آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه ۴مهر در واکنش به سرکوب گسترده اعتراضها در ایران گفت: «ما اکنون در اتحادیه اروپا خیلی سریع باید درباره اقدامهای بعدی صحبت کنیم که به نظر من، شامل تحریم مقامهای مسئول [در ایران] هم میشود».
وزیر خارجه آلمان همچنین تأکید کرد که وضعیت حقوق زنان، شاخصی از وضعیت کل جامعه است و اگر زنان در امنیت نباشند، هیچکس در امنیت نخواهد بود.
این موضع آنالنا بربوک ساعاتی بعد از آن اعلام شد که سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، از احضار سفیر جمهوری اسلامی در برلین خبر داد.
بربوک و بسیاری از دیگر مقامهای عالیرتبه در دولت آلمان طی روزهای گذشته مواضع شفافی در محکومیت مرگ مهسا امینی و سرکوب اعتراضها در ایران اتخاذ کردهاند.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان یکی از نخستین رهبران اروپایی بود که در بیان همدردی با مردم ایران بهدنبال مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشتگاه «پلیس امنیت اخلاقی» در تهران، سران جمهوری اسلامی ایران را به تغییر رویه خود فراخوانده بود.
آلمان یکی از کشورهای باقی مانده در برجام است که برای احیای این توافق تلاش زیادی انجام داده است، اما خشم برلین از رویه سرکوبگری رژیم ایران علیه ایرانیان ممکن است روند کوششهای دولت این کشور در مسیر احیای برجام را نیز تحت تأثیر قرار دهد.( دویچه وله ۴ مهر)
جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیهای، سرکوب معترضان در ایران را به شدت محکوم کرده و گفته است: «مردم در ایران مثل هر جای دیگری حق اعتراض صلحآمیز دارند؛ این حق باید در هر شرایطی تامین شود.»
این بیانیه تصریح میکند که کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ''استفاده گسترده و نامتناسب از زور علیه معترضان مسالمتجو را ناموجه و ناپذیرفتنی" میدانند.
بورل همچنین از مقامهای حکومت ایران خواست، شمار جانباختگان و بازداشتشدگان را اعلام و معترضانی را که به شیوه مسالتآمیز دست به اعتراض زدهاند آزاد کند.