واشنگتن پست روز ۲۶ اسفند در مطلبی درباره تلاش آمریکا برای جلوگیری از قاچاق اسلحه به یمن با منابع محدود نوشت:
هدف از این مأموریت ترسیم مسیرهای مورد استفاده رژیم ایران و رهگیری سلاحهایی است که برای شبهنظامیان حوثی، که حملات آنها به کشتیهای تجاری مرگبار شده است، میباشد.
مقامات آمریکایی آگاه گفتند که دولت بایدن در حال گسترش تلاشها برای نظارت و رهگیری تسلیحات ایرانی است که به یمن قاچاق میشود، جایی که شبهنظامیان حوثی کارزار خشونتبار مرگباری را علیه کشتیهای تجاری به راه انداختهاند که در برابر حملات نظامی شش هفتهیی مقاومت نشان داده است. این ابتکار بهدنبال ترسیم مسیرهای دریانوردی مورد استفاده تهران و توقف محمولههای تسلیحات در حین حمل و نقل است، تأییدی که حوثیها احتمالاً یک چالش امنیتی مهم برای آینده قابل پیشبینی خواهند بود. این بخشی از یک استراتژی گستردهتر است که شامل تحریمها و فشار دیپلماتیک نیز میشود، اما بهدلیل کمبود منابع نظامی با محدودیتهایی مواجه است.
یک مقام ارشد دفاعی آمریکا این مأموریت در حال تحول را بهعنوان تلاشی دوباره برای درک بهتر این مسیرهای آبی توصیف کرد. مانند دیگرانی که برای این گزارش مصاحبه کردند، این مقام به شرط ناشناس ماندن صحبت کرد تا فعالیت نظامی حساس را توصیف کند. این مقام گفت که این کار مستلزم همکاری قابل توجه با جامعه اطلاعاتی ایالات متحده است.
یکی دیگر از مقامات ارشد دفاعی این تلاش را بسیار شدید توصیف کرد و گفت که واشنگتن همچنین در حال بررسی این موضوع است که چگونه کشورهای شریک میتوانند تمرکز خود را بر مختل کردن قاچاق تسلیحات ایران گسترش دهند تا به خنثی کردن موجودی محدود پهپادهای آمریکایی و سایر داراییهای نظارتی که در این فرآیند نقش اساسی دارند، کمک کنند. این مقام از شناسایی کشورهایی که در این گفتگوها دخیل هستند خودداری کرد، اما گفت که همه دولتهایی که از نظر اقتصادی تحت تأثیر حملات حوثیها قرار گرفتهاند باید اقدامات بیشتری انجام دهند... .
به گفته کارشناسان سازمان ملل، قاچاق دریایی از بنادر ایران مانند بندر جاسک در خلیج عمان و بندرعباس در تنگه هرمز سرچشمه میگیرد. چنین محمولههایی را میتوان از طریق دریای عرب و خلیج عدن تا یمن حمل کرد و یا مسیرهای زمینی را از طریق کشورهای هم مرز مانند عمان طی کرد... .
ژنرال مایکل اریک کوریلا، که بهعنوان رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده بر فعالیتهای نظامی آمریکا در سراسر خاورمیانه نظارت میکند، در این ماه به کمیته نیروهای مسلح سنا گفت که برای مدتی او تواناییهای نظارتی را از افغانستان جایی که ایالات متحده در آن قرار دارد برداشته که برای نظارت بر گروههای تروریستی بودند و در عوض بر دریای سرخ و همچنین عراق و سوریه متمرکز نموده، جایی که تا همین اواخر نیروهای آمریکایی مستقر با حملات مکرر گروههای مورد کمک ایران مواجه بودند. بهگفته مقامات آمریکایی، حوثیها حداقل دو پهپاد ام کیو ناین راپر (آمریکا) MQ-۹ Reaper را در سواحل یمن سرنگون کردهاند، یک بار در نوامبر و بار دیگر در فوریه... .
در ۱۱ ژانویه، دو تفنگدار نیروی دریایی در هنگام تلاش برای صعود از کشتی مشکوک به قاچاق در سواحل سومالی در دریا گم شدند. سایر افراد درگیر، از جمله اعضای گارد ساحلی ایالات متحده، آنچه را که سنتکام میگوید مجموعهیی از تسلیحات ساخت ایران، از جمله اجزای موشکی بود، کشف کردند و ۱۴نفر را بازداشت کردند. وزارت دادگستری در ماه فوریه اعلام کرد، چهار نفر از آنها با اتهاماتی از جمله حمل عمدی کلاهک روبهرو هستند. مقامات گفتند که یک ماه بعد، پرسنل گارد ساحلی یک کشتی را در دریای عرب رهگیری کردند و اجزای موشک بالستیک، مواد منفجره و سایر قطعات تسلیحات را توقیف کردند. گفتند مبدأ این محموله ایران است...
کنت «فرانک» مک کنزی جونیور، ژنرال بازنشسته تفنگداران دریایی که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ هدایت سنتکام را برعهده داشت، گفت که قطع جریان تسلیحات مرگبار از ایران به حوثیها بسیار مهم است.
مکنزی گفت: «ما باید این را بشناسیم، و باید منابع را در مقابل آن قرار دهیم. او گفت که اصولاً این به منابع نظارتی نیاز دارد، اما همچنین به پلتفرمهایی که به ما امکان میدهند عملاً رهگیریها را انجام دهیم و برای انجام این کار باید با شرکای ائتلاف خود کار کنیم.
واشنگتن پست: تلاش آمریکا برای جلوگیری از قاچاق اسلحه رژیم ایران به یمن
- سیاست
- 1402/12/26
قاچاق سلاح رژیم ایران به حوثیهای یمن
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3406eb25-cdf7-45ff-8b00-6ab42cb5d39f"></iframe>