728 x 90

ده کشور اروپایی خوان گوآیدو را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت شناختند

خوان گوایدو رئیس جمهور موقت ونزوئلا
خوان گوایدو رئیس جمهور موقت ونزوئلا

آلمان، انگلستان، فرانسه، سوئد، اسپانیا، دانمارک، اتریش،هلند ،لتونی و چک امروز دوشنبه ۱۵بهمن۹۷ اعلام کردند که خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا به رسمیت می شناسند.

 

کشورهای مذکور با انتشار بیانیه ای اعلام کرده اند: تا زمان برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک در ونزوئلا، گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور به رسمیت می شناسیم.

 

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پشتیبانی خود را از خوان گوایدو به‌مثابه رهبر دولت موقت ونزوئلا اعلام کرد. بر اساس خبری که از سوی خبرگزاری آلمان روز دوشنبه ۱۵ بهمن (۴ فوریه) منتشر شده است، مرکل از گوایدو خواسته است در اولین فرصت انتخابات جدیدی برگزار کند.

مرکل که برای گفت‌وگو با مقامات ژاپن در توکیو به‌سر می‌برد، اعلام کرده است که بی‌اعتنایی مادورو به اولتیماتوم تعیین شده از سوی کشورهای اروپایی علت به‌رسمیت شناختن گوایدو از سوی این کشور است.

 

خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی ترزا می، نخست وزیر بریتانیا خبر داده که لندن در پی اعمال تحریم‌هایی علیه دولت مادورو است. سخنگوی دولت بریتانیا گفته است که هدف از تحریم‌ها و اعمال فشار بر دولت مادورو، هموار کردن زمینه‌های  صلح و دموکراسی برای مردم ونزوئلا است.

سخنگوی ترزا می گفت: «مردم ونزوئلا شایسته آینده بهتری هستند. آن‌ها در سایه حکومت مادورو رنج فراوانی برده‌اند. دوره زمامداری دولت مادورو باید به پایان برسد و زمان برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه فرا رسیده است.»

 

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش در حساب اینترنتی خود نوشته است که نیکولاس مادورور رئیس جمهور ونزوئلا برگزاری انتخابات عادلانه و آزاد را نپذیرفته است. از اکنون خوان گوایدو را به عنوان تنها رئیس جمهور مشروع به رسمیت شناخته و از او حمایت می کنیم.

 

استف بلوک وزیر امور خارجه هلند نیز در بیانیه ای با اشاره به پایان ضرب الاجل ۸ روزه کشورهایی اروپایی به مادورو برای برگزاری انتخبات جدید در ونزوئلا اعلام کرده است که گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور می شناسند.

 

فرانسه گفته است که برای گوایدو این حق را قائل است که انتخابات ریاست‌جمهوری زود هنگام در ونزوئلا برگزار کند.

 

جرمی‌هانت، وزیر خارجه انگلستان، در توییترش نوشت که با گذشت ضرب‌الاجل هشت روزه کشورهای اروپایی به نیکلاس مادورو برای اعلام انتخابات زودهنگام، "بریتانیا در کنار متحدان اروپایی خود اکنون خوان گایدو را به‌عنوان رئیس‌جمهور قانونی موقت به‌رسمیت می‌شناسد."

 

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا هم با اعلام شناسایی گویدو به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا خواهان برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در ونزوئلا شد.

 

مقامات دیگر کشورهای مذکور نیز اظهارات مشابهی را اعلام کرده اند.

 

اتحادیه اروپا تا دیروز به مادورو مهلت داده بود که تاریخی برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش از موعد اعلام کند. آنها تأکید کرده بودند که هرگاه مادورو تا پایان آن روز، اقدامی در این زمینه نکند، آنها رهبری خوان گوایدو بر این کشور را به‌رسمیت خواهند شناخت.

 

مادورو در چند مصاحبه این خواست را رد کرده است. پیش از کشورهای یاد شده بیش از ۲۰کشور – پیش از همه آمریکا – رهبر مخالفان را رئیس‌جمهوری موقت خوانده بودند.

 

لازم به یادآوری است که اکثریت کرسی‌های پارلمان این کشور در اختیار اپوزیسیون و طرفداران گوایدو است.

 

روز یکشنبه ۱۴بهمن جاناتان ولاسکو، سفیر ونزوئلا در عراق از مادورو جدا شد و خوان گوایدو را به‌عنوان رئیس‌جمهور این کشور به‌رسمیت شناخت.

سفیر ونزوئلا در عراق در یک کلیپ ویدئویی گفت: جای ما تنها در کنار ملت، قانون اساسی و پارلمان ونزوئلا است. مهندس گوایدو از "حق و حقوق و وظایف قانونی" برای تصدی پست ریاست‌جمهوری برخوردار است!

وی در ادامه افزود: "آقای گوایدو، شما در سمت درستی از تاریخ، مردم و قانون اساسی قرار دارید. مادورو و گروهش غاصب قدرت هستند و از تمامی خطوط قرمز و اجازه داده شده عبور کرده‌اند."

 

در همین راستا، خوزه لوئیس سیلوا، وابسته نظامی در سفارت ونزوئلا در واشنگتن پیشتر از قطع روابط خود با مادورو خبر داده بود و از نیروهای مسلح این کشور خواست خوان گوایدو را به‌عنوان "رئیس‌جمهور قانونی" به‌رسمیت بشناسند.

 

هندوراس، سفیر مادورو را اخراج کرد

دولت هندوراس از فیلینتو دوران، سفیر مادورو خواست به‌دنبال به‌رسمیت شناختن خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا از سوی این کشور از وی خواسته‌اند که هندوراس را ترک کند.

وی گفت: وزارت امور خارجه هندوراس من را احضار کرد و بیانیه‌یی را برایم خواندند مبنی بر این‌که مقامات این کشور دیگر من را به‌عنوان سفیر ونزوئلا به‌رسمیت نمی‌شناسند و به من اطلاع دادند که باید با خانواده‌ام در مهلتی پنج روزه این کشور را ترک کنم.

 

اپوزیسیون ونزوئلا جنبش ضدمادورو را غیرقابل توقف خواند

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از تظاهرات روز شنبه در ونزوئلا گزارش داد: نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور غرقه در بحران ونزوئلا روز شنبه با چالشهای زیادی مواجه شد و این در حالی بود که تظاهرات ضدمادورو خیابانهای کاراکاس را پر کرد و یک ژنرال ارشد ارتش ونزوئلا نیز از دولت جدا شد. در سراسر ونزوئلا صدها هزار نفر علیه مادورو دست به تظاهرات زدند.آنها شعار می‌دادند رئیس‌جمهور فعلی غیرقانونی است....

 

خوان گوایدو از ارتش ونزوئلا خواست به مردم بپیوندند

خوان گوایدو رهبر مخالفان، از نیروهای نظامی ونزوئلا خواست دست از حمایت از مادورو بردارند. وی گفت:‌ «خواسته ما از شما فقط این نیست که به مردم شلیک نکنید، بلکه ما در عین‌حال از شما می‌خواهیم تا به بخشی از روند بازسازی ونزوئلا تبدیل شوید».

گوایدو تأکید کرد اعتراضات تا زمانی که مادورو دست از «غصب دولت» برداشته و با انتخابات تازه ریاست‌جمهوری موافقت کند، ادامه خواهد داشت.

 

تظاهرات گسترده در ونزوئلا

روز شنبه هزاران تن از طرفداران خوان گوایدو در پایتخت ونزوئلا تظاهرات کردند. جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا تظاهرات مخالفان نیکلاس مادورو در پایتخت و دیگر شهرهای ونزوئلا را گسترده خواند و گفت: مردم ونزوئلا «برای دموکراسی و خلاص کردن خود از بندهایی که رژیم گذشته به پایشان بسته است می‌جنگند

سناتور مارکو روبیو نیز همزمان با این تظاهرات گفت: پلیس ملی ونزوئلا را می‌بینم که کنار ایستاده و از برخورد با مردم پرهیز می‌کند. نیروهای پلیس، گارد ملی و ارتش ونزوئلا به اقوام و همسایگان خود حمله نمی‌کنند و به همین دلیل است که نیکلاس مادورو از «جوخه‌های مرگ» (برای سرکوب) استفاده می‌کند.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1ed2825b-0032-47be-a9ef-b3e6903f1964"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات