سران و رهبران کشورهای عربی و اروپایی و مقامات سازمان ملل مخالفت خود را با جابهجایی اجباری فلسطینیها از غزه ابراز کردند.
آنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد روز چهارشنبه در اجلاس کمیته اعمال حقوق غیرقابل انکار مردم فلسطین گفت: «در جستجوی راهحلها برای غزه، ما نباید مشکل را بیشتر کنیم جلوگیری از هرنوع پاکسازی قومی ضروری است».
آنالنا بربوک وزیر خارجه المان در یک بیانیه درباره آینده با دفاع از راهحل دو کشوری نوشت واضح است که غزه - مانند کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی - متعلق به فلسطینیها است. آنها نقطه شروع کشور آینده فلسطین را تشکیل میدهند. اخراج غیرنظامیان فلسطینی از غزه نه تنها غیرقابل قبول بلکه مغایر با قوانین بینالمللی است. این همچنین منجر به رنج و نفرت جدید میشود.
به گزارش رویترز اسپانیا اعلام کرد فلسطینیها باید در غزه بمانند.
دیوید لامی وزیر خارجه انگلستان نیز گفت: ما میخواهیم کامیابی فلسطینیها را در غزه و کرانه باختری ببینیم.
ملک عبدالله اردن روز چهارشنبه گفت که هر گونه تلاش برای الحاق زمین و آواره کردن فلسطینیان را رد میکند. وی قرار است روز ۱۱ فوریه در کاخسفید با ترامپ دیدار کند.
از سوی دیگر رویترز ۱۷بهمن نوشت: مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا که در گواتمالا به سر میبرد در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره پیشنهاد ترامپ برای بازسازی غزه گفت: این یک پیشنهاد برای گام برداشتن و پاک کردن بقایا و تخریب در غزه است. وی افزود: منظور یک اقدام خصمانه نبوده و بر روی جزئیات هنوز هم باید کار شود.
مایک والتز مشاور امنیت ملی ترامپ در مصاحبه با تلویزیون سی.بی.اس آمریکا در مورد غزه گفت: «مردم غزه در وضعیت بسیار دردناکی زندگی میکنند که قلب همه مردم منطقه را جریحهدار کرده است والتز افزود: . البته اگر ساکنان غزه با پیشنهاد ما مخالف باشند مهم است، اما آیا کسی پیشنهاد بهتری دارد؟
وی همچنین گفت: «من از ترامپ نشنیدم که گفته باشد راهحل دو کشوری به پایانش رسیده است... در حالیکه هم دولت فلسطین وجود دارد و هم کرانه باختری».