728 x 90

پافشاری آمریکا بر غنی‌سازی صفر و ترک میز مذاکره؛ بن‌بست در مذاکرات و آماده‌سازی رژیم برای طرح جایگزین

تیم مذاکره رژیم ایران
تیم مذاکره رژیم ایران

در پنجمین دور گفتگوهای هسته‌یی، اصرار آمریکا بر نابودی کامل برنامه غنی‌سازی و خروج ناگهانی ویتکاف، بن‌بست مذاکرات را عیان کرد؛ مقامات رژیم با اذعان به بی‌نتیجه بودن مذاکرات، از طرح جایگزین سخن می‌گویند.

سی.ان.ان ۳خرداد نوشت:

پنجمین دور از گفتگوهای پرمخاطره هسته‌یی میان آمریکا و ایران در حالی به پایان رسید که تردیدها در تهران نسبت به احتمال دستیابی به توافق، با موضع‌گیری سخت‌گیرانه‌تر واشنگتن، افزایش یافته است.

۲منبع ایرانی به سی.ان.ان گفته‌اند که این گفتگوها به احتمال زیاد به توافقی منجر نخواهد شد، زیرا آمریکا روی برچیدن کامل برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران پافشاری می‌کند؛ خواسته‌یی که به‌گفته مقامات رژیم ایران، موجب فروپاشی کل روند مذاکرات خواهد شد.

رضایی عضو کمیسیون امنیت مجلس به سی.ان.ان گفت:

«ما امیدی نداریم، چون طرف آمریکایی هم‌چنان بر غنی‌سازی صفر اصرار دارد و من می‌دانم که جمهوری اسلامی ایران هرگز با غنی‌سازی صفر موافقت نخواهد کرد. من ناامید شدم و امید زیادی ندارم که این مذاکرات به توافقی منجر شود. ما در حال آماده‌سازی برای طرح B هستیم». این عضو مجلس توضیحی در مورد جزییات این طرح نداد.

برخلاف دروغپردازی رادیو تلویزیون رژیم در روز جمعه که علت خارج شدن ویتکاف از مذاکرات را برنامه پرواز او عنوان کردند، یک کارشناس حکومتی در تلویزیون رژیم روز دوشنبه، اصرار تیم ایرانی بر غنی‌سازی را علت خروج او از محل مذاکره دانست.

تلویزیون رژیم ـ ۳خرداد ۱۴۰۴

در ساعات پایانی مذاکراتی که حدوداً ۳ساعت طول کشید اتفاق افتاد و اون هم خروج غیرمنتظره ویتکاف از محل مذاکرات بود که خب به‌دلیل این‌که کاملاً از دربی که خروج پیدا کرد دوربین تمام رسانه‌ها اون رو در واقع گرفتند کاملاً چیزی نبود که بگیم یعنی پنهانی اتفاق افتاده یعنی شاید بشه گفت: که عامدانه در مقابل دوربین‌های رسانه‌یی اتفاق رقم خورد تحلیل‌های بسیاری شکل گرفت. از همون ساعت اولیه و دقایق اولیه مبنی بر این‌که چه اتفاقی افتاد که ویتکاف مذاکرات رو قبل از لحظه پایانی ترک کرده از طرفی بعد از مذاکرات وقتی ما با اظهارنظرهای طرفین مواجه شدیم.

هر دو طرف بر این نکته اشاره داشتند که روند مذاکرات در این دور نبرد روند رو به جلو بوده اگر چه پیچیدگی‌هایی وجود داشته اما در مجموع یک مثبت و رو به جلو ارزیابی کردن هر دو طرف هم طرف آمریکایی هم طرف ایرانی که در اظهارات آقای دکتر عراقچی و آقای بقایی سخنگوی محترم وزارت امور خارجه هم این کاملاً درش این تصریح مشخص بود اما این نافی این نشد که به‌هرحال رسانه‌ها گمانه‌زنی‌هایی را در این رابطه صورت دادند این گمانه‌زنی‌ها اگر چه به نوعی میشه گفت که به‌دلیل عدم اطلاع کافی از داخل اتاق مذاکره احتمالاً خیلی نمیشه برش اتکا کرد از نقطه‌نظر صحت داده و صحت اطلاعات اما به‌هرحال یک برون‌دادی رو داره به مخاطب القا می‌کنه مبنی بر این‌که چه اتفاقی افتاد که در یک شرایطی که پیش‌بینی می‌شد.

شاید اساساً خود روند گفتگوها هم پرتنش‌تر از گذشته باشه چه اتفاقی افتاد که ویتکاف سریع‌تر محل مذاکره رو ترک کرد و زودتر زمان در واقع تعیین شده و از طرفی نهایتاً آیا ما باید به حضور عناصر صهیونیستی رو در رم تو همون ساعتی که مذاکرات در حال برگزاری بود آیا باید این رو یک نقطه مؤثر در این اتفاق بدانیم یا اساساً نه خب مجموع این اتفاقات و تحولات گمانه‌هایی رو ایجاد کرد مهم‌ترینش این بود که به‌دلیل این‌که کاملاً موضع طرف ایرانی مشخص بود اگر طرف آمریکایی قرار هست اصرار بورزد بر غنی‌سازی صفر در داخل کشور ما طبیعتاً موضوع مذاکره منتفی خواهد بود و اساساً مذاکره دیگر ادامه پیدا نخواهد کرد این‌که این روند ادامه پیدا کرد معلوم بود که با توجه به توضیحات اولیه و صحبت‌های اولیه‌ای که علی‌القاعده طرف ایرانی کرده مبنی بر روشن شدن تکلیف ماجرا در ابعاد کلان پس قاعدتاً طرف آمریکایی اون اظهاراتی رو که در فضای رسانه کرده بود طبیعتاً در داخل اتاق مذاکره انجام شده بود و بر همین اساس هم بود که مذاکرات در واقع تا لحظات پایانی به پیش رفت شاید به‌دلیل این‌که اسراییلی‌ها و صهیونیست‌ها یک فشار مضاعفی رو آوردن روی تیم آمریکایی مبنی بر این‌که اجازه ندن که اونها همین شرط حداقلی ایران را هم بپذیره در واقع مجبور شد که به نوعی زودتر محل جلسه را ترک بکنند.

 

کیهان خامنه‌ای

هر دور مذاکره، ۲بسته تحریمی

مذاکره برای لغو یا افزایش تحریم‌ها؟!

ادامه چنین مذاکراتی چه توجیهی دارد؟

کیهان خامنه‌ای:

هر دوره مذاکره، ۲بسته تحریمی / مذاکره برای لغو یا افزایش تحریم‌ها؟! نوشت:

در حالی‌که ۴۰روز از آغاز دور جدید مذاکرات می‌گذرد، نه‌تنها هیچ نشانی از حسن‌نیت به چشم نمی‌خورد، بلکه آمریکا با اعمال دست‌کم ۹بسته تحریمی جدید، عملاُ نشان داده که گفتگو را نه ابزاری برای حل اختلاف بلکه پوششی برای تشدید خصومت به‌کارمی‌گیرد. ادامه چنین مذاکراتی، با طرفی که به‌جای نشان دادن حسن‌نیت، بر طبل تهدید و تحریم می‌کوبد، چه توجیهی دارد؟

 

شریعتمداری نیابتی خامنه‌ای نیز در کیهان نوشت:

ایستگاه پایانی مذاکره از نگاه آمریکا، فتنه‌انگیزی و ایجاد آشوب در داخل کشور است. مواضع متناقض آمریکا دربارهٔ مذاکرات را باید در این چارچوب ارزیابی کرده و آن را بهره‌گیری از ترفند «کج‌دار و مریز» برای ادامه مذاکره تا رسیدن به ایستگاه مورد نظر دانست. مسئولان کشور باید ادامه مذاکرات را به اعلام نظر صریح آمریکا درباره مذاکرات و آنچه از مذاکره انتظار دارد مشروط کنند.

 

کامران غضنفری، عضو مجلس ارتجاع با تأکید بر این‌که هدف آمریکا از انجام مذاکرات، تنها این است که جمهوری اسلامی را به تسلیم بکشاند، گفت:

از همان هفته اولی که این خبر اعلام شد که قرار است طرف‌های ایرانی و آمریکایی با یکدیگر گفتگو کنند، تأکید کردم که این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید و هیچ دستاوردی هم از آن حاصل نخواهد شد.

وی افزود: ترامپ قصد دارد به دنیا بگوید که ما توانستیم پشت میز مذاکرات، ایران را به تسلیم بکشانیم.

به‌دنبال انتشار خبرهایی به‌نقل وزارت‌خارجه عمان که دور ششم مذاکرات در روز چهارشنبه برگزار می‌شود، سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم گفت: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات مشخص نشده است.

خبرگزاری رسمی رژیم گزارش داد، بقایی در رابطه با توئیت منتسب به وزارت‌خارجه عمان در این خصوص، تصریح کرد که توئیت مزبور ساختگی است و صحت ندارد.

وزیر خارجه رژیم نیز روز یکشنبه در کمیسیون امنیت مجلس رژیم گفت تاریخ دور ششم مذاکرات معلوم نیست.

عراقچی ـ ۴خرداد ۱۴۰۴

ما با صبر و آرامش با طمأنینه مذاکره می‌کنیم حقوق مردم ایران کاملاً روشن است در مورد اونا ایستادگی می‌کنیم و کوتاه نخواهیم آمد از جمله حقوق بحث در حوزه انرژی هسته‌یی بحث غنی‌سازی هست که موضع ما در موردش کاملاً روشنه

خبرنگار رژیم:

عراقچی: دور بعدی مذاکرات هنوز مشخص نیست.

رضایی سخنگوی کمسیون امنیت مجلس رژیم درباره این جلسه گفت: در کمیسیون امنیت فضای کلی نسبت به مذاکرات منفی بود. برخی از اعضا تأکید داشتند که مذاکره با آمریکا بی‌فایده است و به‌شدت از تحریم‌هایی که آمریکایی‌ها همزمان با مذاکرات علیه کشور ما وضع کرده‌اند انتقاد کردند. هم‌چنین برخی اعضا بر بی‌ثمر بودن مذاکرات تأکید کردند.

وی افزود: عراقچی در این جلسه گفت:

در صورت وقوع جنگ در منطقه، تمامی کشورها آسیب خواهند دید و کل منطقه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و اگر این مکانیسم فعال شود واکنش ما سخت خواهد بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3d9e92ce-adcd-4c4d-a7cc-f9144f50d02c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات