سخنگوی وزارتخارجه رژیم:
مکانیسم ماشه که از طرف اروپاییها مطرح میشود
به هیچ عنوان سازنده نیست
در نشست کارشناسی آتی
قاعدتاً ما هنوز در جزئیات مربوط به چارچوب خواهیم بود
نشست خبری سخنگوی وزارتخارجه رژیم ـ اول اردیبهشت ۱۴۰۴
تمام تلاش ما این خواهد بود که هر چه سریعتر زمینه رفع تحریمها رو ایجاد بکنیم متقابلاً اعلام آمادگی کردیم این یک رویه ثابت شده است از طرف ایران طی سه دهه گذشته که احیاناً نگرانیها یا شبهههایی که در مورد برنامه هستهیی ایران وجود داره رو از طریق اتخاذ اقدامات داوطلبانه و شفافیت زا مرتفع بکنیم. در نشست کارشناسی آتی قاعدتاً ما هنوز در جزئیات مربوط به چهارچوب خواهیم بود و اگر اقتضا بکنه وارد موضوعات جزییتر در هر دو حوزه خواهیم شد ولی فعلاً با توجه به اینکه تازه شروع این روند بوده در این دو جلسه ما متمرکز بودیم روی چارچوبها و مواضع کلی هر یک از طرفین لذا لازم هست که در نشست فنی ما یک مقدار جزئیتر ورود بکنیم به مواضع هر یک از طرفین در چارچوبهایی که مد نظر بوده و در این دو جلسه به اطلاع همدیگر رساندیم... .
خبرنگار خبرگزاری فرانسه: سؤال بنده این هست که آیا ایران جدول زمانی برای توافق احتمالی با آمریکا داره؟ همونطور که در جریان هستید اکتبر آخرین فرصت کشورهای امضا کننده برجام است حالا منظور اروپاییها هست که برای راهاندازی مکانیزم اسنپ بک به نظر شما آیا ایران و آمریکا تا اون زمان به توافقی خواهند رسید یا خیر؟
بقایی: ببینید ما هر روزی که زودتر بتوانیم تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران رو رفع بکنیم و برداریم حتماً دریغ نخواهیم کرد از این حیث ما جدیت داریم سرعت عمل برای ما بسیار مهم هست و این بستگی داره به طرف مقابل از طرف دیگه فکر میکنیم استناد به موضوع چیزی که بهعنوان سازوکار ماشه ازش نام میبرند از طرف اروپاییها به هیچ عنوان سازنده نیست کشورهای اروپایی باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند در این روند نقش سازندهیی رو ایفا بکنند جایگاه خودشون رو اعاده بکنند یا اینکه بهمثابه نیروهای غیرسازنده در این روند عمل بکنند اروپا در یک زمان نقش بسیار مهمی داشت در شکلگیری برجام تجربه خوبی رو داشتند در کمک کردن به این روند در این مدت هم تا جایی که به ما بهعنوان جمهوری اسلامی ایران مربوط میشه ما کشورهای اروپایی رو در جریان گفتگوها قراردادیم... ... .
خبرنگار رژیم: در حین مذاکرات ایران و آمریکا یک سری اظهارات جنگطلبانه توسط مقامات آمریکایی مطرح شده از جمله اقدام نظامی علیه تأسیسات هستهیی ایران بهعنوان یک گزینه برای رسیدگی به مسأله برنامه هستهیی ایران واکنش ایران به چه شکل خواهد بود به این موضوع و در صورتی که یک همچین موضوعی مطرح بشه شرایط ایران به چه شکل هست ممنونم
بقایی: در هر گفتگویی که مبتنی باشه بر حسننیت هیچیک از طرفین نباید از بیان مواضع متناقض و ضد و نقیض استفاده بکنند چه رسد به استفاده از زبان و بیان تهدید و استفاده از زور، جمهوری اسلامی ایران نشون داده در عمل که به هیچ عنوان در مقابل موضع مبتنی بر استفاده از زور یا تهدید به استفاده از زور قرار نیست که دیدگاههای خودش رو تغییر بده ما مصمم هستیم به صیانت از منافع مشروع ملت ایران و قطعاً حسننیت رو با حسننیت پاسخ میدهیم و در مقابل هر گونه تهدید و استفاده از زبان زور و ارعاب هم متقابلاً بهخوبی میدونیم چگونه رفتار بکنیم.