728 x 90

گسترش درگیریها در خلیج‌فارس؛ آتش‌بس میان آمریکا و رژ یم ایران در وضعیت بحرانی

کشتی‌های تجاری در خلیج‌فارس
کشتی‌های تجاری در خلیج‌فارس

در پی افزایش درگیریها در خلیج‌فارس، گزارشهای منتشر شده از سوی رویترز و آسوشیتدپرس در روز ۱۵ اردیبهشت حاکی از آن است که آتش‌بس شکننده میان آمریکا و ایران در تنگه هرمز به‌شدت در معرض خطر قرار گرفته و دو طرف وارد مرحله‌ای از زورآزمایی مستقیم شده‌اند.

رویترز گزارش داد که ارتش آمریکا پس از اعزام نیروهای دریایی به دستور دونالد ترامپ برای اسکورت نفتکش‌ها، شش قایق کوچک ایرانی، چند موشک کروز و پهپاد را منهدم کرده است. در مقابل، یک فرمانده نظامی ایران مدعی شد نیروهای آمریکایی قایق‌های غیرنظامی را هدف قرار داده و موجب کشته شدن پنج غیرنظامی شده‌اند.

هم‌زمان، چندین کشتی تجاری در خلیج‌فارس از وقوع انفجار و آتش‌سوزی خبر دادند و یک بندر نفتی در امارات متحده عربی ــ که میزبان پایگاه نظامی آمریکا است ــ هدف حمله موشکی قرار گرفت. شرکت کشتیرانی مرسک نیز اعلام کرد یکی از کشتی‌هایش با همراهی نیروهای آمریکایی از تنگه هرمز عبور کرده است. به‌دنبال این تحولات، قیمت نفت پس از افزایش ۶درصدی، با نشانه‌هایی از کاهش نفوذ ایران بر تنگه، اندکی افت کرد.

در همین حال، آسوشیتدپرس گزارش داد که آمریکا در تلاش برای بازگشایی تنگه هرمز «با زور» وارد عمل شده و در جریان این عملیات، نیروهای آمریکایی به سوی قایق‌های ایرانی شلیک کرده و شش قایق را غرق کرده‌اند. امارات متحده عربی نیز اعلام کرد برای نخستین‌بار از زمان آغاز آتش‌بس، هدف حمله ایران قرار گرفته است.

به‌گفته وزارت دفاع امارات، پدافند هوایی این کشور ۱۵ موشک و چهار پهپاد شلیک‌شده از سوی ایران را رهگیری کرده است. در منطقه فجیره، برخورد یک پهپاد به تأسیسات نفتی موجب آتش‌سوزی و زخمی شدن سه تبعه خارجی شد. هم‌چنین امارات ایران را به حمله به یک نفت‌کش مرتبط با شرکت ملی نفت خود متهم کرد و این اقدام را «تشدید خطرناک» خواند.

فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد نیروهایش موفق شده‌اند گذرگاهی امن و عاری از مین در تنگه هرمز ایجاد کنند. در همین حال، ترامپ هشدار داده است که هر گونه تلاش ایران برای مسدود کردن این مسیر حیاتی «با زور پاسخ داده خواهد شد».

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که به‌گزارش آسوشیتدپرس، پایان کنترل ایران بر تنگه هرمز می‌تواند پیامدهای اقتصادی جهانی را کاهش دهد، اما هم‌زمان خطر آغاز دوباره یک جنگ تمام‌عیار در منطقه را افزایش می‌دهد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/34252adf-52a7-4049-b980-8f9f436d5e5c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات