728 x 90

جهان اخبار اقتصادی,اخبار اروپا,

امضای پیمان مقابله با گرمایش زمین توسط ۱۷۵کشور جهان

-

پیمان مقابله با گرمایش زمین - نشست سازمان ملل‌متحد درباره تغییرات آب و هوا در پاریس
پیمان مقابله با گرمایش زمین - نشست سازمان ملل‌متحد درباره تغییرات آب و هوا در پاریس
نمایندگان ۱۷۵ کشور جهان روز جمعه، در مقر سازمان ملل‌متحد در نیویورک، پیمان مقابله با گرمایش زمین را امضا کردند.

چین و آمریکا، دو کشوری که بیشترین حجم گازهای گلخانه‌یی را در جهان منتشر می‌کنند، از جمله امضاکنندگان این پیمان بودند.

شماری از رهبران جهان در مراسم امضای این پیمان‌ حضور داشتند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا برای نشان‌دادن اهمیت این پیمان برای نسل‌های آینده، در این نشست با نوه کوچکش حضور یافته بود.

هر یک از کشورهای امضا کننده، باید این پیمان را رسماً مطابق قوانین داخلی خود نیز تصویب کنند. ۱۵ کشور نیز قبلاً این پیمان را تصویب کرده‌اند.

متن پیمان مقابله با گرمایش زمین، حدود چهار ماه پیش، از سوی حدود ۲۰۰ کشور جهان، در نشست سازمان ملل‌متحد درباره تغییرات آب و هوا در پاریس تأیید شد.

شرکت کنندگان متعهد شده‌اند که افزایش تولید گازهای گلخانه‌یی را «هر چه سریع‌تر» متوقف کنند. بر پایه این پیمان‌، پس از سال ۲۰۵۰ آلاینده‌های گلخانه‌‌یی باید تا حدی که قابل جذب به وسیله جنگل‌ها و اقیانوسها باشد کاهش یابد.

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه گفت: «هرگز در تاریخ سازمان ملل پیش نیامده بود که ۱۷۰ کشور جمع شوند و پیمانی را به اتفاق هم امضا کنند. این پیمان اکنون چیزی بیش از یک تعهد است و تبدیل به متنی خواهد شد که وارد قوانین بین‌الملل می‌شود و برگشت‌ناپذیر است».

لئوناردو دی کاپریو، هنرپیشه و سفیر صلح سازمان ملل نیز گفت: «امروز می‌توانیم به همدیگر تبریک بگوییم. اما این کار قطعاً معنایی نخواهد داشت اگر به کشورتان برگردید و از اجرای وعده‌هایی که در چهارچوب این پیمان تاریخی داده اید سر باز بزنید. اکنون زمان اقدامی قوی و بی‌سابقه است».

امضاکنندگان پیمان مقابله با تغییرات اقلیمی خود را متعهد می‌کنند که برای محدود کردن افزایش گرمای زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد تلاش کنند.

پیش‌نویس این پیمان در سال ۲۰۱۵ در نشست پاریس تهیه شد و به تأیید ۱۹۵ کشور شرکت کننده در آن نشست رسید. باقی کشورهایی که در نشست نیویورک حضور نیافتند، در انتظار اجازه پارلمانهای خود برای امضای این پیمان اند.
 

بیشتر بخوانید:

سی.ان.ان: توافقنامه تاریخی کنفرانس تغییر آب و هوا در پاریس تصویب شد

تلویزیون سی.ان.ان گفت: این یک لحظه تاریخی می‌باشد.
لوران فابیوس رأی‌گیری را انجام داد و گفت: توافقنامه بدون مخالفت به تصویب رسید. جان کری هنگام رأی‌گیری در محل کنفرانس حضور داشت.

بعد از دو هفته گفتگوها در کنفرانس پاریس یک تصمیم تاریخی در پاریس اتخاذ شد. 119 هیأت در این کنفرانس با 40هزار عضو شرکت داشتند.

بر اساس این توافق تغییر دمای کره زمین در ۱.۵ (یک و نیم) درجه سانتیگراد محدود خواهد شد. این یک هدف بلندپروازانه می‌باشد.

توافقنامه به زبانها مختلف جهان ترجمه خواهد شد.
باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در یک توئیت گفت: این اقدام عظیمی است تقریباً تمامی کشورهای جهان هشتگ کنفرانس پاریس در رابطه با تغییرات آب و هوا را تأیید کردند.

ال گور معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در روز نهایی کنفرانس پاریس حضور داشت.

توافقی تاریخی در پاریس

لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز شنبه 21آذر در پایان کنفرانس تغیرات آب و هوا در پاریس پیش‌نویس توافق مهمی را ارائه داد و خواستار پایبندی تمام کشورهای شرکت کننده نسبت به این توافق شد.

لوران فابیوس این توافق را تاریخی توصیف کرد و گفت: اجرای این توافق باعث می‌شود میزان افزایش گرمایش زمین پایین‌تر از دو درجه سلسیوس باقی بماند. بر اساس این توافق لازم‌الاجرا از آغاز سال 2020میلادی یعنی 5سال آینده جامعه جهانی ملزم به هزینه کردن سالانه 100میلیارد دلار در حوزه تغییرات آب و هوایی خواهد بود.

بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل هم خواستار موافقت کشورهای شرکت کننده با این پیش‌نویس شده است.

تمدید کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب و هوا در پاریس

کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب و هوا در پاریس یک روز دیگر تمدید شد.

کشورهای شرکت کننده نتوانستند روی پیش‌نویس نهایی به توافق برسند. هدف این کنفرانس این است که میانگین حرارت زمین از دو درجه سانتیگراد نسبت به دوران انقلاب صنعتی بالاتر نرود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/15bd6639-2375-4713-9b67-7c64e7defd9b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات