هفتهنامه فرانسوی ماریان
«نیروی واقعی برای تغییر در قلب ایران نهفته است: مردمی که بهپا خاستهاند»
بهقلم ۱۰شخصیت فرانسوی
نویسندگان:
- دومینیک آتیاس، رئیس هیأت مدیره وکلای اروپایی، نایبرئیس سابق کانون وکلای پاریس
- پیر برسی، رئیس بنیانگذار حقوقبشر نوین
- ایو بونه، مدیر سابق سرویس امنیتی فرانسه
- ژان پیر برار، نماینده افتخاری از حزب کمونیست فرانسه، رئیس کمیته فرانسوی برای ایران دموکراتیک
- ژان فرانسوا لوگاره، رئیس بنیاد مطالعات خاورمیانه، شهردار سابق منطقه ۱ پاریس.
- ژیلبر میتران، رئیس بنیاد دانیل میتران-فرانس لیبرته
- آلن نری، نماینده افتخاری حزب سوسیالیست، نایبرئیس سابق مجلس ملی
- ژیل پاروئل، حقوقدان، رئیس سابق کانون وکلای وال-دواز
- فردریک ریس، نماینده افتخاری پارلمان
- پاسکال تراس، نماینده سابق حزب سوسیالیست
۱۰ شخصیت فرانسوی در هفتهنامه ماریان
باید مبارزان مقاومت ایران را بهرسمیت بشناسیم آنها میگویند:
«ما نه سلاح میخواهیم و نه پول، بلکه خواهان بهرسمیت شناختن حق مردممان
برای مقاومت» هستیم
۱۰ شخصیت فرانسوی
مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت با قاطعیت تأکید میکند:
«ما بهدنبال کسب قدرت به هر قیمت نیستیم
بلکه بهدنبال برقراری آزادی و عدالت به هر قیمت هستیم
این سخنان با بیش از چهار دهه عمل و فداکاری این جنبش
در مواجهه با استبداد تأیید شده است
۱۰ شخصیت فرانسوی
باور به اینکه امروز میتوان پسر شاه را
با چتر نجات به تهران فرستاد یک توهم است
زمان کودتاهای خارجی برای بازگرداندن پسر یک مستبد خودبزرگبین
به سر آمده است
۱۰ شخصیت فرانسوی
به دور از توهم تغییر از طریق جنگ یا مماشات
راهحل سوم" به مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها متکی است
تنها راهی که قادر به تضمین دموکراسی پایدار است
۱۰ شخصیت فرانسوی
پافشاری در کنار رژیم در بدنام کردن بازیگران کلیدی آن
جهان را از فرصتی تاریخی که نباید از دست بدهد، محروم میکند
۱۰ شخصیت فرانسوی طی مقاله مشترکی در هفتهنامه فرانسوی ماریان که روز ۳۱ تیرماه منتشر شد، مینویسند:
سؤال واقعی این است که این رژیم چه زمانی و چگونه سقوط خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سؤال، زمان آن رسیده است که عامل نادیده گرفته شده طولانیمدت یعنی مردم ایران را دوباره در معادله ایران بگنجانیم. نزدیک به پنجاه سال است که روابط بینالمللی با ایران به یک منطق دوگانه تقلیل یافته است، که در آن اروپا و ایالات متحده تلاشهای خود را برای سازش با رژیم مذهبی چندین برابر کردهاند و اغلب اصول دموکراتیک را در قربانگاه عملگرایی دیپلماتیک قربانی کردهاند.
در حالی که برنامه هستهیی بهطور مفصل در حال مذاکره است، مسأله حقوقبشر با دقت کنار گذاشته میشود. تروریستهای دولتی و جلادان درگیر در نسلکشیها، با تسلیم شدن در برابر باجخواهی رژیم، از زندانهای اروپا آزاد شده و با گروگانهایی که تهران در زندانهای خود داشت، مبادله شدهاند.
برای توجیه چنین انتخابی که به بزدلی نزدیک است، اغلب میشنیدیم: "اگر با ملاها صحبت نکنیم، جنگ، تروریسم و گروگان خواهیم داشت." و با این حال، واضح است که مماشات مانع تروریسم، گروگانگیری و جنگ نشده است. کسانی که طرفدار مماشات هستند، اکنون باید عواقب دههها کوری استراتژیک در مواجهه با رژیمی که بهطور سیستماتیک آنها را فریب داده است، به جان بخرند. استراتژی رویارویی نظامی از خارج برای سرنگونی یک دیکتاتوری، کافی نیست. باور به اینکه امروز میتوان پسر شاه را با چتر نجات به تهران فرستاد، یک توهم است... زمان کودتاهای خارجی برای بازگرداندن پسر یک مستبد خودبزرگبین به سر آمده است.
۱۰شخصیت فرانسوی در ادامه زیر عنوان مردمی که بهپا خاستهاند مینویسند: نیروی واقعی برای تغییر در قلب ایران نهفته است: مردمی که بهپا خاستهاند، مردمی که در یک قرن دو انقلاب (در سالهای ۱۹۰۶ و ۱۹۷۹) انجام دادهاند، از یک مقاومت سازمانیافته و یک اراده تزلزلناپذیر برخوردارند. از سال ۲۰۱۷، پنج قیام مردمی رخ داده است که نشاندهنده طرد گسترده رژیم است. این جنبشها مبتنی بر نارضایتی اجتماعی پایدار هستند که بهویژه توسط جوانان و زنان هدایت میشوند، اما همچنین مبتنی بر یک نیروی سازمانیافته مستقر در کشور میباشند.
ما میشنویم: "اگر رژیم امروز سقوط کند، آیا شاهد هرج و مرج خواهیم بود؟" این دقیقاً همان چیزی است که دیکتاتور میخواهد ما باور کنیم، برعکس، ایران نیروی رو به رشدی دارد که جوانان را جذب میکند. ما باید یاد بگیریم که مبارزان مقاومت ایران را بهرسمیت بشناسیم. آنها میگویند: «ما نه سلاح میخواهیم و نه پول، بلکه خواهان بهرسمیت شناختن حق مردممان برای مقاومت» هستیم. مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، با قاطعیت تأکید میکند: «ما بهدنبال فتح قدرت به هر قیمتی نیستیم، بلکه بهدنبال برقراری آزادی و عدالت به هر قیمتی هستیم». این سخنان با بیش از چهار دهه عمل و فداکاری در مواجهه با استبداد تأیید شده است.
۱۰شخصیت فرانسوی در ادامه زیر عنوان نقش کلیدی سازمان مجاهدین خلق ایران میافزایند:
سازمان مجاهدین خلق ایران با دههها مبارزه در کارنامه خود، تشکیل دهنده اصلی شورای ملی مقاومت، سازمانیافتهترین و با تجربهترین جنبش است. هزاران واحد مقاومت آن، که در سراسر کشور فعال هستند، نقشی کلیدی در اعتراضات داخلی ایفا میکنند، در حالی که به یک شبکه اجتماعی و اطلاعاتی گسترده متکی هستند.
این جایگزین، آورنده یک پروژه سیاسی مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین و دولت، برابری جنسیتی، حقوق اقلیتها برای خودمختاری و لغو مجازات اعدام است. این طرح بهویژه به لطف طرح ده مادهای آنکه توسط هزاران نماینده مجلس و شخصیتها در سراسر جهان حمایت میشود، از شناسایی قوی بینالمللی برخوردار است.
به دور از توهم تغییر از طریق جنگ یا مماشات، "راهحل سوم" به مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها متکی است، تنها راهی که قادر به تضمین دموکراسی پایدار است. امتناع از مواجهه با این واقعیت و پافشاری در کنار رژیم در بدنام کردن بازیگران کلیدی آن، جهان را از فرصتی تاریخی که نباید از دست بدهد، محروم میکند.
هفتهنامه فرانسوی مارین: (۳۱ تیر ۱۴۰۴)