کنفرانس «مشعلداران تغییر: حمایت از مبارزه طولانی زنان ایران» در محل پارلمان اروپا در بروکسل با حضور خانم مریم رجوی - قسمت آخر
سخنرانیهای: نمایندگان انجمنهای زنان و جوانان ایرانی در کشورهای اروپایی
سیمین نوری- مسئول انجمن زنان ایرانی در فرانسه: اخبار رسانهها نشان میدهد که رژیم ستمگر حاکم بر ایران پشت بسیاری از بحرانها و جنگهای امروزی است. این دیکتاتوری مذهبی نه تنها مردم ایران را با خشونت سرکوب میکند، بلکه تهدیدی واقعی برای خاورمیانه، اروپا و صلح و ثبات در جهان است. در حالی که سیاست مماشات با این رژیم توسط برخی از دموکراسیهای غربی ادامه دارد، تنها نیرویی که در مقابل آن ایستاده است، مقاومت چند دههای ایران است. ما فقط باید به داستان زندگی اعضا و حامیان آن نگاه کنیم که بهای سرسامآور این مبارزه طولانی را پرداختهاند و همچنان میپردازند.
عسل رضا پور: از قیام در سال ۲۰۲۲، بیش از ۳۰۰۰۰ نفر بهدلیل مقاومت در برابر رژیم زندانی شدهاند که بیش از ۸۰۰ نفر در سال گذشته اعدام شدهاند. اخیراً شاهد شجاعت بینظیری از سوی زنان و مردان جوان در خیابانهای ایران بودهایم که کانونهای شورشی را تشکیل دادهاند و مورد هراس این رژیم بسیار وحشی هستند. خانم رجوی عزیز، شما به این نسل و بسیاری از زنان ایران الهام دادید که هرگز تسلیم نشوند وقتی میگویید ما میتوانیم و باید ایران را آزاد کنیم. این مسئولیت جمعی ماست و ما مفتخریم که مقاومت دموکراتیک ایران نمونه بزرگی از رهبری زنان را در این مبارزه بسیار چالش برانگیز عرضه میکند. متشکرم.
ندا امانی: من بهعنوان دختر یک زندانی سیاسی سابق که هنوز زخمهای جنایات رژیم ایران در بدنش دیده میشود، از سنین جوانی با چالشها و خطراتی که مردم وطنم با آن روبهرو بودهاند، مواجه بودهام. راهحل یا جایگزین این رژیم چیست؟ چگونه میتوانیم به دختران و زنان در ایران کمک کنیم؟ بنابراین برای پاسخ به این سؤالات، میخواهم ابتدا به شما بگویم که چرا مقاومت برای دختران و زنان در ایران بسیار مهم است. و چرا باید مقاومت کرد؟برتولت برشت، نویسنده قدرتمند آلمانی، زمانی گفت: وقتی بیعدالتی تبدیل به عدالت میشود، مقاومت به یک وظیفه تبدیل میشود. پس اول از همه باید محیطی که دختران و زنان ایرانی در آن زندگی میکنند را درک کنیم. آنها نه تنها در معرض تبعیضهای روزمره یا خشونت خانگی قرار میگیرند، بلکه از نظر قانونی نیز در محرومیت قرار دارند و با رژیمی روبهرو هستند که وجود اساسی زنان را انکار و سرکوب میکند. و همچنین درک کنید که این مبارزه زنان ایرانی برای احقاق حقوقشان فقط با حکومت مذهبی آغاز نشد، بلکه مبارزهیی تقریباً ۱۲۰ ساله علیه سلطنت، مردسالاری و آخوندهای زنستیز است.
سارا نوری: میخواهم در مورد سوءاستفاده رژیم دیکتاتوری ایران از اطلاعات غلط برای اهداف قضایی صحبت کنم. در مرداد ماه سال ۱۴۰۱، رژیم ایران اعلام کرد قصد دارد اعضای سازمان مجاهدین خلق بهعنوان اصلیترین گروه مخالف، به همراه ۱۰۴ نفر از افراد وابسته به آنرا که شامل چندین زن نیز میشود، به اتهام تروریسم محاکمه کند. نکته قابل توجه این است که این افراد سالهاست در خارج از ایران زندگی میکنند. عوامل متعددی رژیم را پس از بیش از چهار دهه وادار به طراحی این سناریو کرده است. این عوامل شامل فعالیتهای فزایندهٔ سازمان مجاهدین خلق، بهویژه در جریان قیامهای ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱، تشدید تلاشهای واحدهای مقاومت در سراسر کشور برای سازماندهی اعتراضات علیه رژیم و فعالیتهای سیاسی و حقوقی مقاومت ایران برای پایان دادن به مصونیت رهبران حکومتی درگیر در جنایات بزرگ، بهویژه اعدامهای دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ میشود. این افزایش فعالیتها تعداد قابل توجهی از جوانان را به این واحدهای مقاومت، از جمله تعداد قابل توجهی از زنان، جذب کرده است که نگرانیهای جدی را برای رژیم بهوجود آورده است.
رویا عبدی: من از کودکی با ماهیت سرکوبگر رژیم ایران از نزدیک آشنا شدم. پدرم که از حامیان سازمان مجاهدین خلق ایران بود، بهدلیل فعالیتش علیه حکومت ظالم، هفت سال حبس را در رژیم ملا تحمل کرد. ایران بهعنوان یکی از بزرگترین زندانهای جهان شناخته میشود. اما مردم ایران هرگز در برابر دیکتاتوری سر فرود نیاوردهاند. من افتخار میکنم که شاهد تظاهرات دختران جوانی مانند خودم در سرزمینم هستم. آنها از زنان شجاع سازمان مجاهدین خلق که در خط مقدم بزرگترین جنبش اپوزیسیون ایستادهاند الهام میگیرند.
سارا ستوده مرام: پدر و مادر من چندین سال توسط رژیم ایران در زندان بوده و تحت شکنجه قرار گرفتهاند و زخمهای جسمی و روحی پایداری با خود دارند. در ۲۱ سال گذشته، خواهر بزرگترم، سونا، نیز شجاعانه در صف مقدم مبارزه برای آزادی و دموکراسی در کنار هزاران زن شجاع در کمپ اشرف۳ ایستاده است که نماد امید و فداکاری برای همه ماست.
سپیده عرفا: جامعه ایرانیان مقیم هلند با همکاری سازمان مجاهدین خلق، نارضایتیهای تاریخی جمعی ما را به نیرویی قدرتمند برای دفاع از حقوقبشر تبدیل میکند. ما با اعضای پارلمان تعامل میکنیم، نسل جوان را بسیج میکنیم و در برابر سیاستهایی که برای حفظ خطوط حیات اقتصادی طراحی شدهاند که رژیم ایران را به هزینه شهروندانش تقویت میکند، میایستیم. از جمله مشعلهای امید در مبارزه ما، طرح ۱۰ مادهای خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب است.