کنفرانس در برلین
راهحل بحران ایران حمایت از آلترناتیو دموکراتیک
سخنرانیهای
پتر آلتمایر وزیر اقتصاد و انرژی آلمان (۲۰۲۱)
رئیس دفتر صدراعظم آنگلا مرکل ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸
کریستف دفریس نمایندهٔ مجلس فدرال آلمان
دکتر فولکر ردر نمایندهٔ مجلس فدرال آلمان، عضو ارشد کمیسیون امور دیجیتال
داگمار اپل نمایندهٔ ویژهٔ کلیسای پروتستان در امور مهاجرت (برلین)
توماس هارمس معاون اسقف منطقهیی از برلین
پتر آلتمایر - رئیس دفتر صدراعظم آنگلا مرکل ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸
پتر آلتمایر - وزیر اقتصاد و انرژی آلمان (۲۰۲۱)
کارستن مولر عزیز، آلخو ویدال کوادراس عزیز و مهمتر از همه شما ایرانیان عزیز مقیم آلمان که با ما اینجا در این کشور زیبا زندگی میکنید، خوشحالم که امروز در کنار شما هستم. من نسبتاً تازه وارد این جمع شدهام. از زمانی که سیاست فعال را ترک کردم، دعوت به پاریس را پذیرفتم. من شرکتکنندگانی را دیدم که در آنجا جمع شده بودند، همچنین شاهد شور و اشتیاق آنها، آمادگی آنها برای مبارزه برای آزادی بودم و میدانم چندین دهه است و همچنین اکنون بیش از ۳۰۰۰۰۰ نفر در آلمان با پیشینه مهاجرتی از ایران داریم. من فکر میکنم آنچه آلخو گفت درست است که یقیناً آزادی در ایران نیز باید توسط ایرانیان محقق شود، اما اینطور نیست که بتوانیم این سؤال را نادیده بگیریم.
من معتقدم که سازمان شما از حمایت بسیاری از ایرانیان در تبعید مقیم اروپا و آمریکا برخوردار است و این یک عامل مهم است. بههمین دلیل برای شما در کارهای آینده آرزوی موفقیت دارم. فکر میکنم آنچه مهم است این واقعیت است که سازمان شما در جهت درست و رژیم ایران در جهت شر حرکت کرده است. وقتی برای اولین بار برنامهٔ ۱۰ مادهیی پرزیدنت مریم رجوی را خواندم بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم. این سند یک میراث جهانی روشنگر و احترام به کرامت انسانی افراد و دموکراسی است.
آرزو میکنم این سند را که باعث افتخار هر کشور دیگری در جهان خواهد بود خیلی بیشتر به همگان معرفی کنیم و آنرا به مردم، سیاستمدارانمان در شهرداریها، ایالتها، در دولت فدرال و در پارلمان اروپا معرفی کنیم و حول آن روشنگری کنیم.
بحث اینجا، دیگر بر سر یک نزاع داخلی ایران نیست. بلکه بحث بر سر سؤالات اساسی بشریت است. وقتی دعوتی را که به من داده شده بود پذیرفتم تا امروز در کنار شما باشم، اتفاقاً در برلین بودم و توانستم این دعوت را بپذیرم. اما وقتی آنرا پذیرفتم، نمیدانستم چه پویایییی ایجاد خواهد شد.
معتقدم که این پویایی با وجود تمام خطراتی که دارد، امید زیادی را نیز برای مردم ایران ایجاد میکند.
تا بهحال همیشه اینطور بوده است که برخی به وضعیت حقوقبشر در ایران و برخی دیگر به مسائل فعالیتهای بینالمللی رژیم ایران علاقهمند بودهاند.
امروز فکر میکنم میتوانیم بگوییم از بین همه کشورهای جهان که در سازمان ملل نماینده دارند، (رژیم) ایران احتمالاً حکومت یا یکی از حکومتهایی است که هم برای مردم ایران و هم برای جامعه بینالمللی تهدید تروریستی یکسانی دارد.
این وضعیتی است که قبلاً از انظار عمومی پنهان بود. این امر در چند هفته اخیر تغییر کرده است.
نیازی نیست بهطور ریزبافت درباره موارد بحران خاورمیانه صحبت کنیم، اما حمایت (رژیم) ایران از اقدامات تروریستی در کشورهای همسایه مشخص و واضح است و من فکر میکنم ما باید شناخت را اصل بگیریم. این گفته شد که (رژیم) ایران حکومت شماره یک جهان در اجرای احکام اعدام است و این همیشه من را از ابتدا شوکه کرده است.
زیرا رژیمی که شهروندان را با این همه سبعیت اعدام میکند، مشروعیت خود را از دست میدهد. این صحیح و درست است که شما گاهی آرزو میکنید که کشورهای غربی در ابراز حمایت و محکومیت خود قاطعتر باشند. من معتقدم که ما اینجا در یک روند پویا و دینامیک قرار گرفتهایم. یک مثال وجود دارد، همان گردهمایی بزرگ پاریس در سال گذشته. تظاهرات در آنجا برگزار شده بود و در ابتدا توسط مقامات امنیتی ممنوع شد. سپس ایرانیان مقیم فرانسه در دادگاه شکایت کردند و اجازه گرفتند و تظاهرات برگزار شد. زیرا همدردی با (رژیم) ایران، از جمله در قوه قضاییه، در ادارات ما، در گروههای سیاسی ما در سالهای اخیر سمپاتی با (رژیم) ایران کاهش پیدا کرده و سمپاتی با سازمان شما افزایش پیدا کرده است.
بهنظر من این تغییری بسیار پویا است و به نتایج بیشتری منجر خواهد شد.
در ایران انتخابات آزاد وجود ندارد، آزادی بیان وجود ندارد، محاکمههای نمایشی وجود دارد، همهٔ چیزهایی وجود دارد که میتوانیم آنرا با خونینترین و ظالمانهترین دیکتاتوریهای ۱۰۰ سال اخیر مرتبط کنیم و این نیز باید بیشتر از قبل در دستور کار بینالمللی قرار گیرد.
من قاطعانه معتقدم که (رژیم) ایران در حمایت از حزبالله و حماس در این راه مرتکب اشتباه بزرگی شد و در تشدید درگیری نظامی مرتکب اشتباه بزرگی شد؛ و اینکه ما در حال حاضر بیشترین شانس را برای تغییرات اساسی در سالهای اخیر داشتهایم. در این راستا برای شما آرزوی خیر و موفقیت بسیار دارم.
آنچه ایرانیان مقیم آلمان و ایرانیان در تبعید در سراسر اروپا و جهان در ۲۰ سال گذشته انجام دادهاند، نتیجه داده است و این برای رژیم تروریستی (حاکم بر) ایران مشکلات بزرگی ایجاد کرده است. برای ما روشن است و میدانم که خیلیها آرزو میکردند کهای کاش کشورهای غربی زودتر و بیشتر از آنها حمایت میکردند.
و من میخواهم از همه کسانی که گفتهاند ما باید جنایت این رژیم را افشا کنیم، حمایت کنم.
برنامهٔ ده مادهیی همانطور که قبلاً در سخنرانی خود گفتم سند انسانیت است. و محدود به ایران نیست. هر کسی میتواند از آن حمایت کند و باید به این فکر کنید که آیا میتوانید فرصتی برای همبستگی جهان با مردم ایران ایجاد کنید.
رژیم ایران در تلاش است انسانها را مورد آزار و اذیت قرار دهد، همانطور که سوءقصد به همکارمان ویدال کوادراس اینرا نشان داد. اما اگر تعداد آنها بیشتر و بیشتر شود، دیگر نمیتوانند تکتک افراد را زیر نظر بگیرند و تکتک افراد را تهدید کنند. این گام کیفی بعدی است که باید بردارید.
من معتقدم اگر رژیم اکنون به بمب اتمی دست یابد، اشتباه استراتژیک جدی است یا خواهد بود، زیرا افکار عمومی جهان آنرا یک بیعدالتی میدانند. کدام کشورها در حال ساخت بمب اتمی جدید هستند؟ آنها کشورهایی مانند آلمان یا ایتالیا، اسپانیا یا پرتغال یا یونان و حتی ترکیه نیستند. نه، این کشورهایی مانند کره شمالی و حکومتهایی مانند حکومت ایران هستند که بر این باورند که میتوانند از این امر برای طولانیکردن و محافظت از دیکتاتوری و رژیمهای بستهٔ خود استفاده کنند. برعکسِ این اتفاق خواهد افتاد و بههمین دلیل این دیدار برای من نشانه دلگرمی بود و من معتقدم که ما در ۲۷ سالی که به من اجازه داده شد در پارلمان آلمان یک سیاستمدار باشم، در وضعیتی قرار داریم که بهتر از همیشه است.
کریستف دفریس - نمایندهٔ مجلس فدرال آلمان
از جانب خودم به شما خوشآمد میگویم. بسیار سپاسگزارم از استقبال دوستانهٔ آقای مولر و بسیار سپاسگزارم از شما پروفسور ویدال بهخاطر سخنانتان. فکر میکنم در چند هفتهٔ اخیر احساس کردهایم که موضوع ایران نهتنها به خود این کشور مربوط میشود، بلکه اهمیت ژئوپلیتیک بسیاری دارد و بههمین دلیل آنچه شما به آن اشاره کردید درست است. تا زمانی که این رژیم در ایران بر سر قدرت باشد، صلحی در خاورمیانه برقرار نخواهد بود.
اکنون شاهدیم که (رژیم) ایران نهتنها از طریق سازمانهای نیابتی خود در سوریه، یمن و لبنان عمل میکند، بلکه اکنون برای اولین بار به اسراییل نیز حمله کرده است. با این رژیم آیندهیی وجود نخواهد داشت، فکر میکنم این واضح است. همچنین منافع همه ما ایجاب میکند که (رژیم) ایران نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند.
متأسفانه، با توجه به یافتههای سرویسها، باید بر این مبنا حرکت کنیم که دیری نخواهد گذشت که دوباره در وضعیت کاملاً متفاوتی قرار خواهیم گرفت.
سالهاست میدانیم که توافق (اتمی) نقض میشود، قوانین آن مشخص است، یعنی پایان دادن به آن؛ اما این اتفاق نمیافتد و بههمین دلیل آنچه شما گفتید، آقای ویدال، این سیاست مماشات، سیاست معمول دیپلماسی غرب اکنون باید سرانجام در این مرحله بهپایان برسد. من همچنین میخواهم بهطور خلاصه برای فراکسیون خودم توضیح بدهم که در این مورد جدی هستیم. فقط در سال گذشته ما چهار پیشنهاد را بهعنوان یک گروه پارلمانی در بوندستاگ ارائه کردیم. امروز دوباره به آن نگاه کردم، با فهرست بسیار جامعی از اقدامات و البته یکی از آنها لیستگذاری سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی در سراسر اروپا است؛ چرا که میدانیم که ستون قدرت رژیم است و قدرتش را با آن تثبیت میکند و حفظ میکند.
من معتقدم همچنین ما باید بر این پایه حرکت کنیم، ما بهاصطلاح معامله تجاری و همچنین موضوعات نظامی جایی که میدانیم که از آنها سوءاستفاده میشود و تحریمها دور زده میشوند. اما یک چیز روشن است ما مثل گذشته بهعنوان یک اقتصاد اروپایی، بزرگترین شریک تجاری (رژیم) ایران هستیم و بههمین دلیل معتقدم اگر در مورد آزادی و صلح جدی هستیم، باید فعالیتهای تجاری را محدود کنیم. این برای تمام دنیا صدق میکند و این سؤال همیشه مطرح است، ولی من معتقدم که یک تهدید بلافصل وجود دارد و ما فرصت بزرگی برای تضعیف این رژیم داریم، زیرا نشان داده شده است که ارادهٔ مردم برای مقاومت چقدر قوی است.
کاری را که ما باید انجام بدهیم، کاری که میتوانیم بکنیم، از جمله شامل محدود کردن فعالیت تجاری است. آخرین نکتهیی که میخواهم به آن بپردازم مرکز اسلامی هامبورگ است. بهعنوان حزب دموکراتمسیحی هامبورگ، ما سالها در این مورد مصوباتی داشتیم، اتفاقاً، بهیاد دارم که قبل از شروع مجدد اعتراضات بزرگ در پایان سال ۲۰۲۲، کسانی که خواستار (بسته شدن آن) میشدند بهعنوان ضداسلام و ضد خارجی و نژادپرست توصیف میشدند. خوشبختانه این تغییر کرده است. اما واقعیت این است که مرکز اسلامی در هامبورگ، مسجد آبی، هنوز بسته نشده است. باید از خود بپرسید چرا این نهاد که ۳۰ سال است توسط ادارهٔ فدرال حراست از قانون اساسی تحتنظر قرار دارد، هنوز باز است؟ معاون مدیر (مسجد هامبورگ) سال گذشته بهدلیل حمایت از سازمانهای تروریستی از جمهوری فدرال آلمان اخراج شد. ما بعد از حمله و تفتیش آنجا میدانیم که مدیر مفتح مستقیماً از ولیفقیه خامنهای دستور میگرفت. ارتباطات آنها بسیار، بسیار واضح است. در نوامبر سال گذشته دوباره به آنجا حمله شد تا تفتیش دوبارهٔ مرکز آن و سایر محلهایی که به آن تعلق دارند صورت گیرد، اما الآن باید آنجا بسته شود. من میدانم که همهٔ فاکتها برای مدت طولانی روی میز قرار دارد و من نمیخواهم وارد سیاست حزبی بشوم، اما در این مرحله باید بگوییم که اکنون وزیر کشور سرانجام باید وارد عمل شود، زیرا این نیز یک نشانهٔ مهم برای اپوزیسیون دموکراتیک ایرانیان در آلمان است. زیرا این درست نیست که کسانی بعد از سال ۱۳۵۷ به جمهوری فدرال پناهنده شوند و حالا دوباره مورد سرکوب و ارعاب قرار گیرند. این اعمال از مرکز اسلامی هامبورگ صورت میگیرد، این توسط سرویس خارجی (رژیم) ایران، وزارت اطلاعات انجام میشود و این باید بهپایان برسد. ایرانیها باید بتوانند در اینجا زندگی امن داشته باشند و بههمین دلیل است که ما باید در نهایت از موضع قدرت، حسابرسیهای حاکمیت قانون را نشان بدهیم و این شروع خوبی خواهد بود، همچنین برای یک سیاست معقول در رابطه با ایران. خیلی ممنون.
دکتر فولکر ردر - نمایندهٔ مجلس فدرال آلمان، عضو ارشد کمیسیون امور دیجیتال
من اتهاماتی را که در رابطه با ما مطرح میشود از آقای دفریس شنیدهام. اما شما همچنین میدانید که به این سادگی نیست. من فقط شخصاً تحتتأثیر قرار گرفتهام. و من با یک ایرانی دوستی خوبی دارم،
خانواده او نیز تحت رژیم خمینی و اکنون خامنهای رنجهای بسیاری را متحمل شدهاند. این بهواقع یک نگرانی شخصی برای من است، زیرا نمیتوانم آنچه را که در آنجا در حال وقوع است تحمل کنم و بههمین دلیل از دعوت شما خوشحال شدم. در ضمن، ما در برمن شرایط مشابهی مانند هامبورگ داریم. در آنجا نیز گروههای اسلامگرای افراطی وجود دارند که البته از حمایت (رژیم) ایران برخوردار هستند. ما باید کاری در مورد آن انجام بدهیم. شاید واقعاً بتوانیم در این رابطه تبادلنظر کنیم. این ممکن است بسیار کمککننده باشد
بله، شما سمپاتی زیادی دارید و من به ترویج این موضوع در فراکسیون خود ادامه خواهم داد.
برای شما آرزوی موفقیت دارم و دوست دارم با هم در ارتباط باشیم. خیلی ممنون.
داگمار اپل - نمایندهٔ ویژهٔ کلیسای پروتستان در امور مهاجرت (برلین)
سپاسگزاریم که از ما نیز بهعنوان یک کلیسای پروتستان دعوت کردید. نام ما ECBU است و در برلین-براندنبورگ، همچنین گوشهیی از زاکسن حضور داریم و با اشتیاق موضوع شما را زیر نظر داریم و پشتیبانی میکنم. چرا که ما بسیار نگرانیم که وضعیت ایران بهتازگی بسیار وخیمتر شده است. ما با نگرانی فراوان میبینیم که اعدامهای بسیار زیادی در ایران صورت میگیرد؛ بیش از ۸۶۴ مورد در سال گذشته. رژیم آخوندها عمدتاً علیه زنان و همچنین علیه اقلیتهای قومی و مذهبی اقدام میکند. آنها را تحت فشار قرار میدهد و آنها را به وحشت میاندازد. این سرکوبها و فساد گسترده و وضعیت سخت اقتصادی، دلایل فرار مردم از آنجا از جمله به آلمان است. ما بهعنوان یک کلیسا و با جوامع خود، در تماس بسیار نزدیک با بسیاری از ایرانیان هستیم و از درخواست پناهندگی آنها حمایت عملی میکنیم. بسیاری از کشیشهای همکار من به دادگاه میروند، سعی میکنند مدرک و شواهد نشان بدهند و به مردم کمک میکنند تا در اینجا پناهندگی بگیرند که اتفاقاً بهطور فزایندهیی دشوار میشود. ما همچنین از اخراج بسیاری از افراد به کشورهای دیگر میترسیم که سپس آنها را به ایران میفرستند
ما بهواقع میخواهیم ایران چهرهیی آزاد و دموکراتیک داشته باشد و بتواند در صلح با کشورهای همسایهٔ خود زندگی کند.
توماس هارمس - معاون اسقف منطقهیی از برلین
خانم اپل اینرا بهاندازهٔ کافی توضیح داد. مهم است و ما مأموریت داریم که در کنار مردان و زنان تحت ستم ایران باشیم. ما میبینیم که یک فاشیسم مذهبی در ۴۵ سال وضعیت را به کجا رسانده است که هیچ توجهی به نیازهای واقعی مردم ندارد. همچنین دیدهایم که در ۴۵ سال گذشته این موضوع اغلب جدی گرفته نشده است. ما، بهعنوان مسیحیان پروتستان در کلیسای دولتی برلین-براندنبورگ و در منطقهٔ اوبرلاوزیتس، امیدواریم این دیدگاه تحقق یابد و سه دین ابراهیمی در ایران هم بار دیگر با برادری بر سر یک میز بزرگ جمعی دور هم بشینند
من معتقدم که ما هم باید اینرا تجربه کنیم. من بهعنوان یک مسیحی که رژیم وحشتناک آخوندها سرنگون شود خیلی ممنون
ادامه دارد