728 x 90

وزارت خزانه‌داری آمریکا تأمین‌کننده مالی دفتر خامنه‌ای و شبکه صرافی‌های سایه رژیم ایران را تحریم کرد

خزانه‌داری آمریکا
خزانه‌داری آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۶ اعلام کرد که دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه (OFAC) علی انصاری، تسهیل‌کننده مالی ایرانی و شبکه گسترده دارایی‌های مرتبط با او را که به‌گفته این وزارتخانه در خدمت منافع مجتبی خامنه‌ای، رهبر رژیم ایران و دیگر نخبگان حکومتی است، هدف تحریم قرار داده است.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، این اقدام پس از ازسرگیری حملات رژیم ایران به کشتیرانی بین‌المللی در تنگه هرمز انجام شده است. این وزارتخانه اعلام کرد انصاری با استفاده از شبکه‌یی از شرکت‌های پوششی، دارایی‌های عمومی ایران را به مجموعه‌یی از املاک و دارایی‌های تجاری در خارج از کشور منتقل کرده و از این طریق خود، وابستگان به دفتر خامنه‌ای و سپاه پاسداران را ثروتمند کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هم‌چنین چند صرافی ایرانی را که به‌گفته این وزارتخانه سالانه میلیاردها دلار برای بانک‌های تحریم‌شده رژیم ایران جابه‌جا می‌کنند، تحریم کرد. این صرافی‌ها با استفاده از ساختارهای پوششی، فعالیت‌های مالی غیرقانونی رژیم را پنهان می‌کردند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، گفت: «رهبر به‌اصطلاح عالی در انزوا پنهان شده است، در حالی که رژیمش در حال فروپاشی است. خزانه‌داری به استفاده از هر ابزاری که در اختیار دارد برای منزوی کردن او و دیگر نخبگان رژیم از سیستم مالی جهانی ادامه خواهد داد».

نقش علی انصاری در شبکه مالی دفتر خامنه‌ای

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است که علی انصاری، تبعه ایرانی ساکن دبی، با استفاده از روابط خود با مقام‌های ارشد رژیم، شبکه‌یی از املاک و دارایی‌های مالی در خارج از کشور ایجاد کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد انصاری پیش‌تر مالک و مدیر بانک آینده بود؛ بانکی که پیش از این توسط آمریکا تحریم شده و در سال ۲۰۲۵ منحل شد. طبق این بیانیه، این بانک با اعطای وام‌های گسترده به شرکتها و سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با انصاری، میلیاردها دلار بدهی ایجاد کرد.

هم‌چنین در بیانیه آمده است که انصاری از طریق شرکت اسمارت گلوبال لیمیتد مستقر در سنت‌کیتس و نویس، دارایی‌هایی را در کشورهای مختلف از جمله آلمان، لوکزامبورگ، اسپانیا، بریتانیا، قبرس و امارات متحده عربی جمع‌آوری کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد علی انصاری به‌دلیل ارائه حمایت مالی و مادی از مجتبی خامنه‌ای و هم‌چنین ارتباط با سپاه پاسداران طبق فرمانهای اجرایی آمریکا تحریم شده و شرکت اسمارت گلوبال لیمیتد نیز به‌دلیل ارتباط با او در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

تحریم صرافی‌های مرتبط با شبکه بانکی رژیم

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بخش دیگری از بیانیه خود اعلام کرد صرافی‌های مستقر در ایران نقش مهمی در انتقال پول برای بانک‌های تحریم‌شده رژیم ایفا می‌کنند.

بر اساس این بیانیه، شرکت صرافی «محمد دربانی و شرکا» و شرکای کنترل‌کننده آن، از جمله محمد دربانی، شکوفه رستم‌آبادی و زهرا سرشاری، به‌دلیل تسهیل انتقال صدها میلیون دلار ارز خارجی برای بانک‌های تحریم‌شده ایرانی هدف اقدامات تحریمی قرار گرفته‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا تأکید کرد این اقدامات بخشی از کارزار فشار برای قطع دسترسی شبکه‌های مالی رژیم ایران به نظام مالی بین‌المللی است.

اسامی افراد و شرکت‌های تحریم‌شده در اقدام جدید خزانه‌داری آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۶ اعلام کرد دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارتخانه (OFAC) علاوه بر علی انصاری، چندین فرد و شرکت مرتبط با شبکه‌های مالی رژیم ایران، صرافی‌های سایه و انتقال منابع مالی برای نهادهای تحریم‌شده را به فهرست اتباع ویژه تحریم‌شده (SDN) اضافه کرده است.

بر اساس اطلاعیه اوفک، افراد زیر در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند:

  • علی انصاری (Ali Ansari)؛ ساکن دبی، تبعه ایران، مرتبط با مجتبی خامنه‌ای و سپاه پاسداران.
  • شکوفه رستم‌آبادی (Shokufeh Rostam Abadi)؛ از شرکای کنترل‌کننده شرکت تضامنی صرافی محمد دربانی و شرکا.
  • محمد دربانی (Mohammad Darbani)؛ از مدیران و شرکای شرکت تضامنی صرافی محمد دربانی و شرکا.
  • زهرا سرشاری (Zahra Sarshari)؛ از شرکای شرکت تضامنی صرافی محمد دربانی و شرکا.
  • علی‌اصغر خندان (Ali Asghar Khandan)؛ مرتبط با شرکت تضامنی محسن خندان و شرکا.
  • محسن خندان (Mohsen Khandan)؛ مرتبط با شرکت تضامنی محسن خندان و شرکا.
  • احمد نوائی لواسانی (Ahmad Navai Lavasani)؛ مرتبط با شرکت تضامنی لواسانی و شرکا.
  • امیر نوائی لواسانی (Amir Navai Lavasani)؛ مرتبط با شرکت تضامنی لواسانی و شرکا.
  • همچنین شرکت‌ها و نهادهای زیر به فهرست تحریم‌های اوفک اضافه شدند:
  • شرکت اسمارت گلوبال لیمیتد (Smart Global Limited)؛ مستقر در سنت‌کیتس و نویس، مرتبط با علی انصاری.
  • شرکت تضامنی صرافی محمد دربانی و شرکا (Mohammad Darbani and Partners Exchange General Partnership Company)؛ تهران.
  • شرکت تضامنی محسن خندان و شرکا (Mohsen Khandan and Partners General Partnership Company)؛ شیراز.
  • شرکت تضامنی لواسانی و شرکا (Lavasani and Partners General Partnership Company)؛ تهران.
  • شرکت تجاری سی‌دی‌ام (CDM Trading Limited)؛ هنگ‌کنگ.
  • شرکت تجاری مواد خام نبع الزکی (Naba Alzaki Raw Materials Trading LLC)؛ امارات متحده عربی.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین اعلام کرد مجوز عمومی «Y ایران» را برای کاهش تدریجی تراکنش‌های مرتبط با شرکت اسمارت گلوبال لیمیتد صادر کرده است.

این اقدام در چارچوب فرمان‌های اجرایی آمریکا علیه شبکه‌های مالی رژیم ایران، بخش‌های مالی و نفتی، افراد مرتبط با رهبر رژیم و شبکه‌های پشتیبان سپاه پاسداران انجام شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1b33ab6c-a3f2-499a-857c-8f3c7b738afe"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات