بهدنبال بههلاکت رسیدن قاسم سلیمانی، خامنهای، ولیفقیه ارتجاع، پاسدار اسماعیل قاآنی اکبرنژاد را که سالها جانشین سلیمانی در نیروی تروریستی قدس بود بهعنوان فرمانده نیروی تروریستی قدس منصوب کرد. پاسدار قاآنی در زمره جنایتکارترین فرماندهان سپاه بهشمار میرود که در ۴۰سال گذشته همواره بیشترین نقش را در سرکوب مردم ایران و کشتار در سوریه و عراق و یمن و دیگر کشورهای منطقه داشته است.
۱. قاآنی (متولد ۱۳۳۶ در بجنورد) از اوایل حکومت آخوندها به عضویت سپاه پاسداران درآمد و از اواسط سال ۵۹ برای سرکوب مردم کردستان به این منطقه اعزام شد.
۲. او در سالهای بعد یکی از فرماندهان سپاه در جنگ ضدمیهنی بود و شمار زیادی از جوانان و نوجوانان و دانشآموزان را به قربانگاه فرستاد که خمینی برای استمرار حکومت ننگین خود به آن ادامه میداد.
۳. همچنانکه در گزارش ستاد فرماندهی ارتش آزادیبخش ملی ایران از عملیات کبیر فروغ جاویدان آمده است، اسماعیل قاآنی بهعنوان فرمانده لشکر۵ نصر به مقابله با رزمندگان آزادی پرداخت. بر اساس همین گزارش قاسم سلیمانی نیز بهعنوان سرکرده لشکر۴۱ ضدثارالله در این عملیات شرکت داشت. (گزارش ستاد فرماندهی صفحه ۴۹). آنها بسیاری از مجروحان و اسیران مجاهد خلق را در صحنه بهشهادت رساندند.
۴. بعد از اتمام جنگ، قاآنی مدتی فرمانده اطلاعات محور کردستان، رئیس اداره اطلاعات ستاد مشترک سپاه و فرمانده نیروی هوایی سپاه و مدتی نیز معاون اطلاعات ستاد مشترک سپاه بود.
۵. در اواسط سال ۱۳۶۸، قاآنی بهعنوان فرمانده سپاه انصار منصوب شد که مسئول امور افغانستان و پاکستان بود و در این سمت عملیاتهای ویژه سپاه در افغانستان را سازماندهی و فرماندهی میکرد.
۶. در جریان قیام هزاران تن از مردم مشهد، در سال ۱۳۷۱ قاآنی نقش تعیینکنندهای در سرکوب این قیام ایفا کرد.
۷. در جریان قیام دانشجویان در تیرماه ۱۳۷۸، قاآنی یکی از ۲۴سرکرده سپاه بود که طی نامهیی به آخوند محمد خاتمی، خواستار سرکوب شدید دانشجویان شده بودند.
۸. قاآنی یکی از دستاندرکاران صدور جنگافروزی و تروریسم به عراق است. از فروردین۱۳۹۳ قاآنی بهمنظور نظارت بر آموزش و سازماندهی شبهنظامیان بهطور منظم به عراق سفر میکرد. پس از شروع جنگ از سوی مالکی علیه مردم انبار، پاسدار قاآنی در هیأت چهارنفره نیروی قدس در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۹۳ به عراق رفت. در ماههای بعد همچنانکه در اطلاعیه ۵ دی ۱۳۹۳ دبیرخانه شورای ملی مقاومت آمده است فرماندهان نیروی قدس با فرماندهان ارتش و پلیس مالکی «یک اتاق عملیات مشترک در انبار راهاندازی» کردند. ایرج مسجدی و شمار دیگری از سرکردگان نیروی قدس در عراق مستقر شدند و «پاسدار قاآنی جانشین قاسم سلیمانی، نیز برای نظارت بر وضعیت بهطور دورهیی به عراق سفر میکرد».
۹. کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورای ملی مقاومت در اطلاعیه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ نوشت: «در روز ۲۱ تیر۹۳ سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس، در جمع گروهی از فرماندهان این نیرو، دوره جدیدی از عملیات انصارالله را در یمن اعلام کرد. وی گفت ما با این عملیات عربستان سعودی را در وضعیت آسیبپذیری قرار میدهیم. وی همچنین در مصاحبهیی با تلویزیون حکومتی در ۲ خرداد ۹۳ اعتراف کرد شبهنظامیان حوثی توسط رژیم آموزش دیدهاند. وی گفت: «مدافعان یمن زیر پرچم جمهوری اسلامی تربیت شدهاند و دشمنان نیز نمیتوانند با مبارزان یمنی مقابله کنند».
۱۰. اطلاعیه ۴ خرداد ۱۳۹۴ دبیرخانه شورای ملی مقاومت تصریح کرد مسئولیت جنگ یمن در نیروی قدس به عهده قاآنی است و جلساتی هم با فرماندهان حوثیها در تهران برگزار کرده است. بهتازگی شمار زیادی از فرماندهان و مسئولان حوثی که در جنگ یمن مجروح شدهاند در بیمارستان امام رضا در شهر مشهد بستری شدهاند. شمار مجروحان به حدی است که بیمارستان امام رضای مشهد از بستری کردن بیماران شهر مشهد خودداری میکند. حوثیهای مجروح پس از درمان به هتل قصر طلایی در خیابان امام رضا که متعلق به سپاه پاسداران است منتقل میشوند. در اطلاعیه ۱۲ اردیبهشت نیز آمده بود که «در روز ۳ فروردین (۱۳۹۴)، نیروی قدس ۵۲تن از مجروحان انصارالله را از طریق هوایی به بیمارستان بقیهالله سپاه تهران منتقل کرد. پاسدار قاآنی شخصاً از آنها عیادت نمود».
۱۱. قاآنی نقش فعالی در دخالتهای رژیم آخوندی در سوریه و شرکت در کشتار مردم این کشور ایفا نمود. کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورا در اطلاعیه ۹ آذر ۱۳۹۴ اعلام کرد بعد از کشته شدن پاسدار حسین همدانی در ۱۶ مهر ۱۳۹۴ پاسدار قاآنی جانشین قاسم سلیمانی فرماندهی سپاه در جنگ حلب را به عهده گرفت.
۱۲. قاآنی که از سوی دولت آمریکا در لیست تحریمها قراردادهشده است، یک شبکه گسترده قاچاق را برای رساندن اسلحه و پول به گروههای مزدور تروریستی در کشورهای مختلف منطقه از جمله در افغانستان، لبنان، سوریه و عراق سازمان داده است.
شورای ملی مقاومت ایران
کمیسیون امنیت و ضدتروریسم
۱۴ دی ۱۳۹۸(۴ ژانویه ۲۰۲۰)