728 x 90

سنتکام: مسیر جنوبی تنگه هرمز باز است؛ تلاش‌ها برای توافق میان آمریکا و ایران ادامه دارد

جنگنده آمریکایی
جنگنده آمریکایی

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد مسیر جنوبی تنگه هرمز که از آب‌های عمان می‌گذرد، هم‌چنان برای عبور کشتی‌های تجاری «آزاد و باز» است.

سنتکام در پیامی در شبکه ایکس اعلام کرد: «مسیر جنوبی تنگه هرمز هم‌چنان برای همه کشتی‌های تجاری که قصد عبور از این آبراه بین‌المللی را دارند، آزاد و باز است».

این فرماندهی هم‌چنین مدعی شد نیروهای آمریکایی طی سه ماه گذشته به بیش از هزار کشتی کمک کرده‌اند تا با وجود آنچه «اقدامات تهاجمی و بی‌دلیل رژیم ایران» خوانده، با موفقیت از تنگه هرمز عبور کنند.

همزمان، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، از گفتگو میان ایران و عمان درباره افزایش امنیت عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز خبر داد و گفت آمریکا نیز در این روند مشارکت دارد.

در همین رابطه، دفتر امیر قطر اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، روز سه‌شنبه در یک تماس تلفنی درباره تلاش‌ها برای کاهش اختلافات میان واشنگتن و تهران و دستیابی به یک راه‌حل پایدار گفتگو کردند.

دفتر امیر قطر اعلام کرد که وی بر اهمیت گفتگو و پایبندی به تفاهم‌نامه آمریکا و ایران که در اواسط ژوئن برای توقف فوری عملیات نظامی امضا شده بود، تأکید کرده است.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که ترامپ پیش‌تر گفته بود مذاکرات با تهران آغاز شده و ایران با «آخرین فرصت» برای دستیابی به توافق روبه‌رو است؛ اما مقام‌های رژیم ایران اعلام کرده‌اند که مذاکره‌ای با آمریکا در جریان نیست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2b483aa4-0af0-4f63-a675-f25e2c0d9d6d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات