حسینعلی نیری رئیس هیأت مرگ و یکی از بزرگترین جانیان علیه بشریت در پست مشاور عالی رئیس قضاییه جلادان
سردژخیم محسنی اژهای رئیس قضاییه جلادان، حسینعلی نیری، رئیس هیأت مرگ در قتلعام زندانیان سیاسی در سال۶۷ و یکی از بزرگترین جانیان علیه بشریت را بهعنوان مشاور عالی رئیس قضاییه منصوب کرد. نیری قبل از قتلعام ۶۷ نیز یکی از شقیترین دژخیمانی بود که حکم اعدام هزاران زندانی مجاهد و مبارز را صادر کرده بود.
خمینی در حکم خود برای قتلعام زندانیان مجاهد نوشت: «... . کسانی که در زندانهای سراسر کشور بر سر موضع نفاق خود پافشاری کرده و میکنند، محارب و محکوم به اعدام میباشند و تشخیص موضوع نیز در تهران با رأی اکثریت آقایان حجة الاسلام نیری دامت افاضاته (قاضی شرع) و جناب آقای اشراقی (دادستان تهران) و نمایندهای از وزارت اطلاعات میباشد»... . بر این اساس نیری به همراه آخوند ابراهیم رئیسی هزاران زندانی سیاسی را در زندانهای مختلف بهویژه اوین و گوهردشت روانه چوبههای دار کرد.
ابعاد جنایت به حدی بود که اعتراض منتظری جانشین وقت خمینی را نیز بر انگیخت. وی در خاطراتش مینویسد: «اول محرم شد، من آقای نیری که قاضی شرع اوین و آقای اشراقی که دادستان بود و آقای رئیسی معاون دادستان و آقای پورمحمدی که نماینده وزارت اطلاعات بود را خواستم و گفتم الآن محرم است حداقل در محرم از اعدامها دست نگهدارید، آقای نیری گفت ما تا الآن هفتصد و پنجاه نفر را در تهران اعدام کردهایم، دویست نفر را هم بهعنوان سر موضع از بقیه جدا کردهایم کلک اینها را هم بکنیم» (صفحه ۶۳۵).
خمینی که وفاداری مطلق نیری و رئیسی را در شقاوت و جنایت در جریان قتلعام آزموده بود، چند ماه بعد در حکمی خطاب به این دو نفر در ۲۳دی ۱۳۶۷درباره ”مشکلات قضایی“ درود و سیرجان نوشت: «از آنجا که مقامات بالای قضایی کشور هیچگونه حساسیتی در مورد مسائل تکاندهنده فوق ندارند به حجتالاسلام آقایان نیری و رئیسی، مأموریت داده میشود که طبق آنچه تشخیص میدهند، در چهارچوب اسلام عزیز، در موارد مذکور اقدام نمایند».
خمینی در حکم دیگر به تاریخ اول بهمن ۶۷ خطاب به شورای عالی قضایی نوشت «کلیه پروندههایی که تاکنون در آن شورا با کمال تعجب راکد مانده است، و اجرای حکم خدا تأخیر افتاده است در اختیار حجت الاسلام آقایان: نیّری و رئیسی قرار دهید، تا هر چه زودتر حکم خدا را اجرا نمایند، که درنگ جایز نیست».
بیجهت نیست که نیری ۳۴سال پس از قتلعام نیز همواره در بالاترین مناصب قضایی به کشتار و جنایت مشغول بوده است. او در مصاحبه با «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» در ۱۸تیر ۱۴۰۱ در دفاع از قتلعام گفت: «آن برهه شرایط ویژهیی بود. وضع مملکت بحرانی بود. یعنی اگر قاطعیت امام نبود شاید ما اصلاً این امنیت را نداشتیم. شاید اصلاً وضعیت طور دیگری بود. شاید اصلاً نظام نمیماند».
سردمداران کنونی رژیم از خامنهای تا رئیسی و قالیباف و محسنی اژهای و اکثر کارگزاران ارشد قضاییه جلادان همچون نیری در چهار دهه گذشته در زمره بزرگترین مرتکبان جنایت علیه بشریت و نسلکشی هستند و مستقیماً در جنایات بزرگی مانند اعدامهای دهه۶۰، کشتار مردم کردستان، قتلعام ۶۷، کشتار ۱۵۰۰نفر در قیام ۹۸ و کشتار قیام کنونی دست داشتهاند. آنها باید در ایران آزاد فردا و یا در دادگاههای بینالمللی محاکمه شوند.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۰ آذر ۱۴۰۱ (اول دسامبر ۲۰۲۲)