سخنرانی سه نماینده پارلمان و یک نماینده مجلس اعیان انگلستان، یک نماینده مجلس بلژیک و یک عضو شورای اروپا از پرتغال
الس وانهوف – رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس فدرال بلژیک
اسم من الس وانهوف است، نمایندهٔ پارلمان بلژیک و رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک هستم. . زنان ایران توسط رژیم حاکم بر کشور هر چه بیشتر و بیشتر از حقوقشان منع میشوند. تبعیض علیه زنان در قانون و در عمل (رژیم) ایران نهادینه شده است و شرایط در دوران پاندمی بدتر شده است (رژیم). ایران در قعر جدول تبعیض جنسی فروم اقتصادی جهانی است و در ۲سال گذشته نیز ۱۰رتبه سقوط داشته است. بیایید بهتعدای از اعداد و ارقام نگرانکننده نگاه کنیم. . فقط ۳میلیون از ۲۷میلیون زن ایرانی استخدام شدهاند. دستمزد زنان ایران فقط ۸۰درصد دستمزد مردان است. زنان بهصورت مرتب در زندگی روزانه مورد تبعیض قرار میگیرند. . یک مرد میتواند همسرش را از انجام شغلش منع کند. اینها حقوق بنیادینی است که توسط یک رژیم سرکوبگر نقض شدهاند و آرزوی قلبی من این است که تغییر فرا خواهد رسید. هر چند با گزینش یک افراطگرا مانند ابراهیم رئیسی ما نباید سادهلوح باشیم. فکر میکنم دولت ما در بلژیک و همچنین اتحادیه اروپا باید نقش فعالتری در حمایت از مبارزات مردم ایران برای حقوقشان داشته باشند. روابط ما با (رژیم) ایران باید مشروط بهبهبود وضعیت حقوقبشر و حقوق زنان در ایران باشد. من بهسهم خودم بهپرسش از وزیر خارجه برای افزایش فشار ادامه خواهم داد. در نهایت، علاقهمندم که پشتیبانی خودم را از بیانیهٔ حمایت از آزادی و دموکراسی در ایران و همچنین از بیانیهٔ ۱۰مادهیی مریم رجوی اعلام کنم. بههمراه هم ما نبرد مشترکمان را بهسوی عدالت، حقوقبشر و دموکراسی در ایران ادامه میدهیم. از همهٔ شما سپاسگزارم.
لوئیس لیته راموس- نایبرئیس فراکسیون حزب مردم اروپا در شورای اروپا از پرتغال
خانمها و آقایان، سلام به همگی،
علی خامنهای، ولیفقیه رژیم ایران،، ابراهیم رئیسی را بهعنوان رئیسجمهور جدید رژیم برگزید، چون حکومتش مواجه است با یک جامعه ناراضی ایران که مصمم است دیکتاتوری را به هر ترتیب که شده سرنگون کند.
ابراهیم رئیسی، عضو "کمیسیون مرگ" بر اعدامهای فرا قانونی ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی نظارت داشت که اکثراً از اعضا و هواداران مجاهدین خلق ایران بودند.
این انتصاب دو پیام دارد: اول، این میخ آخر در تابوت "اصلاحطلبی" است. دوم، مقاومت سازمانیافته مردم ایران آلترناتیو رژیم است.
اندکی پس از انتخابات مسخره ریاست جمهوری، اعتراضات بخشهای مختلف جامعه ایران در سراسر کشور از سر گرفته شد. اعتراضات در ایران پس از تحریم سراسری انتخابات ریاستجمهوری آخوندها در ۱۸ژوئن است. رسانههای دولتی در مورد عواقب این تحریم انتخابات سراسری هشدار دادهاند، که اراده ملت ایران برای تغییر رژیم را به تصویر میکشد.
در جریان اعتراضات بزرگ مردمی از دسامبر ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۰، ایرانیان از هر طیفی با شعارهایی نظام سیاسی آخوندها را محکوم کردند مانند "اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا!". اصطلاحات"محافظه کار"و"اصلاح طلب" به دو جناح درون رژیم اشاره دارد، آنها فقط رویکردهای تاکتیکی متفاوتی برای اهداف بلندمدت برای حفظ همان رژیم و داشتن سهم بیشتری از قدرت هستند.
رئیسی علناً اظهار داشت که به نقش خود در کشتار زندانیان سیاسی افتخار میکند. این باید یک زنگ خطر برای همه ما باشد. ما نباید سکوت کنیم.
مخاطبین خارجی این رژیم باید بدانند که رئیسی عامل اصلی قتلعام سال۱۳۶۷ بود، که قربانیان آن بیش از همه اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایرانبودند.
رئیسی سپس در سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز بیشتر شناخته شد.
ما باید انتخابات مضحک ریاستجمهوری رژیم ایران را محکوم کنیم و بهرسمیت بشناسیم که رئیسی شخصی است که نباید از هیچ مصونیتی برخوردار باشد. وی باید بهخاطر جنایات خود توسط یک دادگاه بینالمللی محاکمه شود.
چگونه رهبران اروپا میتوانند بپذیرند که یک قاتل کشتار جمعی مانند رئیسی، رئیسجمهور ایران شود. دبیرکل عفو بینالملل، خانم اگنس کالامارد، در توئیتر خود گفت ابراهیم رئیسی بایستی مورد تحقیق قرار گیرد برای جنایاتش علیه بشریت که قتل، ناپدید شدن اجباری و شکنجه را در بر میگیرد، به جای اینکه رئیسجمهور شود.
در برابر این رژیم و این رئیسجمهور، جامعه جهانی باید شورای ملی مقاومت ایران و رئیسجمهور منتخب آن، خانم رجوی، را که یک برنامه ده مادهای برای یک ایران آزاد و دمکراتیک ارائه کرده بهرسمیت بشناسد.
از حسن توجه شما ممنونم.
پروفسور لرد دیوید آلتون – عضو مجلس اعیان انگلستان
خانم رجوی عزیز، سخنرانان محترم، مردم ایران. خیلی خوب است که در اجلاس جهانی ایران آزاد امسال در کنار شما هستم. این زمان مناسب و درستی است که اجلاس امسال بهطور خاص روی موضوع فوری پاسخگویی برای حسابرسی از رئیسی بهخاطر نقش وی در قتلعام ۳۰، ۰۰۰زندانی سیاسی در سال۱۳۶۷ و سرکوب خشن و مرگبار اعتراضات مردمی در نوامبر ۲۰۱۹ (آبان ۹۸) تمرکز دارد.
این باید برای جامعهٔ بینالمللی هماکنون یک اولویت باشد، همانطور که گزارشگر ویژهٔ سازمانملل در رابطه با ایران پروفسور جاوید رحمان اخیراً هشدار داد و من از او نقل میکنم: یک مصونیت گسترده و سیستماتیک در این کشور در رابطه با نقض فاحش حقوقبشر وجود دارد، هم از نظر تاریخی در گذشته و هم در حال حاضر.
در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود در روز دوشنبه ۲۱ژوئن رئیسی در برابر انظار همهٔ جهان از نقش خود در اعدامهای جمعی مخالفان و زندانیان سیاسی در ایران دفاع کرد. این بدان معناست که او بههیچوجه از این کار پشیمان نیست و رژیم تحت ریاستجمهوری او هیچ تفاوتی با قبل نخواهد داشت؛ او از تکرار کشتارهای جمعی ۱۹۸۸ و ۲۰۱۹ در پاسخ بهاعتراضات روزافزون مردمی در سراسر کشور تردید نخواهد کرد.
من میدانم که شما خانم رجوی و شورای ملی مقاومت سالها پیشتاز کارزار جستجوی عدالت بودهاید و سالها و سالها تلاش کردهاید. من افتخار میکنم که از کارزار شما در انگلستان و در پارلمانمان حمایت کردهام و میدانم که حمایت قوی و فراحزبی در هر دو مجلس داشتهاید.
ما با هم پیشرفت بزرگی در جهت عدالت و پایانبخشیدن بهمصونیت مقامات رژیم مانند رئیسی داشتهایم. امروز، ما شاهد این هستیم که عفو بینالملل خواستار تحقیق درباره رئیسی برای جنایات علیه بشریت است و گزارشگر ویژهٔ سازمان ملل در امور ایران، فراخوان بهتحقیق مستقل و بیطرفانه در مورد قتلعام۱۳۶۷ برای تعیین رئیسی داده است.
این پیشرفت و موفقیت بهاین معنی است که انگلستان دیگر نمیتواند از تعهد خود در این زمینه چشمپوشی کند. دولت انگلستان اکنون باید در سازمانملل پیشقدم شود تا خواستار تحقیق بینالمللی مستقل در مورد قتلعام۱۳۶۷ و همچنین کشتار ۱۵۰۰معترض در سال۲۰۱۹ شود.
این امر با توجه بهاستقبال دفتر کمیساریای عالی حقوقبشر سازمانملل از هر گونه روند پاسخگویی با هدف پایان دادن بههر گونه مصونیت در ایران امکانپذیر و در دسترس است.
انگلستان همچنین باید با اتحادیه اروپا همکاری کند تا تحریمهایی را علیه رئیسی و سایر سران رژیم بهدلیل دستداشتن در نقض جدی حقوقبشر و جنایات علیه بشریت اعمال کند و میبایست در این راستا از تحریمهای مگنیتسکی استفاده کنند.
سرانجام، من مایلم امروز بهسایر سخنرانان بپیوندم و حمایت خودم را از برنامهٔ ۱۰مادهیی دمکراتیک برای آینده ایران ابراز کنم که توسط خانم رجوی ارائه شده است. در واقع این یک آلترناتیو بادوام و دمکراتیک برای ایران است و منجر بهترویج پیشرفت دمکراتیک هم در ایران و هم در خاورمیانه، در صورت اجرای موفق آن، خواهد شد. متشکرم که امروز مرا بهشرکت دعوت کردید. مفتخرم که در کنار شما باشم، در آرمان حقوقبشر و عدالت در ایران.
سر دیوید ایمس – نماینده پارلمان انگلستان-رئیس مشترک کمیتهٴ بریتانیایی برای آزادی ایران
خانمها و آقایان. از شما متشکرم که بینندهٔ این کنفرانس هستید. بعد از ظهور رئیسی بهعنوان رئیسجمهور (رژیم) ایران، انگلستان، اتحادیه اروپا و ایالات متحدهٔ آمریکا باید پشت سر شورای ملی مقاومت و رئیسجمهور منتخب آن خانم مریم رجوی و مردم ایران متحد شوند، زیرا آنها بهترین متحدان ما هستند برای رسیدن بهیک ایران آزاد. پس خانمها و آقایان، امروز، من خوشحالم که اعلام کنم تا این لحظه، بیش از ۱۰۰تن از همکارانم بیانیهیی بسیار قوی درباره ایران امضا کردهاند.
و این بیانیه اکنون اینجاست. کتاب قرمز مربوط بهمجلس اعیان و کتاب سبز مربوط بهمجلس عوام. این بیانیه، رژیم جنایتکار حاکم بر ایران را رد میکند و از مقاومت ایران و خانم مریم رجوی حمایت میکند. اجازه بدهید بخشهایی از این بیانیه را بخوانم که توسط ۱۰۲عضو پارلمان و اعضای مجلس اعیان امضا شده است.
«ما معتقدیم حلقهٔ مفقوده در سیاست ما، بیتوجهی بهشرایط عینی در ایران و آرزوی مردم ایران برای دستیابی بهآزادی و دموکراسی است.
در جریان اعتراضات سراسری طی چند سال اخیر، مردم ایران بهروشنی و با صدای بلند پدیدهٔ اصلاحطلب و اصولگرا را رد کردهاند و خواست خود را برای تغییر واقعی ابراز کردهاند؛ نتیجهیی که در دستان مردم ایران و جنبش مقاومت آنها باشد.
ما معتقدیم که برنامهٔ ۱۰مادهیی ارائهشده توسط رئیسجمهور برگزیدهٔ شورای ملی مقاومت خانم رجوی و فراخوانهای او بهبرقراری یک جمهوری در ایران بر پایهٔ انتخابات آزاد و عادلانه، جدایی دین از دولت، برابری جنسیتی، منع تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی و نژادی و یک ایران غیراتمی شایستهٔ حمایت ما است.
ما دولت خود را فرا میخوانیم که سیاست قاطعی در قبال رژیم ایران اتخاذ کند و از رژیم ایران بهخاطر سرکوب مردم ایران، دستداشتن در تروریسم در اروپا، دخالت در منطقه و بهگروگان گرفتن دو تابعیتیها حسابرسی کند. ما همچنین خواهان اعمال تحریمهای سختتر تا زمانی هستیم که رژیم ایران بهرفتار یاغیگرانهٔ خود ادامه میدهد.
در نهایت، ما دولت خود را فرا میخوانیم تا در کنار مردم ایران و خواست آنها برای حقوقبشر، آزادی و دموکراسی بایستد. انتخابات ریاستجمهوری اخیر و اعلام ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیسجمهور (رژیم)، بیانگر بنبستی است که رژیم آخوندی خود را در آن مییابد.
این رژیمی است عاری از هر گونه تدبیر که گزینهٔ دیگری ندارد جز اینکه یک افراطی سختسر را بر سر کار بیاورد.
بهعنوان کسی که سوابق مدیریت او در جریان چندین مورد نقض حقوقبشر بهخوبی بهثبت رسیده، انتصاب رئیسی بهشکل بیشرمانهیی نشاندهندهٔ آن است که این حکومت بنیادگرا برای هر گونه گفتگوی مثبت و اصلاحات هیچ ارزشی قائل نیست».
پس خانمها و آقایان، من بههمراه همکارانم در پارلمان انگلستان، قویاً از فراخوان مدیرکل عفو بینالملل و همچنین پروفسور جاوید رحمان گزارشگر ویژهٔ حقوقبشر در امور ایران حمایت میکنیم که خواستار تحقیقات مستقل درباره جنایت علیه بشریت که رئیسی جلاد مرتکب شده و پیگرد قانونی وی بهخاطر فرستادن دهها هزار نفر بهپای چوبهٔ دار در تابستان۶۷ و در طول ۴دههٔ اخیر شدند. این فرد جنایتکار باید بهزندان افکنده شود، نه اینکه رئیسجمهور کشور بزرگ ما یعنی ایران باشد.
استیو مککیب نمایندهٔ پارلمان انگلستان، وزیر سایه آموزش (۲۰۱۵)
عصر همگی بهخیر. باعث خوشوقتی است که بهگردهمایی جهانی ایران آزاد بپیوندم. خانم رئیسجمهور منتخب مریم رجوی، اجازه بدهید از شما تشکر کنم بهخاطر رهبریتان و بهخاطر امید و بینشی که همواره به مردم ایران میدهید، در طول همهٔ سالیان تاریک و قبیح این رژیم. بینش شما بینشی مملو از امید و نور در مقابل جنایات مستمر و حیلههای کثیفی است که برای آلوده کردن چهرهٔ اپوزیسیون و پوشاندن حقیقت طراحی شده.
بسیاری اوقات، ما بهاین فریبها گوش کردهایم و آنها ما را بهاین سمت هدایت کردند که حمایتی را که شما شایستهٔ آن بودید از شما دریغ کنیم. این فریبها منجر بهمحدود کردن سازمان مجاهدین شد که در نهایت در دادگاههای مشروع آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلستان تصحیح شد، جایی عدالت میتواند پیروز شود. این فریبها منجر بهاین ادعا شد که احترام و حمایت از اپوزیسیون میتواند باعث شود که ایران هم بهقتلگاهی مثل سوریه امروز تبدیل شود.
ولی ایران امروز چیست؟ جایی برای اینکه حاکمان آن مردم بیگناه را بهاختیار خود اعدام کنند، جایی که در آن معترضان شبانه ناپدید میشوند، جایی که حقوق بنیادین دریغ میشود، جایی که پولی که میتواند صرف غذا و واکسن شود، بهسمت خرید سلاح برای گروههای تروریستی تغییر مسیر میدهد که مشغول جنگهای نیابتی هستند، جایی که بالاترین وسوسه (حاکمانش) اضافه کردن بهتهدید اتمی است که متوجه جهانیان است.
این آن چیزی است که رژیم آخوندی انتظار دارد غرب از آن حمایت کند. ما باید سالها پیش بهاپوزیسیون گوش میکردیم، بهجای اینکه خود را مشغول مماشات کنیم. چه بسا میتوانستیم از دادن این همه بهازای دریافتی ناچیز در (مذاکرات) بر سر تسلیحات اتمی جلوگیری کنیم. چه بسا همدردی بیشتری با ساکنان کمپ اشرف و لیبرتی نشان میدادیم و کمک بیشتری بهآنها میکردیم.
اکنون ما یک فرصت دیگر داریم. ما دلقکبازی انتخابات ریاستجمهوری (رژیم) ایران را دیدیم. ما شاهد خیانت بهتوافق اتمی بودیم. اکنون زمان آن رسیده که قاطعانه از آرمانهای مردم ایران دفاع کنیم. اکنون زمان آن است که از شما تبعیت کنیم، خانم رجوی. اکنون زمان آن است که مردم انگلستان صحنه را درست بچینند، حمایت از شما برنامهٔ ۱۰مادهیی شما برای یک ایران آزاد و دمکراتیک را تضمین کنند. ایران آزاد خواهد شد. متشکرم.
باب بلکمن – نمایندهٔ پارلمان انگلستان
خانم رئیسجمهور مریم رجوی. همکاران محترم، مردم ایران، خانمها و آقایان.
خوشوقتم که امروز با شما هستم، لااقل بهصورت مجازی و باعث افتخار است که بهنمایندگان پارلمان و ایرانیان از سراسر جهان بپیوندم در این گردهمایی بینالمللی برای پشتیبانی از مردم ایران و جنبش مقاومت که خواهان عدالت و یک ایران آزاد است. در سپتامبر۲۰۱۶، من و همکارانم یک قطعنامهٔ پارلمانی را تدوین کردیم در رابطه با قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی که در تابستان۱۳۶۷ در زندانهای ایران در بازداشت بودند، شامل زنان و نوجوانان و همهٔ زندانیان سیاسی که از جنبش اپوزیسیون مجاهدین خلق حمایت میکردند. این قطعنامه یکی از پرطرفدارترین قطعنامههای پارلمانی در طول دورهٔ ۲۰۱۶-۲۰۱۷ بود و از دولت انگلستان میخواست که این قتلعام وحشیانه را بهعنوان جنایت علیه بشریت بهرسمیت بشناسد و محکوم کند و از سازمانملل بخواهد که دستور تحقیقات صادر کند و عاملان این جنایت را بهپای میز عدالت بکشاند.
بههمین صورت، در ژوئیهٔ ۲۰۱۸، من و همکارانم یک قطعنامهٔ پارلمانی دیگر را تدوین کردیم که تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی «ایران آزاد-آلترناتیو» اپوزیسیون ایران در پاریس را محکوم میکرد. من یکی از نمایندگانی بودم که در آن کنفرانس شرکت داشتم و بهواقع، اگر این توطئهٔ تروریستی موفق میشد، من و بسیاری دیگر از همکارانم در پارلمان انگلستان و پارلمانترهای سراسر جهان،، بهقتل میرسیدیم.
حتی بدتر از آن این بود که، چنانکه البته اکنون میدانیم، این توطئه تروریستی توسط یک دیپلمات (رژیم) ایران بهاجرا در آمد که با استفاده از امکانات دیپلماتیک، بمب را بهتروریستها تحویل داد و آنها سپس از بلژیک بهپاریس در فرانسه رفتند تا بمب را در محل کنفرانس کار بگذارند.
بیانیهیی که ما ارائه کردیم، از سوی تعداد زیادی از همکارانم در پارلمان انگلستان مورد حمایت قرار گرفت و این حمایت قوی از این دو قطعنامه، بیانگر حمایت قوی دو حزبی است که شورای ملی مقاومت و در واقع خانم رئیسجمهور مریم رجوی در پارلمان انگلستان از آن برخوردار است و همچنین در بین دوستان شما در انگلستان.
این دو قطعنامهٔ پارلمانی ما، نشان داد که حمایتی قوی برای سپردن قتلعامکنندگان بهدست عدالت وجود دارد؛ از جمله رئیسجمهور (رژیم) ایران که بهدنبال یک انتخابات قلابی روی کار آمد و البته از مسئولان قتلعام سال۶۷ بود. و من مایلم متعهد شوم که همانگونه که ما ۳۵نمایندهٔ پارلمان و مجلس اعیان، شامل بسیاری از همکارانم که امروز حاضر هستند، تاریخساز بودیم و برچسب نامشروع تروریستی علیه مجاهدین را در هم شکستیم -و این یک پیروزی بزرگ نه تنها برای مقاومت ایران و شما خانم رجوی، بلکه برای مردم ایران بود- ما این قتلعامکننده ابراهیم رئیسی را به دادگاه خواهیم برد، ما شورای امنیت سازمان ملل را فرا میخوانیم که او را به دادگاه جنایی بینالمللی معرفی کند و او را بهعنوان یک جنایتکار علیه بشریت مورد محاکمه قرار دهد. و این یک «باید» است، همانطور که شما همیشه میگویید، خانم رجوی، «میتوان و باید». بیایید تا خواهان یک ایران آزاد بشویم. ایران آزاد خواهد شد.