گزارشی از سی.ان.ان؛
مجری: عراقیان که با گرمای بیرحمانهای مواجه هستند، برای قدرت میجنگند. کمبود برق در شهرهای سراسر کشور وجود دارد، امری که کار را برای صاحبان تجارت مشکل میکند. خبرنگار ما گزارشی از خشم و نارضایتی گستردهای که دولت را برای عمل کردن، تحت فشار میگذارد، تهیه کرده است.
خبرنگار از عراق: از روز شنبه، تلویزیون ملی عراق، صحنههایی را، از شهرهای مختلف، نشان داده است. هزاران عراقی، با خشم، نسبت به کمبود برق اعتراض میکنند.
یک پیرمرد عراقی با عصبانیت: برق نیست، برق نیست، برق نیست.
خبرنگار:در هوای ۵۰ درجه سانتیگراد، بیش از ۱۲۰ درجه فارنهایت، برخی از تظاهرات کنندگان دست به شورش زدند. در ناصریه، پلیس از آبپاش برای پس راندن جمعیت استفاده کرد. در بصره، دومین شهر بزرگ عراق، آنها از گلوله استفاده کردند و ۲ نفر را کشتند. دوشنبه شب، وزیر برق کشور استعفا داد. روز سهشنبه، نخستوزیر نوری مالکی خواستار آرامش شد و هشدار داد که حل و فصل خرابی ها به سرعت امکانپذیر نیست. اما مشکل برق عراق، سالهاست که تصویر بدی ارائه داده است. در نتیجه، چرا حالا، این اعتراضات صورت میگیرند؟ گرمای تابستان، زودتر شروع شده، و بهدلیل اینکه اوضاع امنیتی بهبود یافته، خیلیها فکر میکنند که وضعیت برق هم باید بهبود مییافت. اما آنها در اشتباه بودند.
یک مرد عراقی: هر چه زمان میگذرد، بدتر میشود.
خبرنگار: او نیز مانند بیشتر عراقیان، روزانه ۶ ساعت برق دریافت میکند و مانند بیشتر عراقیان، او، دولت را مورد سرزنش قرار میدهد. ۷ سال بعد از حمله به عراق، بعد از میلیاردها دلاری که صرف بازسازی شده، عراقیان باور نمیکنند که دولتشان هنوز قادر نیست خدمات اولیه را تامین کند، و صبرشان بهسر رسیده است. بحران برق این تهدید را دارد که بحران سیاسی عراق را شعلهور کند. ماههاست که سیاستمداران عراقی نتوانستهاند بر سر یک دولت جدید به توافق برسند. این هرج و مرج در شرایطی رخ میدهد که نیروهای رزمی آمریکا شروع به ترک کشور کردهاند، و حملات شورشیان بیشتر شده است.
علی دباغ: این امر ممکن است به گروههای خشونت طلب فرصت دهد تا عراق را بیثبات کنند
خبرنگار: این مغازهدار، مانند خیلی از عراقیان، ایمان خود را به دولت از دست میدهد. او ماهانه ۱۸۰ دلار میپردازد و بر یک ژنراتور خصوصی متکی است تا چراغها و یخچالهای خود را روشن نگاه دارد. تابستان در عراق، زندگی را دشوار میکند.