در کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان.پی.تی) در سازمان ملل متحد نمایندگان انگلستان- اتحادیه اروپا - آلبانی-اسلوونی-بلژیک- کانادا نروژ- فنلاند- مجارستان-نیوزیلند و جمهوری چک از رژیم آخوندی خواستند توسعه برنامه اتمی را متوقف کند و با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهطور کامل همکاری کند.
نماینده انگلستان:
ما عمیقاً نگران گامهای بیسابقهای هستیم که رژیم ایران برای سرعت بخشیدن به برنامه اتمی خود طی سه سال گذشته، برخلاف برجام، برداشته است. برنامه اتمی رژیم ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری توسعه یافته است. ادامه تشدید تنش هستهیی توسط رژیم ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است و نظام جهانی منع گسترش تسلیحات اتمی را تضعیف میکند. ما از رژیم ایران میخواهیم از تشدید تنش هستهیی خودداری کند و با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری نماید
نماینده اتحادیه اروپا:
اتحادیه اروپا بهشدت نگران است که آژانس نتواند صحت و کامل بودن ادعاهای رژیم ایران را تأیید کند. با یادآوری آخرین قطعنامه تصویب شده توسط شورای حکام در ژوئن ۲۰۲۲، ما از رژیم ایران میخواهیم که فوراً و بهطور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند. اتحادیه اروپا از رژیم ایران میخواهد از هر گونه فعالیت موشکی بالستیک که با قطعنامه ۲۲۳۱ مغایرت دارد خودداری کند و تمامی قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با انتقال موشکها و مواد و فناوری مربوطه به بازیگران دولتی و غیردولتی را رعایت کند.
نماینده آلبانی
ما از رژیم ایران میخواهیم تهدیدات و تحریکات را متوقف کند و با شفافیت کامل با کسانی که یک برنامه جامع و معنادار، آینده نگر و توافق فراگیر را روی میز گذاشتهاند، همکاری کند.
نماینده اسلوونی
ما نگرانی شدید خود را از گسترش برنامه اتمی رژیم ایران، مغایر با برجام و در برخی موارد با پیامدهای غیرقابل برگشت در زمینه گسترش تسلیحات اتمی ابراز میکنیم. ما از رژیم ایران میخواهیم تمام اقدامات مغایر با برجام را لغو کند و به پایبندی کامل خود بازگردد. اسلوونی همچنین از رژیم ایران میخواهد که بهطور کامل با آژانس برای شفافسازی و حل و فصل همه مسائل پادمانی باقی مانده همکاری کند.
نماینده جمهوری چک
جمهوری چک بهشدت نگران تمام اقدامات رژیم ایران است که با تعهداتش در برجام مغایرت دارد. در برخی اقدامات رژیم ایران هیچ توجیه معتبری برای استفاده غیرنظامی ندارد و پیامدهای شدید و غیرقابل برگشتی برای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی دارد. ما قویاً از رژیم ایران میخواهیم تمام فعالیتهای مغایر با برجام را بازگرداند و بدون تأخیر بیشتر به اجرای کامل آن، از جمله تمامی اقدامات شفافسازی، بازگردد
نماینده بلژیک
بلژیک عمیقاً از اقدامات بسیار نگرانکننده رژیم ایران و سرپیچی فزاینده این رژیم از تعهداتش متأسف است. ما شدیداً نگران تصمیم رژیم ایران برای توقف همکاری با آژانس و تعلیق اجرای پروتکل الحاقی هستیم. آژانس قادر به راستیآزمایی و نظارت بر اساس استانداردهای مورد انتظار در ایران نیست. این امر اطلاع آن را در مورد مواد و فعالیتهای اتمی در ایران به میزان قابل توجهی کاهش داده است. ما از رژیم ایران میخواهیم که بدون تأخیر به اجرای کامل برجام و همه اقدامات شفافسازی، از جمله پروتکل الحاقی بازگردد.
نماینده کانادا:
کانادا بهشدت نگران تشدید تنشهای اتمی توسط رژیم ایران است که با محدودیتهای برجام مغایرت دارد و منطق صلحآمیز معتبری ندارد. عدم همکاری رژیم ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل مسائل پادمانی مربوط به چهار مکان هستهیی اعلام نشده قبلی و ارعاب بازرسان آژانس کاملاً غیرقابل قبول است. ما از ایران میخواهیم که فوراً با آژانس برای حل و فصل همه مسائل باقی مانده همکاری کند.
نماینده نروژ:
گامهای عمدی رژیم ایران برای تشدید تنش اتمی یک چالش جدی است. برخی از این مراحل برگشتپذیر نیستند و هدف غیرنظامی معتبری ندارند. در مورد مسائل باقیمانده مرتبط با پادمان، رژیم ایران توضیحاتی ارائه نکرده است که از نظر فنی معتبر باشد. ما از این رژیم میخواهیم به پایبندی کامل به برجام بازگردد و همکاری کامل با آژانس را بدون تأخیر بیشتر از سر بگیرد.
نماینده نیوزیلند
ضروری است که رژیم ایران به پرسشها و نگرانیهای باقی مانده آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زمینه پادمانها تا حد رضایت آژانس پاسخ دهد تا آژانس بتواند تضمین دهد که برنامه اتمی این رژیم صلحآمیز است
نماینده فنلاند
ما از رژیم ایران می خواهیم که بهطور کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد تمامی تعهدات پادمانی خود همکاری کند
نماینده مجارستان
ما از رژیم ایران مصرانه میخواهیم که بهطور کامل به تعهدات خود بر اساس موافقتنامههای جامع پادمانی پایبند باشد و همچنین به تعهدات هستهیی برجامی خود از جمله همکاری الزامآور با آژانس بینالمللی انرژی اتمی عمل کند.