاحهای اتمی (رژیم) ایران برسیم و بقیه موارد آسیب جانبی هستند. این چیزی است که سیاست فعلی است. اما آنچه باید انجام شود این است که ما باید این استراتژی را کاملاً معکوس کنیم و باید بپذیریم که یک جایگزین وجود دارد، یک آلترناتیو دموکراتیک برای ایران. این واقعیت که مردم از سال۱۳۸۸ تاکنون چندینبار به خیابانها آمده و اعتراض کردهاند، گواه اراده مردم ایران برای یک تغییر دموکراتیک است. آنچه باید انجام شود این است که اتحادیه اروپا همچنان که ایالات متحده آمریکا، آنچه من آنرا گفتگوی ساختاری با اپوزیسیون دموکراتیک و مقاومت سازمانیافته مینامم، آغاز کنند تا برای یک تغییر در ایران آماده شود؛ قطعاً در این زمان، که شاهد این آشفتگی کامل در خاورمیانه هستیم و این آشفتگی توسط رژیم آخوندها ایجاد شده است. بنابراین، اگر یک خاورمیانه آرام و پایدار هم بخواهید، باید در ایران تغییر ایجاد شود. در غیراین صورت، هرگز در این منطقه صلح و ثبات نخواهد بود.
سؤال: نظر شما درباره برنامه و طرح این مقاومت، چیست؟
گی فرهوفشتاد: خب، ما برنامه ۱۰ مادهیی خانم رجوی را داریم و واضح است که تمام نکات موجود در آن برنامه برای آینده ضروری هستند. بنابراین، تنها در صورتی امکان جایگزینی وجود دارد که یک آلترناتیو دموکراتیک وجود داشته باشد یعنی احترام به حاکمیت قانون، برابری بین مردان و زنان و آزادی مذهب. من فکر میکنم تمام این نکات، وقتی با مردم ایران یا جامعه ایرانیان خارج از کشور صحبت میکنم -زیرا بسیاری از آنها در خارج از کشور هستند-همه اینرا میخواهند. من هرگز چنین وحدت بیشتری در آرزوی یک کشور مانند ایران یا مردم خارج از ایران ندیدهام.
سؤال: شما خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اروپا شدهاید و من بحث شما با نماینده عالی اتحادیه اروپا را به یاد دارم.
گی فرهوفشتاد: بله بورل
سؤال: چرا فکر میکنید این یک گام مهم برای اتحادیه اروپا است؟
گی فرهوفشتاد: سپاه پاسداران ستون فقرات آخوندها است است. آنها از آن بهعنوان یک سلاح ترور استفاده میکنند؛ اعدامها، مجازاتهای اعدام، همه توسط ارگانی انجام میشوند که بهاصطلاح سپاه پاسداران نامیده میشود. این ستون فقرات رژیم آخوندها است و اگر به ستون فقرات این رژیم حمله نکنید، هرگز تغییر نخواهد کرد. این دقیقاً دلیل آن است. آنها ستون فقرات و مسئول این خشونتهای روزانه در ایران هستند.
بخشی از سخنرانی گی فرهوفشتاد
در کنفرانس «راهحل بحران ایران و نقش آلترناتیو دموکراتیک»
پاریس - ۱۷ آذر۱۴۰۳
کنفرانس در پاریس- راهحل بحران ایران و نقش آلترناتیو دموکراتیک - ۱۷ آذر۱۴۰۳
گی فرهوفشتاد نخستوزیر بلژیک (۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸)
خانمها و آقایان، همانطور که وقتی به اینجا نزد سازمان شما آمدم، چند بار اشاره کردهام، همچنین نیاز به تغییر رویکرد جهان خارج وجود دارد. اوضاع در ایران تغییر نخواهد کرد اگر غرب، بهویژه اروپا و آمریکا، به سیاست مماشات خود در قبال رژیم حاکم بر ایران ادامه دهند. سیاستی که برخی از رهبران غربی فکر میکنند میتوانند با رژیم ایران معامله کنند، مانند توافق درباره عدم تولید بمبهای اتمی.
چطور میتوان به حرفهای آنها اعتماد کرد که چنین توافقی مانع از این اقدامات خواهد شد؟ هیچ دلیلی برای مماشات با ایران وجود ندارد تا زمانی که اعدامها در این سطح انجام شوند و ایران آزاد و دموکراتیک وجود نداشته باشد.
ما در پارلمان اروپا تقریباً در هیچ موضوعی توافق نداریم، اما در مورد یک چیز توافق داشتیم: استراتژی اشتباه رهبری فعلی و قبلی و نماینده عالی اتحادیه اروپا در قبال ایران و سیاست مماشاتی که میخواهیم دنبال کنیم.
ما فکر میکنیم که چهار تغییر ضروری است: یک استراتژی جدید باید توسط رهبری اتحادیه اروپا تعیین شود و بوندستاگ میتواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند.
اول اینکه بلافاصله سپاه پاسداران بهعنوان یک سازمان تروریستی شناخته شود، چیزی که تاکنون انجام نشده است.
دومین بخش این استراتژی باید تحریم مستقیم صنعت نفت و بانکداری ایران باشد که ستون فقرات رژیم کنونی هستند و درآمد لازم برای ادامه حکومت سرکوبگرانه را فراهم میکنند. سوم اینکه باید تحریمهای شخصی علیه افراد مسئول در رژیم ایران افزایش یابد. میدانم امروز تعداد محدودی از تحریمها وجود دارد. با بورل درباره این موضوع بحث طولانی داشتم. در کل ۲۰۰ یا ۲۵۰ نفر. درباره چه چیزی صحبت میکنیم؟ ۲۰۰ یا ۲۵۰ نفر؟ همه هزاران و هزاران نفر در رژیم سرکوبگر ایران باید بلافاصله تحت تحریمهای شخصی قرار گیرند.
و چهارم، در نهایت، ما باید بهرسمیت بشناسیم، چیزی که غرب، نه اروپا و نه آمریکا، امروز انجام نمیدهد، که یک آلترناتیو دموکراتیک و قابلاجرا برای ایران وجود دارد و نیاز به یک گفتگوی ساختاری با این آلترناتیو داریم.
واقعی نیست که اگر استراتژی مماشات نسبت به رژیم ایران نداشته باشیم، در خاورمیانه آشوب میشود. نه! خاورمیانه بهدلیل ایران و رژیم آخوندها، در آشوب است. این باید تغییر کند. همچنین، یک گفتگوی ساختاری و بهرسمیت شناختن اینکه آیندهیی دیگر برای ایران ممکن است، ضروری است و نه ادامه دادن به رژیم آخوندی. و فکر میکنم ایستادن در کنار مردم ایران و مقاومت سازمانیافته در ایران امروز دیگر یک انتخاب سیاسی نیست، بلکه یک ضرورت اخلاقی است. یک ضرورت اخلاقی و همچنین یک نیاز مطلق برای بازگرداندن تعادل، صلح و عدالت در منطقه پرآشوب خاورمیانه. و این میتواند سریعتر از آنچه فکر میکنیم اتفاق بیفتد.