بر اساس بیانیه ناوگان پنجم ایالات متحده در روز سهشنبه ۱ آذر، تجزیه و تحلیل بقایای باقیمانده از حمله پهپاد به یک نفتکش در سواحل عمان تأیید میکند که این پهپاد ایرانی بوده است.
در ۲۴آبان، یک هواپیمای بدون سرنشین شاهد۱۳۶ با نوک انفجاری به قسمت عقبی نفتکش تجاری M/T Pacific Zircon پرواز کرد و بدنه آن را سوراخ کرد، «در حالی که متعاقباً به محفظههای داخلی نفوذ کرد و به آن آسیب رساند. در این بیانیه آمده است: برخورد انفجاری پهپاد به دیگ کشتی، مخزن آب آشامیدنی و قایق نجات نیز آسیب رساند.
روز بعد، نیروی دریایی ایالات متحده، دو تکنسین مهمات انفجاری را به کشتی نفتکش با پرچم لیبریا اعزام کرد تا آسیب وارده به کشتی را ارزیابی کنند و بقایای آن را تجزیه و تحلیل کنند.
پسیفیک زیرکون، ۲۵آبان. این نمودار نشان میدهد که چگونه قطعات جمعآوری شده نشان میدهد که هواپیمای بدون سرنشینی که به نفتکش تجاری حمله کرد، شاهد-۱۳۶ ساخت ایران بود. گرافیک نیروی دریایی آمریکا
در بیانیه ناوگان پنجم آمده است: «در طی یک بررسی دو ساعته و فرآیند جمعآوری شواهد، تکنسینها همچنین نمونههای باقیمانده مواد منفجره را برای آزمایش آزمایشگاهی به دست آوردند.
ایالات متحده آمریکا ناوگان پنجم مدارک جمعآوری شده را به آزمایشگاهی در مقر خود در بحرین منتقل کرد و تکنسینها ارتباط ایران با حمله را تأیید کردند. پهپاد هوایی که به نفتکش تجاری اصابت کرد بهعنوان یک پهپاد شاهد-۱۳۶ شناسایی شد که با الگوی تاریخی استفاده روزافزون ایران از یک قابلیت کشنده بهطور مستقیم یا از طریق نمایندگیهای خود در سراسر خاورمیانه مطابقت دارد.
نیروی دریایی تصاویری منتشر کرد که آوارهای گره خوردهای را که بر روی اقیانوس آرام زیرکون از این حمله کشف شده بود منتشر کرد - از جمله یک آنتن هدایت ناوبری ماهوارهای، دریچهها و تثبیت کنندهای که مطابق با طرح شاهد-۱۳۶ است. در انتشار این خبر، منشاء این پهپاد ایران نبود. USNI News در آن زمان گزارش داد که طرح شاهد۱۳۶ توسط شورشیان حوثی در یمن استفاده شده است و با حمله مرگبار سال گذشته به نفتکش خیابان مرسر در ۳۰ژوئیه مرتبط است که دو خدمه آن کشته شدند. هفته گذشته، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی به خبرنگاران گفت: «ما مطمئن هستیم که ایران احتمالاً این حمله را با استفاده از یک پهپاد انجام داده است، قابلیتی که بهطور فزایندهیی مستقیماً و از طریق نمایندگیهایش در سراسر خاورمیانه از آن استفاده میکند». مقامات اسراییلی به سی.ان.ان گفتند هدف از این حمله برای برهم زدن مسابقات جام جهانی فوتبال در قطر بود. این مقام به سی.ان.ان گفت: «این حمله علیه اسراییل نیست. این همان کاری است که آنها معمولاً در خلیجفارس انجام میدهند، سعی میکنند ثبات را بر هم بزنند و عمدتاً بر رویدادهای جام جهانی تأثیر بگذارند». ایران همچنین پهپادهای بال دلتا را برای استفاده در تهاجم جاری به اوکراین به روسیه صادر میکند.