728 x 90

-

رمز مرگ عرفات با پلونیوم و نگاهی به مواد مرگبار رادیوآکتیو

-

مواد رادیو اکتیو
مواد رادیو اکتیو
لندن - 7ژوییه - واشینگتن پست به‌نقل از آسوشیتد‌پرس:
- پلونیوم برای اولین بار وقتی مطرح شد که برای کشتن الکساندر لیتوی ننکو (Litvinenko) مأمور کا.گ.ب از کرملین فاصله گرفت و در ۲۰۰۶در لندن کشته شد. مورد بعدی، آخرین لباسی که یاسر عرفات رهبر فلسطینی به تن داشته بوده که اکنون معلوم شده است به ماده رادیوآکتیو به‌نام پلونیوم 210 آلوده بوده است.

پلونیوم چیست؟
این ماده رادیوآکتیو در ۱۸۹۸توسط دانشمندان ماری و پیرکوری کشف و به افتخار کشور زادگاهش پولند [لهستان] نامگذاری شد. پلونیوم به‌طور طبیعی در تراکم کمتر در پوسته زمین وجود دارد اما به‌طور مصنوعی هم در راکتورهای اتمی تولید می‌شود. به میزان کم، استفاده صنعتی دارد از جمله برای خنثی کردن اثر برق استاتیک به‌کار می‌رود.
پلونیوم خطرناک است؟
بله به‌شدت. اگر به میزان بی‌نهایت کم آن خورده شود مرگبار است و کمتر از یک گرم آن برای کشتن کافیست. تحقیقات لندن نشان داد که وقتی پلونیوم وارد خون شد عواقبش دیگر غیرقابل توقف است. این ماده کبد را با تشعشعاتش بمباران می‌کند و آثار فیزیکی آن حالت تهوع، ریزش موی سر، ورم گلو و غیره است.
قابل دسترسی است؟
خبر خوش این است که نفرات زیادی به آن دسترسی ندارند و می‌تواند از محصولات پردازشهای شیمیایی اورانیوم باشد و یا به‌طور مصنوعی در راکتور اتمی تولید شوند که این سیستمها معمولاً تحت نظارت و ضوابط سفت و سخت بین‌المللی قرار دارند. بنابراین میزان قابل‌توجه آن تنها در اختیار یک دولت می‌باشد. علت جذاب بودن برای قاتلان پلونیوم برای قاتلان سلاح خوبیست به این دلیل که چون از طریق پوست نفوذ نمی‌کند و علاوه بر این قابل ردیابی توسط دتکتور هم نیست بنابراین به‌سادگی قابل حمل است. پلونیوم می‌تواند از طریق بو کشیدن، استشمام یا خوردن و نوشیدن وارد بدن شود. از آنجا که پلونیوم به ندرت استفاده می‌شود ردیابی آن بطول می‌انجامد. تحقیق علت بیماری و مرگ لیتوی ننکو چندین هفته طول کشید، ضمن این‌که قاتل او بعد از 5سال معلوم و دستگیر نشده است.
در مورد عرفات، کارشناسان گفته‌اند نبش‌قبر او 8سال بعد از این ماجرا ممکن است مؤثر نباشد زیرا که پلونیوم دچار پوسیدگی شده و شدت تشعشع آن بسیار کم می‌شود گرچه نبش‌قبر بهترین وسیله برای فهم این‌که پلونیوم در بدن او هم بوده یا خیر می‌باشد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/14651825-b36e-4e11-bb4a-5254fdc132dc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات