سناتور تام کاتن:
رئیسجمهور ترامپ تأکید کرده است
ایران هیچ دلیلی برای غنیسازی اورانیوم ندارد
سناتور تام کاتن رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: رژیم ایران بسیار به دستیابی به سلاح هستهیی نزدیک است و این چیزی است که باید از آن نگران باشیم و آن را تحمل نکنیم. رژیم ایران یک دیکتاتوری مذهبی است. اگر آنها به سلاح هستهیی دست یابند، احتمالاً از آن استفاده خواهند کرد. آنها اکنون بهاندازه کافی اورانیوم غنیشده دارند که احتمالاً میتوانند در عرض چند روز یا شاید چند هفته، مواد لازم برای ساخت سلاح هستهیی را تولید کنند.
سناتور کاتن افزود: رئیسجمهور ترامپ تأکید کرده است که ایران هیچ دلیلی برای غنیسازی اورانیوم ندارد. بنابراین، دلیلی برای حفظ سانتریفیوژها ندارند اگر ایران حاضر به توافقی بر این اساس باشد، همانطور که رئیسجمهور ترامپ هفته گذشته گفت، میتوانیم صلح داشته باشیم و آنها میتوانند بدون مرگ و ویرانی زندگی کنند. اما اگر بر حفظ اورانیوم غنیشده، سانتریفیوژها و برنامه موشکی خود اصرار کنند، همانطور که او گفته، باید مسیر دیگری را در پیش بگیریم.
سردبیر پیشین الشرقالأوسط در شماره ۳۱ فروردین این روزنامه نوشت: با برگزاری دور دوم مذاکرات میان رژیم و آمریکا
نشتهای اطلاعاتی، تشخیص مسیر مذاکرات را دشوار کرده است. آیا در پرونده ایران گشایش دیپلماتیک رخ خواهد داد یا جنگ اجتنابناپذیر است؟... تحولات امروز مرا به یاد شرایط پیش از جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ میاندازد. نمیگویم به سمت جنگی برای سرنگونی رژیم ایران پیش میرویم، اما شاید با نوع متفاوتی از جنگ روبهرو شویم.
طارق حـُمـَیـِد Homayed میافزاید: رژیم ایران قطعاً تهدیدها را جدی گرفته است. نشتهای اطلاعاتی نیز به هیچوجه به این معنا نیستند که کسی در برابر این رژیم عقبنشینی خواهد کرد. با این حال، نشتهای اطلاعاتی، بر چگونگی متوقف کردن پروژه هستهیی آن متمرکز هستند. ترامپ آشکارا گفته است که راهحل دیپلماتیک را ترجیح میدهد، اما احتمال جنگ را نیز رد نکرده است... همه اینها به این معناست که هر گونه رویارویی نظامی در آینده محدود به ایران خواهد بود. به همین دلیل است که رژیم ایران تهدیدها را جدی گرفته و خود را با نشتهای اطلاعاتی مشغول نکرده است. دیگران نیز نباید خود را با این نشتها سرگرم کنند، زیرا احتمال جنگ اکنون بیش از هر زمان دیگری وجود دارد.
عراقچی:
یکبار دیگر آمریکاییها خواستند عزم و اراده ما را امتحان کنند
اگر به شرایط سخت منجر شود، ما راه دفاع کردن را بلد هستیم
راشا تودی ـ ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
ما در گذشته ثابت کردیم که به زبان زور، فشار و تهدید پاسخ نمیدهیم و در مقابل تهدیدها و فشارها مقاومت میکنیم. شاید یکبار دیگر آمریکاییها خواستند عزم و اراده ما را امتحان بکنند. فکر میکنم نتیجه امتحان خودشان را دیدند.
در دولت جدید آمریکا، سیاست فشار حداکثری اعمال شد، تهدیدهای نظامی شکل جدیدی به خودش گرفت؛ حتی آرایش نظامی در اطراف ما توسط نیروهای مسلح آمریکایی صورت گرفت؛ ولی جمهوری اسلامی ایران از هیچیک از مواضع عادلانه و منصفانه خودش کوتاه نیامد... ... … من تصور نمیکنم که تهدیدات نظامی، به مرحله عملی شدن برسد. چرا؟ چونکه فکر میکنم، دنیا ما را شناخته، آمریکاییها هم شناختهاند ایران را که ما خیلی خوب میدانیم از خودمان دفاع کنیم.
برای ما راه دیپلماسی باز است، ولی برای راههای دیگر هم برایش آمادگی داریم و اگر به شرایط سخت منجر شود، ما راه دفاع کردن از خودمان را خیلی خوب بلد هستیم.
کیهان خامنهای در یادداشت روز اول اردیبهشت خود نوشت: همه، دلیل بدبینی زیاد به طرف مقابل را میدانیم، و میدانیم به احتمال زیاد «آمریکا تحریمها را برنخواهد داشت»... تردید نباید داشت، مذاکرات هستهیی، مقدمهای است برای انجام مذاکرات بعدی این بار بر سر توان موشکی، منطقهیی و هر موضوع دیگری که بر مؤلفههای قدرت نظام افزوده است. آمریکا احتمالاً مذاکرات هستهیی را بهعنوان، باز شدن راه مذاکره بر سر سایر مؤلفههای قدرت ایران میبیند و از دست رفتن مؤلفههای قدرت-بدون کمترین تردید-یعنی جنگ؛ جنگی که نتیجه آن معلوم است!
از سوی دیگر کافی است با این مذاکرات هستهیی و به لطف عملیاتهای روانی و رسانهیی، کمی «شیرینیِ آدامسی» به کام ما ریخته شود! این شیرینی زودگذر میتواند بهانهیی شود برای ایرانستیزان جهت انداختن کشور در تله مذاکرات بیپایان! لذا تعیین خطوط قرمز در مذاکرات جاری و گرفتن تضمینهای قوی ضروری است.
کیهان خامنهای با عنوان نقش ابطالکننده کنگره آمریکا در مقابل هر نوع توافق تعلیق تحریم نوشت: کارکرد کنگره -در تکمیل رفتار دولت آمریکا- به حداقل رساندن عایدات ایران از توافق بود و امکان سرمایهگذاری یا تجارت میان مدت و بلندمدت را هزینهدار و منتفی میکرد. قوانین تحریمی در پسابرجام، مانند کاتسا و آیسا، با اتفاقنظر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، تصویب شدهاند. یادآور میشود همزمان با مذاکرات عمان، جمعی از نمایندگان کنگره در نامهیی به دونالد ترامپ نوشتند: ایران باید از هر گونه غنیسازی اورانیوم محروم شود.